Preskoči na glavni sadržaj

J.Kenner-Stark trilogija

Oslobodi me, Uzmi me, Ispuni me
Stilus Knjiga

Pitali ste se ziher gdje sam prethodna dva dana bila. Imam opravdan razlog za svoj izostanak-čitala sam ovu trilogiju i napokon mogu reći da sam našla erotsko štivo koje mi se svidjelo i to upravo zato što nije sve samo seks, nije sve na tome JA sam dominantan, a TI si pokorna, nema striktnih pravila, nema ona sva nevina i neiskusna. Uspoređuju ove romane (već u naslovu) sa 50 nijansi sive, ali vjerujte mi, nisu nijanse ovome ni do koljena. Tu ima i jako ozbiljnih tema, neću vam sve napisati u detalje već samo bitne činjenice iz sva tri dijela, ali prije svega želim napomenuti da je ovo serijal, a ne trilogija jer ako pogledate malo po netu vidjet ćete da ima ovaj serijal 5 glavnih dijelova i pun k..podnaslova koji se kao nadopunjuju na ostale glavne. Znam, čista zbrka i po meni sasvim nepotrebno. Sve važno što je trebalo reći već je rečeno u ova prva tri dijela i sasvim je dovoljno, a uz to i na poleđini treće knjige lijepo piše da je to posljednji nastavak, pa stoga, tko tu koga sad...(ono znate). Pojma nemam o čemu će se dalje pisati u ostalim dijelovima, ali ajd vidjet ćemo. A sad malo o radnji i tome što me privuklo ovoj trilogiji (jer za mene će to ostati trilogija).

Dakle Nikki, kći bogatašice, od malih nogu prisiljavana da sudjeluje na izborima ljepote, psihički maltretirana sa majčine strane, shrvana smrću sestre koju je veoma voljela i ozljeđivana ponajviše od vlastite ruke. Tužno lice vješto sakriva isto kao i ožiljke na svome tijelu, sada odrasla i kao nova cura u L.A-u. Želi sama uspjeti, želi sama zaraditi novac i stvoriti svoju karijeru, a onda tu naleti na njega. Damien je multimulijunaš (to smo znali i prije čitanja), poprilično sje..prošlosti i dubokih emocionalnih rana. Njegovo je djetinstvo bilo teško i Damien još uvijek sa sobom poteže sjećanja vezana za zlostavljanja koja je pretrpio. Kako u knjizi kažu-To dvoje imaju vrlo usrane prošlosti. Slažem se sa tim i upravo mi se to i sviđa u ovoj trilogiji. Sviđa mi se što zadiremo u psihu likova na malo drugačiji način nego što to spisateljice rade u drugim erotskim romanima. Ovdje doživimo stvarnu bol. O da, na dijelovima mi je bilo čak i teško čitati o svim ti zlostavljanjima i njihovoj psihičkoj rastresnosti. Njihovi strahovi su realni, a ne izmišljeni, njihove borbe su gadne i slamaju.

Nego, idemo dalje. Znači to dvoje se sretnu nakon što su se davno upoznali, ali sada se sretnu i prepoznaju (da, baš tako je i Bukowski rekao) i bukne strast među njima, ali zašto bi sve to bilo lako kada može biti komplicirano. On navaljuje, a ona odbija, naravno, ali kada joj on ponudi brdo love da dobije njen akt, ona pristane, ali ne pristane samo da pozira za sliku nego pristane biti njegova u vrijeme dok se slika stvara. E tu mi se sviđa to što nema kao u ostalim erotskim serijalima (koje sam do sada pročitala, a puno sam ih pročitala) dogovora ni ugovora ni potpisivanja ni granica mekih ili tvrdih, nema ovo ovako smiješ, ono ne smiješ, moraš spavati osam sati, vježbaj u teretani, nema spavanja zajedno već svatko u svojoj sobi, sad mi puži po podu, sad hodaj dva koraka iz mene... Ne, toga tu nema, nego samo nekako počinje njihova igra gdje se najviše zabavljaju, a tek onda zadovoljavaju i to mi je ok jer ne izgleda isforsirano nego nekako prirodno. On pokazuje da želi kontrolu, a ona da treba tu neku bol pa njihova igra izgleda jako zanimljivo. Zapravo nije to ni kontrola ni bol nego samo malo napredniji seks za koji mogu slobodno reći da nije čak ni nastran, a njima pruža užitak..pa tko sam onda ja da im sudim? Ako je njima dobro, onda je i meni dobro.

Izmjenjuje se kroz te tri knjige i tuga i bol i sreća i veselje i puno erotskih scena opisanih u detalje pa ako netko hoće nešto od toga isprobati eto imate uputa. Između toga svega ima i prave i poprilično napete radnje. Da ne povjerujete, ali stvarno je ima. Tu su spletke šireg spektra, osvete višeg kalibra i naravno, naš je ljubavni dvojac u velikim problemima. Novinari ih razapinju po novinama, a zlikovci likuju. Ali ni optužbe za ubojstva, ni pokvareni prijatelji nisu prepreka ljudima koji imaju veze, mislim koji su snalažljivi. Ok, dovoljno vam je to, ovo su erotski romani pa nije tu potrebno puno više priče. Uglavnom, važno mi je da shvatite kako uz sav taj seks i napaljujuće opise ima tu i priče koja je bolna i likove je natjerala na puno opreza.

Aha, još možda samo da vam kažem da se čitaju redom kako sam ih u naslovu navela i da se baš moraju čitati redom jer inače priča nema smisla. I, čitala sam već puno erotskih romana, ali ovo su mi do sada definitivno najbolji upravo zbog tih njihovih tako uznemirujućih prošlosti jer takve se stvari i danas događaju djeci, nažalost, a posljedice su kasnije jako razorne. Eto, to je to čini mi se, preporučam vam svakako, čitaju se u svega dva dana, svaki ima po cca 300 i nešto stranica, ali nema puno mozganja. Emocionalno je, nježno, frustrirajuće, sa puno iščekivanja, senzualno, ponegdje sjetno, pa malo suza, straha i srama, ali ništa što dobar seks ne može popraviti. Meni stvarno super napisano i što me posebno veseli je to da nema okolišanja, svi lijepo kažu otvoreno što i kako žele i to je to. Čemu se glupirati i izmišljati ako može to i ovako bez puno pompe. Tegobe dođu i prođu, ljubav kažu ostaje, a ništa, provjerite vi to sami.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…

Margaret Mallory- Čuvar

Mozaik knjiga

Odmah na početku da razjasnimo jednu stvar, Čuvar je prvi nastavak iz serijala Povratak gorštaka i nema apsolutno nikakve veze sa serijalom Čuvari Visočja Monice McCarty. Zašto ovo pišem? Zato jer vidim po fb da se nekim čudom ta dva serijala povezuju u jedan, a to je skroz krivo, mislim čak su i autorice različite. Da su serijali jako slični, to je točno, aodmah mogu reći i po čemu su različiti. Margaret piše slojevite priče spore radnje i sa puno detalja i povijesti, a Monica piše priče sa više ljubavi, više empatije i emocija i po meni su puno više bazirane na ljubav nego na ratovanju. Eto, tako, a sada možemo dalje.

Riječ je tu o klanovima koji se bore za posjede i dvorce, koji međusobno ratuju, a usput se i ožene. Klan kojeg ćemo pratiti sastoji se od četiri kršna mladića čiji životi nisu bili med i mlijeko, ali su oni ipak uspjeli održati povezanost i međusobno poštovanje. Oni su Ian, Connor, Alex i Duncan, a Čuvar je priča o Ianu i njegovoj maloj prijateljici jako d…

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sažalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie.

Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgodan i…