Preskoči na glavni sadržaj

Erin Watt-Posrnuli princ


Stilus knjiga

Za sve one koji su vjerno čekali Eastonovu priču, eto napokon ste djelomično došli na svoje. Zašto djelomično? Zato što vam roman „Posrnuli princ“ neće dati njegovu cijelu životnu zavrzlamu nego tek njen prvi dio gdje on od razvratnika koji se često spetlja se profesoricama postaje malo pripitomljeno zaljubljeno mače. I tu sve kreće. East se zaljubi u Hartley koja ima obiteljske drame slične Royalovima, koja ima problema, koja ne zna kako pravilno odlučiti, ali snažna je, bori se i naravno ne zanima je East.

East i Hartley postat će prijatelji jer East shvaća kako vršeći svoj pritisak ne vodi nikuda pa nudi primirje, a onda polako saznaje sve njene mračne tajne i pokušava joj pomoći, pokušava joj olakšati, ali svakim potezom radi sve veći kaos. Nema pomaka, nema rješenja, nema načina da promijeni zapisane sudbine, ali malo pomalo ona se otvara, a on shvati da više ne želi bilo koju u svome krevetu, već da želi samo nju u svome životu.

I sada moramo čekati što će biti dalje jer njihova priča čak i na kraju romana ostaje nedovršena i sve završava u jako napetom i nedorečenom tonu. Eto, djelomična priča, a ja nestrpljivo čekam nastavak jer ovo što se događa u tim romanima je van svake pameti. To intrige i zavrzlame na svakom koraku, pa kovanje opakih i podmuklih planova i osveta, naravno, osveta zbog svega i svakome jer nitko tu nije bez grijeha, nitko nema miran život i nitko ne zna kamo ih život vodi (osim naravno autorica).

Opet je u priči riječ o tom bogatstvu koje stvara samo nevolje, o više ili manje situiranim učenicima, o njihovim strahovima, ali i predrasudama. Ističu se i psihička maltretiranja, ali i tučnjave koje su Eastonova strast, a sve je u nekom napetom izdanju i jako puno strepimo. Roman nam daje puno teških životnih priča, suze zbog gubitka te mnoštvo sjećanja, bilo dobra ili loša, ali svakako potrebna da priču učine dirljivom. Dijalozi između likova vrve sarkazmom i podbadanjem, a poneka seksi scena taman začini radnju. I sve to stvara zanimljivu, osebujnu priču o tinejdžerima koji ne znaju za drugo nego samo kako stvoriti probleme i svima život preokrenuti naglavačke.

„Posrnuli princ“ je četvrti nastavak iz serijala i obavezno je čitanje redom jer se priča iz svakog prethodnog romana nastavlja u drugom točno tamo gdje smo stali sa praćenjem pa ako želite znati sve što prati obitelj Royal onda nema preskakanja ili čitanja bilo kako. I da, preporučam, priče su tinejdžerske, ali imaju snažne poruke o odanosti i povjerenju, o mladenačkom razuzdanom mozgu i o odlukama koje moraju donijeti u kriznim situacijama. Nisu teške za čitanje i brzo sve pokopčate, a već sa prvim stranicama postanu vam zanimljive i prava ovisnost. A sa kakvim se sve ovisnostima i problemima bore članovi obitelji Royal saznajte sami i javite mi vaše dojmove.

Recenziju napisala Sandra Avar
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga