Preskoči na glavni sadržaj

Kresley Cole- Cijena užitka


Mozaik knjiga

Tori je od brodolomke postala domorotkinja, nakon što doživi brodolom i izgubi oba roditelja, na pustom otoku gdje ih je more izbacilo, jedina joj je osoba od povjerenja i ujedno i utjeha gđica Scott. Gubitak roditelja shrvao je Tori, a na sve to došla je i činjenica da ih nitko nikada neće pronaći. Nakon dugi niz godina ipak je netko pronalazi, ali nijesigurna tko je zapravo on i je li ga doista poslao njen djed da ih spasi.

On je kapetan poznat po hrabrosti i poštenju i tako mu svega, održao je riječ i pronašao je Victoriu, sada je samo mora vratiti kući i ubrati nagradu, ali to neće biti nimalo lako. Dok ga Tori po otoku vješto voda po stupicama Grant gubi strpljenje, ali ne i volju. Ta ga je ljepotica totalno izludila, svidjela mu se na prvi pogled i sada zapravo nije ni svjestan kako da joj se probliži, a da je ne uplaši, kako da joj objasni tko je on i što je njegov zadatak dok mu među nogama tinja neka vatra, a ona se bori kao lavica i ne dopušta mu da joj priđe.

I dok ona uživa u slobodi i nesputanosti pravilima na tom nemilosrdnom otoku on joj hita u pomoć. Kako je nagovoriti na povratak kući? Kako joj dokazati da su mu namjere poštene? Kako joj pokazati da mu je stalo kada to nikad nikome nije pokazao? Ostatak saznajte sami jer nije mi cilj sada sve prepričavati, važno je rečeno, a ostalo neka vam bude iznenađenje. Smijala sam se sa užitkom Torinim smicalicama, lukava je to cura koja se zna obraniti od nepozvanih gostiju, pametna je i hrabra i ne preza pred opasnostima, a on je uvjeren da je isto takav sve dok ga ona je uvjeri u suprotno.

Jedna zanimljiva je ovo igra mačke i miše na divljem otoku gdje oluje stalno prijete i gdje Grant nikako nije na svome terenu, ona jest jer mnoge godine bile su joj itekako dovoljno da nauči jezik divljih šuma i životinja te da shvati gdje su opasnosti i kako ih zaobići. A sada naposljetku ona upoznaje njega, njega divnog, zgodnog, stasitog, naočitog i razmišlja o povratku u civilizaciju. E baš volim te pomorske priče, ti kapetani tako kršni i samouvjereni i sve redom hrabre cure koje nemaju dlake na jeziku i nemaju straha. I evo je, priča gdje obje strane gube razum i kontrolu pred strašću, a onda dolazi trenutak odluke. Tori mora odlučiti želi li slobodu ili čovjeka koji joj je uznemirio srce.

Predivna, smiješna i vrlo zabavna pustolovina skriva se u ovom povijesno ljubavnom romanu. Avantura i brodolomi kojima ne prijete samo oluje nego i slomljena srca. I borba, puno borbe oko onoga što želimo i volimo. Laka za čitanje, taman za opuštanje i nadasve jako intrigantna. Ima tu povuci-potegni, ali sve je baš zabavno i opuštajuće. „Kapetan svih užitaka“ mi je bio mrak super roman, a preporučam vam i „Cijenu užitka“ jer ti kapetani, pa gusari, pa sve to jako zgodno i hrabro i...uh jako hot. A onda tu imamo i priču o ljubavi te kako prepoznati da si zaljubljen kada to nikada nisi bio. Grant će se morati vraški potruditi oko Tori i napokon priznati da ga je zaludila. Uz puno intimnih scena tu imamo i mnogo ponosa, predrasuda i nadmudrivanja, a sve divno upakirano u jednu priču o opstanku.

Recenziju napisala Sandra AvarPrimjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije