Preskoči na glavni sadržaj

Margaret Mallory- Vođa


Mozaik knjiga

„Vođa“ je četvrti roman serijala Povratak Gorštaka gdje pobliže upoznajemo vođu klana Connora te sudjelujemo u njegovoj potrazi za vlastitom nevjestom. U prethodna tri romana zgodni i vješti ratnici uspješno su se skrasili sa tvrdoglavim škotskim ljepoticama, a sada je red na Connoru da i on uplovi u bračne vode, ali nije sve tako jednostavno. On bi se oženio bez ljubavi, stupio bi u brak sa kćeri nekog vođe velikog klana samo da ujedine svoje klanove i postanu jači, znači njemu je samo do ratnog saveza i jačanja klana, a za ljubav slabo mari.

Nakon nekog se vremena spetlja sa Ilysom, povučenom, tihom i plahom iscjeliteljicom koja Connora voli od djetinjstva, ali nikada mu to nije priznala. Sada je mlada udovica željna prave ljubavi, ali hoće li to sa Connorom postići. Sve se zakomplicira kada Connor obznani da se ženi, ne za Ilysu već za drugu. To Ilysi slama srce i ona nikako ne može pojmiti da ga dijeli sa drugom. Hoće li se Connor opametiti i pustiti osjećajima da mu preplave srce ili će predivnu Ilysu pustiti da ode iz njegovog života?

Priča je ovo o časti i povjerenju, o potrazi za pravom ljubavi i pronalasku iste u potpuno krivo vrijeme. Jesu li rat i borbe važniji od prave ljubavi? Ima li smisla boriti se za svoju zemlju ako odbijate boriti se za onu koju volite? Jako komplicirano, ali sve na kraju dobije smisao. Pratimo ratovanja i otmice, silovanja i razaranja, a onda uplovimo u romantičnu priču o neizrečenim osjećajima, o boli i patnji slomljenih srdaca. Nema nepotrebnih salijetanja, nema odugovlačenja ni prepucavanja, samo prešutno odbijanje i odlazak. Nema cinizma ni sarkazma, samo neobična strastvena priča između dvoje ljudi koji se vole, ali i dalje inzistiraju na tome da se vjenčaju se nekim drugim ljudima.

Čekaju ih brojni izazovi dok se prošlost polako otkriva, saznajemo tko je kome što, tko kome vjeruje, a tko će koga izdati. Saznajemo i neke mračne tajne skrivene godinama, a upoznajemo i tužne duhove koji besciljno tumaraju dvorcem. Sve u paketu je predivna povijesno ljubavna priča gdje se napokon riješe neka pitanja posjeda i vlasništva, gdje se obitelj spaja nakon mnogo godina skrivanja tajni i gdje ljubav ruši sve zidove. Ima tu puno ponosa i inata, uhoda koje vrebaju na svakom uglu, a planiraju se i ubojstva koja će radnju učiniti napetom i zanimljivom.

Radnja je ujedno i vrlo uzbudljiva te senzualna jer scena seksa ima u izobilju i sva ta nježnost koja izlazi na vidjelo priči daje šarmantan štih. Ukoliko još niste, pročitajte sve romane ovog serijala, preporučam jer lagani su za čitanje, zanimljivi u svakom pogledu i taman za odmoriti se i uživati u divnim ljubavnim pričama popraćenima vještim borbama gdje caruju inatljivi i zaljubljeni ratnici.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije