Preskoči na glavni sadržaj

Angela Marsons- Izopačene igre


Mozaik knjiga

Drugi slučaj inspektorice Kim Stone nikako nije samo jedan slučaj, a igre u kojima se nađe sa svojim timom istinski su izopačene. Mrtvih tijela ima više nego biste očekivali, a priče koje prate ta ubojstva brutalne su i uznemirujuće. Osoba za koju bi se očekivalo da pomaže stvoriti će kontra efekt i sve okrenuti u lošem smjeru. Priča je ovo sa puno likova koji samo žele bolji život i malo svjetlosti u njemu, a svi su povezani preko jednog bolesnog uma koji će njihove živote skončati svojim malipulatorskim jezikom kako bi se proveli vlastiti zli planovi.

Neću o radnji jer sve je usko povezano, ali mogu malo o pozadinskim pričama. Naime, Kim i dalje vodi svoje unutarnje borbe i ako ste čitali njen prvi slučaj jasno vam je zbog koga i čega pati, a sve to povezano je i sa osjećajem krivnje i neizmjerne boli zbog gubitka. Majku i dalje prezire iz dna duše, a život koji vodi svodi se na žustre vožnje motociklom i neumornu potragu za ubojicama. Oštra je na jeziku i nikome ne dopušta da se njome poigrava pa će biti i nekoliko jako zabavnih rečenica uz koje je moguće i nasmijati se usprkos teškoj temi ovog romana.

„Izopačene igre“ psihološki je roman o vrlo inteligentnoj osobi koja ranjive pojedince iskorištava za ostvarenje bolesnih ciljeva i vješto u tome uspijeva sve dok Kim tome ne pokuša stati na kraj pa se i sama nađe u velikoj opasnosti. Ovaj roman doista putuje u najmračnije kuteve ljudskog uma obmanjujući vas i pokazujući kako samo jedna rečenica nekome može promijeniti život, a da toga nismo ni svjesni. Ima tu akcije, ima napetosti i uzbuđenja, ali ima i straha jer priča je ovo o podmuklom ubijanju, nastranom silovanju i odlukama koje donosimo nespremni prihvatiti posljedice. A uz to tu ima i gadna priča o zlostavljanju djece te radu sa njima kako bi možda barem djelomično opet mogli normalno živjeti.

I neću reći da je lako čitati jer nije, teško je i boli srce dok čitate scene koje graniče sa ludošću pa dobijemo pravu psihološku radnju od koje vam se kosa na glavi diže, ali ne stajete sa čitanjem jer trebate te bolesnike napokon privesti pravdi i završiti agoniju koja prati naše likove. Ovakve krimi romane čitam u jednom dahu, opčinjena i šokirana scenama opisanima u najmanje detalje, pa upoznajem žrtve koje nisu ni svjesne koliko su propatile, a koje žude za normalnim životom u dubini duše svjesne da se to nikada neće dogoditi.

Prvi dio ovoga serijala čitali smo za moj prvi sastanak Book cluba i već onda uvidjela sam kako Angela piše brutalne priče, ali vrijedne čitanja jer spuste vas na zemlju i daju vam puno suosjećanja, ali i učvrste vaša stajališta pa dobijete hrabrost i više ne strepite za vlastiti život dok ste svjesni da morate pomoći slabijem biću. Ovaj drugi dio serijala samo mi je potvrdio da se Angeline priče moraju čitati i bez obzira koliko poremećene bile daju vrlo važne poante. Te stoga preporučam za čitanje jer sa ovim će serijalom, koji se usput rečeno može čitati i odvojeno, ljubitelji krvavih i brutalnih scena zadovoljiti apetite kada napokon ulove te gadove koji nam uništavaju živote.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije