Preskoči na glavni sadržaj

Melanie Raabe- "Istina"

Znanje

Auuu..koja zapletena pričaaaa! Nekako ću vam probati prikazati njenu srž, a da ne otkrijem previše. Odmah u startu dobijemo slomljenu ženu, ženu čiji je muž nestao prije sedam godina i koja se još uvijek ne miri sa njegovom smrću. Podložna je rutini, odana svome sinu, a ljubav potiskuje po strani. A onda jednoga dana ona se odluči za njoj vrlo radikalnu mjeru, šišanje, koje je trebalo biti početak nečeg novog, novog života, nove nje i nove ljubavi. Ali, nije sve to tako jednostavno. Upravo kada je odlučila krenuti dalje, dobije poziv u kojem prima šokantnu vijest-pronašli su njenog muža koji je nestao za vrijeme službenog puta.

Kada ga je ugledala užasnula se, taj stranac uopće ne izgleda kao njen muž, on je potpuno drugačiji, čak možda nešto niži od njenog Philippa, gdje su mu nestale jamice na obrazima koje je toliko voljela, gdje je nestao čovjek njenog života. Sarah usprkos vlastitim nedoumicama prima stranca u kuću, ali pod svaku cijenu želi saznati tko je on. A on uporno tvrdi da je njen suprug. Zar samo ona vidi da to nije Philipp? I zašto joj vlasti ne pomažu kada ih traži pomoć?

Stranac je suzdržan, provocira Sarah kad god mu se pruži prilika, sluša je kako plače pa se tome smije, a Sarah pomisli kako ludi. Nižu se prijetnje, puca se iz pištolja, udarci padaju kao od šale, ali stranac i dalje ne popušta pritisku. Ne želi otići iz kuće, ali što on zapravo želi? Želi li nju ili njenog sina? Ima li namjeru nekome nauditi? Sarah je zbunjena, ali odlučna svima otkriti kako taj varalica nije njen muž. 

Za Sarah bi mogli reći, koliko god pomislili da je slaba i neodlučna, da je snažna žena, zna kako odigrati stratešku igru dok joj uljez lunja po kući i nikako, ali nikako nije spremna na poraz. A za stranca saznajemo da želi osvetu. Kakvu i zbog čega saznajte sami, ali tek kada stranac počinje igrati igru povjerenja, Sarah biva uhvaćena u vlastitu mrežu laži. Sumnja kako varalica u njenoj kući traži pravdu za nešto što je učinila prije mnogo godina. Kakvu tajnu kriju to dvoje zbunjenih ljudi? Što ih povezuje?

Osim što je odličan psihološki triler, „Istina“ je ona vrsta romana koji će vas progutati u sekundi i smjestiti vam priču u glavu na način da imate osjećaj kako ste upravo vi ta osoba koja mora riješiti nastalu zbrku. Strah sam osjećala na svakom koraku, mračni jezivi strah i priznajem bila sam spremna na udarac ukoliko me netko zaskoči dok čitam knjigu. Gledajte, nikada se ne zna, a ovaj je roman upravo takav, ne zna se ništa do samoga kraja, svako malo dogodi se neki novi preokret, a knjiga će vas psihički toliko sravnati da nećete moći stati sa čitanjem sve dok ne saznate tko je kome što i tko je taj stranac koji želi poravnati sa vama račune.

Ovo nije triler sa desecima mrtvih, ne-ne, ima poneka kap krvi, ali sve se svodi na laž, obmanu i potragu za istinom. Psihička manipulacija majstorski je obavljena, likovi su uporni u svojim naumima, laže tko gdje stigne, ali istina čuči odmah iza ugla. Ajde da vidimo tko će prvi do nje. Zanima li i vas o kakvoj se tu istini radi? Tko je veći lažov- Sarah ili stranac koji tvrdi da je njen muž? 
Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…

Margaret Mallory- Čuvar

Mozaik knjiga

Odmah na početku da razjasnimo jednu stvar, Čuvar je prvi nastavak iz serijala Povratak gorštaka i nema apsolutno nikakve veze sa serijalom Čuvari Visočja Monice McCarty. Zašto ovo pišem? Zato jer vidim po fb da se nekim čudom ta dva serijala povezuju u jedan, a to je skroz krivo, mislim čak su i autorice različite. Da su serijali jako slični, to je točno, aodmah mogu reći i po čemu su različiti. Margaret piše slojevite priče spore radnje i sa puno detalja i povijesti, a Monica piše priče sa više ljubavi, više empatije i emocija i po meni su puno više bazirane na ljubav nego na ratovanju. Eto, tako, a sada možemo dalje.

Riječ je tu o klanovima koji se bore za posjede i dvorce, koji međusobno ratuju, a usput se i ožene. Klan kojeg ćemo pratiti sastoji se od četiri kršna mladića čiji životi nisu bili med i mlijeko, ali su oni ipak uspjeli održati povezanost i međusobno poštovanje. Oni su Ian, Connor, Alex i Duncan, a Čuvar je priča o Ianu i njegovoj maloj prijateljici jako d…

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sažalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie.

Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgodan i…