Preskoči na glavni sadržaj

Margaret Mallory- Ratnik


Mozaik knjiga

Treća je ovo knjiga iz serijala o četiri hrabra ratnika koji osvajaju voljeno Visočje te nastoje vratiti svoje posjede i prava. Igrice su tu raznorazne uključene, osvete, porazi i ponos, ali najvažnije od svega je to da se vode ratovi između klanova ponajviše zbog časti i korijena. Zakulisni podmukli planovi, ucjene i natezanja, a sve popraćeno budnim okom uhoda. U svom tom metežu srca lome Moira i Duncan.

Mladi i nadobudni zavoljeli su se još kada je Moira imala sedamnaest godina i bili su naprasno rastavljeni jer ona je navodno trebala boljeg muža, a on jednostavno nije bio dovoljno dobar za nju. Moira je sve te godine što su prošle smatrala da ju je Duncan namjerno ostavio, a on je vjerovao kako ga nije željela čekati pa se udala za drugoga prvom prilikom. Eto zavrzlama smo takva. No, ali oni se sada sretnu u ne baš lijepim okolnostima. Ona je u opasnosti, a on je spašava. Naravno da tu ima puno više od ovoga što sam vam ispričala, ali dalje šutim o radnji jer mogli bi mi i spojleri izletjeti.

„Ratnik“ je priča o snazi i hrabrosti, ali ne samo na bojnom polju već i u realnim životnim situacijama kada vodimo brojne polemike u svojim glavama i tražimo pravi put. Priča je to i o povjerenju jer Moira je Duncanu mnogo lagala, pa je njegovo povjerenje bilo poljuljano, ali riješit će to oni već nekako. Uglavnom, ovo je vrlo zanimljiva, pitka i lagana priča sa ponekim napetim preokretom i divnim ljubavnim pustolovinama.

Moira je lik koji mi se posebno sviđa jer je žena koja uvijek kaže što misli i koja radi što ona želi. Iako pod kontrolom nasilnog supruga, ali i dalje nesputana duhom i uvijek zaštitnički nastrojena. Spremna za bilo koju vrstu napada i pustolovine te majka koja svoje brani kao lavica. Duncan je više tajanstven lik, da, ratnik je i snažan i zgodan (navodno), ali meni je na trenutke izgledao kao plaho janje, a u samo tren oka opet napadao poput vuka. Zbunjujuće, da znam, ali takva je to priča u kojoj se kriju neke tajne, neke strasti i bolne istine.

Povijesno ljubavni roman i opet povijesti malo, tek toliko da vidimo kakva je priča na bojnom polju, a ljubavi ima na sve strane i pršti ta energija pomiješana sa seksualnim nabojem. Emocionalno i hrabro u kombinaciji sa strasti i strahom. Svakako za malo pustiti mozak da odmori, za odmoriti dušu i za pustiti nokte da narastu jer izgrizli smo ih dovoljno uz recimo neki triler. Serijal je zabavan i, kao što sam već spomenula, jako sličan radnji serijala Čuvari Visočja pa tko voli čitati priče M. McCarty neka posegne i za romanima M.Mallory.

Od mene ide preporuka, ne jer je priča ljubavna nego jer ima ono nešto što mi nije dalo da se maknem od nje sve dok nisam okrenula posljednju stranicu, a tu su puno pridonijele situacije povezane sa povjerenjem te mračne istine koje je trebalo istražiti. I na kraju, priča je nekim dijelom zabavna i nasmijat ćete se prepucavanju glavnih likova, nadmudrivanju i zgodnim noćnim avanturama. Pa krenite :)

Recenziju napisala Sandra Avar
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga