Preskoči na glavni sadržaj

Julie Garwood-"Dar"

Mozaik knjiga

Bilo je puno problema sa zloglasnim gusarom Paganom u romanu „Anđeo čuvar“ za koji već znate da mi se jako svidio, a malo više o njemu saznat ćete upravo u ovome romanu. Usput rečeno „Dar“ mi je podjednako odličan kao i „Anđeo čuvar“, dok mi je „Lavlja družica“ bila dobra, ali falilo mi je malo više onog nekog unutarnjeg zbivanja kao što je naprimjer strah prikazan na poprilično realan način, čega u „Daru“ itekako ima. Stoga zaključak, ovo je roman koji daje pravi uvid u zamišljenu ljubav, u čekanje na onu pravu stvar, te susret sa zbiljom i razočarenjem, a sve pod cijenu ljubavi. Komplicirano? Da, možda, ali ostvarivo.

Nathan i Sara sklopili su ugovor o zajedničkom braku prije četrnaest godina dok su još bili djeca. Dogovor i ugovor za brak između dvije obitelji koje se nikada nisu slagale, izgledao je kao ratna bojišnica, ali brak je ipak sklopljen i dvije su strane uvučene u opaku smicalicu. Naravno da je sve to bio paravan, ali o tome vam neću pričati da ne otkrijem važne detalje. O kakvoj se zavadi radi i kako su Sara i Nathan uvučeni u sve to otkrijte sami. Kako su godine prošle i Nathan postao pravi muškarac, a Sara tek nevina djevojka sa muževim obećanjem da će se jednoga dana vratiti po nju, tako su došle i nevolje. Sara pokušava spasiti tetu taman kada Nathan pokušava oteti Saru kako bi od nje dobio obećanu bračnu noć i nasljednika za ostvarivanje bogatstva.

Sara i teta Nora spletom se slučaja nađu na Nathanovom brodu gdje kreće niz nezgoda izazvanih naravno, od strane luckaste Sare, ali na brodu se rađa i ljubav, romansa između čovjeka koji je po naravi cinik i po navici borac, koji se mnogo puta razočarao u ljudima i koji je uvijek bio prvi u tučnjavi, i ratoborne te tvrdoglave djevojke sa glavom u oblacima. Ona naivna i nevina pojma nema što je čeka, ali zato hrabro zahtijeva ono što sama smatra doličnim, a on očaran njome i pod svaku cijenu uporan u svome naumu dok u njemu tinja plamen ljubavi spreman pokoriti ga.

Predivan, smiješan i zabavan „Dar“ je povijesno ljubavni roman koji će vas nasmijati u samom startu, pa vas natjerati da malo strepite i na kraju vam pružiti pregršt pitanja koja će malo pomalo dobivati odgovore pomiješane sa putenim užicima, a sve u jednoj nježnoj ljubavnoj zavrzlami. Jedna će djevojka biti dovoljno hrabra da prizna bol, strah i sve strepnje koje je tište, ali hoće li zgodan i ratoboran Nathan učiniti isto? Hoće li joj priznati bol koju skriva u svome srcu i napokon joj priznati tko je zapravo on? I to ostavljam vama da istražujete jer ipak kao što sam već rekla, nije na meni da vam takve stvari govorim.

Ipak, moram reći još samo ovo-nećete pogriješiti ako uzmete ovaj roman u ruke i ako ste ljubitelj povijesno ljubavnih romana Garwood je pravi izbor za vas i svaka njena knjiga dirne na posve drugačiji način, ali svaka dirne. Svaka divno prikaže ljubavne jade, svaka ta jade i pomno analizira te ponudi moguće rješenje i svaka daje dozu smijeha baš onako da se počnete osjećati opušteno, ali isto tako uvijek su tu neke zavjere, osvete i intrige koje nas svako malo prenu iz sanjarenja i baš po guštu začine priču. Ma čitajte, što da vam pričam, bolje je da taj ljubavni ushit doživite sami.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga