Preskoči na glavni sadržaj

T.M.Logan-Laži


Stilus Knjiga

Jednom vjerujete svakome, a onda se dogodi totalni preokret u poredku koji vas izbaci iz tračnica, poljulja sve vaše osjećaje i vaše povjerenje pada u vodi. Osjećate se kao pravi luzer, shrvani ste tugom što vas je slagala osoba koju ste voljeli najviše na svijetu, a istovremeno u sebi kipite od bijesa što ste naivno vjerovali lažljivcu. Osjećate se zbunjeno, razočarano i slomljeno, poznati osjećaj vjerujte mi, jako mi je poznato što znači vjerovati nekome, a onda ta osoba izigra vaše povjerenje i obilježi vas svojim lažima za cijeli život. Lako je promatraču reći: „Ma pusti budalu i kreni dalje.“ali taj promatrač ne osjeća ono što je vama na srcu, on ne zna kako u vama, kada ste tako povrijeđeni, čuči mala zvijer koja žudi biti puštena na slobodu i rastrgati sve pred sobom. Oni to ne znaju, a ne znaju ni kako se vi borite sami sa sobom u pokušajima da donesete pravu odluku.

Joe Lynch doživjet će upravo ovo što sam vam u uvodu napisala, njegova žena jednom će radnjom srušiti cijeli njegov svijet. On će otkrit jednu njenu prljavu laž i raspasti će se svih njihovih deset godina braka. Ili? Pa priča ide ovako, Joe sasvim slučajno vidi svoju ženu u jednom hotelu sa drugim muškarcem, njegovim prijateljem Benom i shvaća kako su oni u žustroj raspravi. Preplave ga emocije, skoči mu tlak, ali odluči kako neće brzati sa zaključcima sve dok ne sazna o čemu se tu zapravo radi. Na odlasku kući Joe se suprotstavlja Benu i jedno naguravanje završit će u lokvi krvi. Joe bira pomoći svome sinu koji ima napadaj astme radije nego bivšem prijatelju Benu, a kada se vrati na mjesto sukoba Ben više nije tamo. Nadalje sve kreće u gadnom smjeru, žena priznaje mnogo toga što ne bi ni pomislili, a Ben šalje prijeteće poruke Joeu i neda mu mira. Benova žena obavijesti o svemu policiju i Ben se vodi kao nestala osoba, a Joe kao sumnjivac da je počinio ubojstvo. Ali kako sad ubojstvo kada je Ben živ i Joe je toga svjestan, ali nitko mu ne vjeruju.

Zavrzlama samo takva, ali ipak u središtu cijele priče je laž, ta famozna riječ koja će vas pokositi samo tako, a Joe je stvarno iskusio gadnu bol, prevaru i laž, ali nije samo jedna laž u pitanju, kada se otkrije jedna istina, ostale će se otkriti same od sebe. Kažu u romanu kako trebate imati dobro pamćenje kako bi uspjeli u svojoj laži, pa to jest istina, ali kada vas osjećaji ponesu onda je laž nemoguće sakriti i ako se niste odali lošim pamćenjem onda će vas emocije zasigurno odati. Ovdje je riječ o lažima koje dolaze zbog srama, o onima koje nas obuzmu prilikom kajanja, o lažima koje izgovaramo kako bi prikrili drugu laž i o lažima koje kažemo kada je već debelo prekasno i kada se sa tom laži samo još jače zakopamo u probleme. Puno je to laži kada se sve uzme u obzir, ali jako su profinjeno ukomponirane u priču o obiteljskim problemima i pravi je užitak čitati nešto ovako realno, a da nije brutalno. Sve u jednoj priči, vrhunski paket opremljen zlobom, zavisti, ljutnjom i ljubomorom, a pitate se gdje je u svemu tome ljubav je li? E pa da nije ljubavi ne bi ni došlo do ovih pi.darija. Da, dobro ste pročitali, sve što se dogodi u ovome romanu dogodi se upravo zbog ljubavi. Žena laže mužu jer ga još uvijek jako voli, muž laže ženi jer i on nju voli i ne želi je povrijediti, žena laže prijateljici jer je voli i poštuje, ali gledajte, nije to ljubav ako vi morate lagati nekome, nije ljubav ako vas ona tjera da se skrivate i izmišljate. Ljubav bi trebala biti čista i iskrena, a kada jednom laži uđu u život supružnika onda ta ljubav prestaje istoga trena.

Roman „Laži“ napet je i emocijama ispunjen psihotriler koje će vam okupirati misli i oduzeti vam sve druge aktivnosti već sa prvom pročitanom rečenicom. Čita se prilično lako i to zato jer nema kako ja kažem „praznog hoda“ iliti nepotrebnog opisivanja već je radnja brza i dinamična. Roman je napisan tako da ga može shvatiti svatko i neće biti potrebni rječnici kako bi preveli policijska izvješća. Ovo je priča koja će vam dati dozu realnosti pa onda malo krvi i potrage, a na kraju će vam pokazati cilj kamo se stiže zahvaljujući lažima. Od mene velika preporuka, bacite se na čitanje i stavite laži na sunce.

Recenziju napisala Sandra AvarPrimjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…