Preskoči na glavni sadržaj

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"


Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da bude njegova istodobno se kajući što želi nešto što nije njegovo, nešto što mu nikada neće pripadati, a onda se dogodi velika tragedija. Francesca je slomljena, Michael je povrijeđen, ona želi njegovo društvo, a on se samo želi maknuti što dalje od nje. I Michael ode na četiri duge godine, odlazi zaboraviti i prežaliti. Je li zaborav uslijedio nakon te četiri godine? Da li se bilo što promijenilo?

Ne zovu njega bez veze „Veseli Razvratnik“, da slobodno kažem, „okrenuo“ je svaku koja je naišla, a ipak nijedna nije bila Francesca, nijedna ga nije mogla ukrotiti, nijedna ga nije mogla zadržati, on je samo sa njom želio imati sve što je imao sa drugima. Vulgarnih misli, zgodan do bola, samouvjeren i do zla boga grešan. Da, Michael je bio ženskaroš, ali Franceska ga nije nikada gledala tim očima, nikada ga nije osuđivala, možda ga je samo voljela.

Kada se ponovno vrati u Englesku stvari će pomalo eskalirati. Michael bi trebao biti u potrazi za budućom ženom, dok istovremeno Francesca traži muža. Potpora su jedno drugome u tim naumima, ali ujedno i poprilično ljubomorni. Njihova vatra rasplamsat će se poput buktinje i zauzeti posebno mjesto u njihovim srcima, a nama pružiti pregršt zanimljivih scena i jednu divno ljubavnu priču.

Svako poglavlje ima zanimljiv početak, a to su pisma, zapravo dijelovi pisama koja su Michael ili Francesca pisali prijateljima ili obitelji ili jedno drugome, pisma iz kojih ne saznajemo ništa ili možda saznajemo baš sve, ali koja nas itekako zaintrigiraju i navedu nas da pomislimo kako nije samo Michael bio taj koji je dugi niz godina volio rođakovu ženu, već da je možda i Francesca gajila neke neobjašnjive osjećaje prema Michaelu. I to je upravo ono što me najviše tjeralo da knjigu pročitam u svega nekoliko sati. Ta želja da saznam što je zapravo u svom tom kaosu istina, a što velika laž. A laži stvarno ima tu koliko hoćete i nisu samo laži te koje ovu knjigu čine zanimljivom, a ne, ima tu puno više toga, ima tu smijeha, zabavnih situacija, duhovitih dijaloga i naravno sve je to potrebno kako bi se onaj početni šok ublažio i zaboravio.

Trebalo mi je dugo da se sa tužnog dijela priče prebacim na ljubavni, nježan dio romanse jer osjećajna sam i kritički nastrojena i imala sam previše pitanja na koja sam hitno trebala odgovore i da, trebalo mi je nešto vremena da cijelu tu zbrku shvatim i napokon prihvatim takvom kakva i jest, divna i bezazlena, spontana ljubav. Upravo tako se osjećaja i Francesca, imala je osjećaj krivnje i smatrala je kako svojim postupcima nekome nanosi bol. Time što je samo osjetila ljubav cijeli joj se svijet preokrenuo i nije znala kako dalje. To nešto tragično slomilo je i pokolebalo Francescu i Michaela, ali im ujedno i pružilo novu šansu. O čemu se radi otkrijete sami, a od mene imate veliku preporuku.

Recenziju napisala Sandra AvarPrimjedbe

  1. Slažem se, najbolji od Bridgerton serije <3

    OdgovoriIzbriši
  2. žao mi je što ovo stavljam na internet, ali nemam izbora. Zar nikad nisam vjerovao u ljubavne čarolije ili čarolije sve dok nisam sreo tog čarobnjaka kada sam ove godine posjetio prijatelja u ukrajini na poslovnom samitu. Upoznajem čovjeka po imenu dr. ALABA bio je doista moćan i mogao bi pomoći čarolijama koje bi vratile izgubljene, ljubavnike i čarobni novac, magiju ili magiju za dobar posao ili sreću. Sada sam sretan. Svjedočim jer me muškarac za kojeg sam se htjela udati napustio 5 tjedana prije vjenčanja i život mi se preokrenuo jer je naša veza trajala 3 godine. Zaista sam ga voljela, ali njegova majka je bila protiv nas i nije imala dobro plaćen posao. Kad sam upoznao ovog čarobnjaka, rekao sam mu što se dogodilo i objasnio mu situaciju. U početku sam bio neodlučan i sumnjičav, ali sam samo pokušao. A za dva dana, kad sam se vratila u Njemačku, nazvao me prijatelj (sada muž) i došao k meni te sam se ispričao što je sve dogovoreno s majkom i obitelji i dobio sam novi razgovor za posao kako bih se vjenčao. Nisam vjerovala jer je dr. ALABA samo pitala moje ime i ime moje prijateljice i sve što sam htjela. Pa, sada smo sretno vjenčani i očekujemo svoju malu bebu, a moj muž također ima novi posao i život nam je postao puno bolji. Njegov e-mail glasi: sada smo sretno vjenčani i očekujemo svoju malu bebu, a i moj muž ima novi posao i život nam je postao mnogo bolji. Njegov e-mail glasi: sada smo sretno vjenčani i očekujemo svoju malu bebu, a i moj muž ima novi posao i život nam je postao mnogo bolji. Njegov e-mail je: dralaba3000@gmail.com Možete ga kontaktirati i putem WhatsAppa / vibera s ovim brojem +1 (580) 373-2215

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije