Preskoči na glavni sadržaj

Erin Watt-"Princeza od papira"

Stilus Knjiga

Ella je maloljetna djevojka koje za oca zna samo iz šturih priča svoje pokojne majke. Ellina priča je bolna, teška i neshvatljiva mnogima, proživjela je pakao siromaštva, radila čak tri posla odjednom kako bi prehranila sebe i kupila lijekove za bolesnu majku, ali nije gubila nadu, preživljavala je, školovala se, a onda joj u život uleti Callum Royal i Ella je slomljena. Callum je dovodi svojoj kući gdje živi sa pet sinova i mlađahnom djevojkom, Callum Elli postaje skrbnik i tu sve kreće nizbrdo.

Naime, Ellin otac bio je najbolji Callumov prijatelj pa on uzima na sebe Ellino skrbništvo, ali pojma nema koliko će to Elli naškoditi jer njegovi su sinovi pravo oličenje zla. Uvijek namrgođeni, nimalo prijateljski raspoloženi i jako zlobni, Elli će zagorčavati život na svakom koraku i mrzit će je iz dna duše. Nije ona jadna kriva što se preko noći morala doseliti u kuću milijardera, što mora podnositi njegove umišljene sinove i oholu djevojku, nije Ella kriva što mora podnositi uvrede i ponižavanja od strane učenica u novoj školi. Ella iz svega to želi samo dobiti školovanje, ali dobije ni manje ni više nego pravi kaos.

Zgodni mladići, ulickane djevojke, bogatstvo koje pršti na sve strane i u svom tom metežu, jedna Ella, djevojka koja je ostala vjerna sebi usprkos nedaćama, usprkos neimaštini i boli. Ostala je vjerna sebi bez obzira na etiketu drolje koju su joj prišili i svima vraća istom mjerom. Nikada se ne spušta na nivo glupih komentara, ali uvijek vraća istinom koja mnoge boli. Ispočetka Reed Royal joj stvara najveće probleme, ali ispada da se u njega prvoga zagledala. Da, srce joj je zaplesalo čim bi ga ugledala pa se još sa većim zadovoljstvom upuštala sa njim u svakodnevne svađe. Te su svađe jednoga dana prerasle u strast i u puno patnje.

Neću dalje o radnji, bit će tu svega, seks, droge, tulumi, razuzdani tinejdžeri i puno novca koji pomuti razum. Bit će tu i smijeha i suza, a ujedno će tu biti i puno tužnih priča iz prošlosti. Patnja sakrivena iza teških maska na licu, suze koje nikada nisu kliznule ni obraze i sram koji je precijenjen. Bogatstvo u ovoj priči nikoga ne spaja, već mnoge razdvaja, bogatstvo će srušiti ljubav i slogu, uništiti obitelji i načiniti razdor. Savršeno je prikazan spoj nespojivog, siromaštvo sa jedne strane i luksuz sa druge strane, a postaju ujedinjeni kada Ella pokaže kako se i ona zna postaviti za sebe. Granice ne postoje, preživljavaju najžilaviji i jedan život siromašne djevojke pretvara se u bajku. Ali Ella to ne želi prihvatiti.

„Princeza od papira“ zanosna je i strastvena priča o gubitku i o novcu koji nam ne može vratiti ni izgubljene osobe, a ni izgubljeno vrijeme. Priča nam nudi čežnju, žudnju i očaj, daje nam ponor iz kojeg sami trebamo pronaći izlaz. A tu su i osude i predrasude koje život čine mnogo težim. Da ne bi sve bilo crno, dodatak je tu zabavnih dijaloga, smiješnih situacija i seksi scena koje će vam razgaliti srce pa će i Ellino putovanje života sve to učiniti lakšim. Mladi, bogati, zbunjeni i napaljeni, žestoka kombinacija adrenalina koja obara s nogu. Neodoljiva, pametna i šokantna priča koja uz stalne preokrete zarobi vaše misli i natjera vas u mnogo iščekivanja. Koliko realna i okrutna toliko dirljiva i nježna, a ti Royali pravi su misterij, klupko su tajni i prevrtljivosti, ti Royali će vas stvarno uništiti. Čista petica za ovaj intrigantan početak serijala.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije