Preskoči na glavni sadržaj

Samantha Young- Nightingale Way (Vrhunac požude)


FOKUS na hit

Logan je dvije godine proveo u zatvoru, a ako ste čitali Scotland Street onda znate i zašto, ako niste čitali onda je možda vrijeme da pročitate. Nego, Logan sada ima novi život, posao koji mu daje sigurnost i stan u koji svakoga dana dovodi novu ušminkanu ljepoticu i od kojih je svaka od njih poprilično glasna u seks aktivnostima. A Logan ima i susjedu, Grace je pobjegla od manipulativne obitelji i stvorila si je novi dom i novu obitelj u što se jedan arogantni ženskaroš nikako ne uklapa. Od njihovog prvog susreta oni su kao pas i mačka, munje i gromovi iznad njih ništa su naspram njihovih svađa oko stvari koje njegove pratilje izvode. Grace ludi, Logan se smije.

Njihovi sukobi na stubištu postaju sve gori, sve žešći i posve nepotrebni, a onda jednoga dana u njihovoj užarenoj prepirci prekine ih novo iznenađenje. Nađu se u situaciji koja na prvi pogled nema izlaza, a ta situacija zahtijeva brzu reakciju. Logan od osornog i staloženog lika postaje zbunjen i pritisak ga svlada, a Grace popušta uzde i uzima stvari u svoje ruke kako bi Loganu pružila podršku. E upravo u tom trenutku oboje shvaćaju kako njihove trivijalne svađe više nisu važne nego je sada jedino važno spasiti jedan mladi život koji se našao u okrutnom svijetu. Grace i Logan od toga dana postaju prijatelji, ali pojma nemaju kako će ih svakodnevno druženje odvesti ravno u oluju.

Iskreno rečeno, ovaj završetak serijala je prava bomba. Sa svakom sam se knjigom iz serijala dobro nasmijala i ponegdje pustila suzu, ali ovaj me dio baš stresao, tu sam puno plakala što zbog sreće što zbog tuge. Ovaj dio mi je pokazao brutalnu realnost života, stvarnost koja nas uistinu okružuje, bol koju ljudi osjećaju svakoga dana. O da, lijepo sam proplakala ovu knjigu i ovoga puta ne žalim. Već sam puno puta rekla da Samantha piše stvari koje pogode u srce, ali prije svega to su stvari iz svakodnevnog života koje nas gledaju iz prikrajka. Tu su financijski problemi, zlostavljanja, zanemarivanja, droga, gubitak...i Samantha o svemu tome progovara bez zadrške, bez umatanja u sjajni papir, samo čista realnost i zbog toga je baš volim. Poneke knjige nas sravnaju jer daju previše boli, ali ovaj serijal uz svu tu tragediju daje uvijek iznova novu ljubav. Tako i sada imamo tu divnu ljubav na pomolu koja prkosi svemu i koja ublažava sve boli.

Logan i Grace doživjet će i stres i suze, a suočiti će se sa nepovjerenjem koje će ih umalo slomiti, ali kada sve napokon sjedne na svoje mjesto Logan će shvatiti da još uvijek može pružiti ljubav, a Grace će tu istu ljubav pokušati prihvatiti. Sve se tu vrti oko povjerenja i kajanja, obje strane imaju svoje demone, obitelji koje ih ne shvaćaju i koje im nikada nisu bile podrška, oboje će trebati uprti svu snagu kako bi prevladali svoje strahove i napokon prihvatili da su savršeni upravo takvi kakvi jesu. Možda je baš tu bit priče, možda je baš to povjerenje povezano sa prihvaćanjem, ali koliko je trnovit put prema cilju saznajte sami.

Odličan završetak serijala, zapleti koji kidaju živce i priča koja unosi vedrinu u život. Da, ponekad su suze potrebne kako bi stvari sjele na svoje mjesto, ali itekako su i erotske scene odličan izbor da se misli skrenu sa gubitka. Seksi scena ne nedostaje isto kao ni erotskog naboja. Iskrice lete na sve strane, dvosmislene rečenice doslovno vas raspamete, a taj žar i ta žudnja u svakoj rečenici pravi su začin da priča bude mljac. Preporučam od srca da pročitate cijeli serijal jer je poseban i jednistven i sumnjam da ću ikada opet naletjeti na ovakve priče i na ovako zgodne muškarce kakve nam je Samantha stvorila.

Krasan dodatak ovoj završnici su epilozi svih cura koje su živjele u ovom serijalu, sve one daju nam pravi kraj, baš ono što trebamo kako bi sa osmijehom na licu mogli reći: „Evo tu je kraj i sretno im svima bilo.“ Bila je ovo zanimljiva pustolovina puna drama i intriga popraćena vrućim seksom i (moram ponoviti) božanstveno zgodnim i divnim muškarcima. Uživajte.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo