Preskoči na glavni sadržaj

Caroline Mitchell- Prešućena žrtva


Stilus knjiga

Već sa poleđine knjige saznajemo da je Emma divna supruga, brižna majka i ubojica. Ubila je učitelja koji ju je kao tinejdžericu zaveo i kojeg je smatrala prijetnjom te ga pokopala na imanju obiteljske kuće. Sada kada je muž dobio promaknuće i odluče se odseliti, njihova kuća ide na prodaju, a ne bi bilo zgodno da novi vlasnici prilikom preuređivanja imanja nađu ostatke ljudskog leša pa Emma odluči iskopati učitelja i riješiti ga se jednom zauvijek. Ali, tijela nema na mjestu gdje ga je pokopala i počinju se događati čudne stvari.

Možda je vrijeme da sve prizna mužu jer više sama ne može to nositi na svojim leđima. Istina ima dva lica, Emma ispriča jednu stranu, a muž saznaje nešto posve drugo i to im stavlja brak na kocku. Što je prava istina? Tko je koga zaveo? I gdje je učiteljevo tijelo? Zanimljiv je ovo psihološki triler o manjku samopouzdanja i vječitom strahu, o bulimiji i borbi sa imaginarnim viškom kilograma. Priča je to o mračnim prošlostima, teškim životnim situacijama i rastrojenim obiteljima.

Atmosfera je konstantno jeziva i mračna, sve je pod sumnjom i nikako ne možete odgonetnuti tko zapravo govori istinu jer cijela je priča jedna velika laž kako god okrenuli. A autorica, bivša policijska detektivka, napisala je napet roman prepun neočekivanih i vrlo realnih preokreta te nam dala uvid u zlostavljanje i teške obiteljske situacije. Nećete moći ni naslutiti tko je ubojica, a tko ubijen, nećete znati kome vjerovati, a koga osuditi i na samome kraju opet šokantan preokret.

Uživanje u čitanju, brza radnja i puno sumnje. Priču pratimo od strane tri lika i pokušavamo povezati radnju, ali pravo je pitanje kome možemo vjerovati. Eto upravo se to najviše pita jedan suprug koji više nije siguran tko je njegova supruga, tko je žena koju je oženio i je li doista sposobna učiniti nešto strašno kao što je ubojstvo. Kako ide dalje ostavljam vama da istražujete i ništa od ovoga nije spojler jer kao što sam odmah spomenula, sve je to napisano na zadnjoj strani knjige, a kroz radnju dobijemo razrješenje cijelog slučaja.

Mračan i vrlo neizvjestan triler je to koji nema milosti i cijelo vam se vrijeme poigrava psihom navodeći vas da vjerujete, a onda vam oduzme sve i ostavi vas zatečene i zbunjene. Likovi sve sami riješe među sobom bez uplitanja policije i to je jedino što zamjeram romanu jer da su se odmah obratili pravim osobama možda bi se neke stvari riješile bez žrtava, ali sa druge strane i razumijem da je sve to moralo biti samo između njih jer u suprotnom ne bi se dogodio ovaj vrhunski roman. Preporuka od mene.

Recenziju napisala Sandra Avar
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga