Preskoči na glavni sadržaj

Kristen Roupenian- Znaš da to želiš


Profil

„Znaš da to želiš“ skup je kratkih priča koje će vas šokirati, izbezumiti i namamiti da čitate dalje. Uznemirujuće i perverzne su to priče o seksu, odnosima, izlascima, prekidima i brutalnim igricama. Podsjećaju na jezive bajke i izgledaju kao neka iluzija, a zapravo su zbirka sablasnih priča iz modernog života gdje stalno očekujete da će vam netko iskočiti iz grma i reći Bu, a onda dobijete dojam da bi se na sam kraj pričice možda mogli nasmijati, ali niste sigurni bi li to bio istinski smijeh ili čisti sarkazam.

Prvenstveno su to priče o raznim ženama, koje se bore, koje preživljavaju, koje rade, donose svoje priče i iskustva sa posla, iz kuće i sve čega se sjete iz interakcija sa svojim prijateljima i obiteljima. U nekim pričama žene su Domine dok u drugima trpe užase i bol dok istovremeno pokušavaju potisnuti čežnju, bijes i krivnju. Svaka je priča o nekoj drugoj osobi ili više njih, svaka priča ima svoju uvrnutu temu, svaka ima svoje probleme, svaka ima svoje stavove i neobičan kraj. I neću o svakoj pisati radnju nego vam samo reći da sve to vrijedi pročitati, da, nisu uobičajene priče, nisu svakodnevne, ali posebne su, donose tračak bizarnost u vrtlogu modernog života.

Ovo su beskrupulozne priče koje će vas nasmijati i zabaviti, poneke će vas uplašiti i sablazniti, a neke uzbuditi, ali nećete biti sigurni u svoje osjećaje koji su u vama probuđeni, nećete čak ni trepnuti u miru, a već ide neka druga priča sa nemirnom temom. Susrest ćete zločeste cure i dečke željne zlostavljanja kojima su incidenti nešto sasvim normalno, a biti će tu i nadnaravnih stvari, poneki urok i vještice. Na sve to ide preispitivanje odnosa i donošenje odluka, a cijelu će stvar začiniti osvete i puno sebičnosti.

Kažem vam, ovo je doista vrlo osebujna zbirka priča i čuđenju nema kraja. I da, pročitati ih bilo je doista zanimljivo iskustvo jer mogu se tu razne pouke izvuči iz svega toga, mogu se upoznati novi svjetovi i zaviriti u nebrojeno puno bolesnih umova. I koliko god neke od tih priča bile bizarne ili užasne ipak u svemu tome postoji ono nešto što sve to čini vrlo zabavnim.

„Znala sam da je svijet zanimljiviji no što se pretvara da jest.“ Ima u ovoj rečenici jako puno istine. Koliko god mi ponekad sudili po vanjštini pojma zapravo nemamo što se krije u srcu određene osobe, samim time imam i osjećaj kako smo svi netko drugi, netko tko zapravo nismo. Pretvaramo se, lažemo, krijemo mračne tajne, a sve bi bilo ljepše i lakše kada bismo samo bili Mi, takvi kakvi doista je smo. Eto ako ste iz ovoga shvatili bilo što suvislo (jer pisala sam tok misli potaknuta svakom pričom posebno) navalite na „Znaš da to želiš“ jer znam da je želite pročitati, a usput vam dajem veliku preporuku jer ovakvo štivo ne nalazim svakodnevno, ovo je nešto vanserijsko.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije