Preskoči na glavni sadržaj

Suzana Firestone- Lollipop

Sasvim neočekivano jučer mi je stigla na adresu ova knjiga i rekoh samo ću je malo prelistati da vidim o čemu se radi. Tako listajući počela sam čitati, malo pomalo i odjednom shvatim da sam već skoro pri kraju romana koliko me radnja obuzela. Odmah u startu je preporučam pogotovo ako ste ljubitelji romantičnih priča se neobičnim preokretima. A ovo je upravo jedna takva priča..

Dennis i Ana u konstantnoj su komunikaciji putem jedne igrice gdje pričaju o svemu i svačemu sa svojom ekipom igračima. Njihovi avatari Thor i Lollipop usred žustre borbe protiv čudovišta počinju vrlo neobičnu konverzaciju i polako otkrivaju kako osjećaju nešto jedno prema drugome. Prošli su mjeseci u njihovom dopisivanju, a njihova privrženost svakim je danom bivala sve veća, a onda Thor poželi saznati tko je zapravo njegova Lollipop koja mu je stalno u mislima. I sve bi bilo super, ali Lollipop jednoga dana bez objašnjenja nestane i više se ne pojavljuje u igrici.

Kako Dennis tako i Ana imaju svoje demone, mračne prošlosti koje ih prate u stopu i od kojih se teško maknuti, ali potisnu sve kada se druže putem igrice i svakim danom sve više razmišljaju o onom drugom. Priča je ovo koja će vas cijelo vrijeme držati napetima i u neizvjesnosti jer taman kada pomislite da će se oni napokon upoznati opet nešto iskrsne i pomuti im planove. A onda na kraju doživite šok stoljeća jer autorica je napravila takav preokret da sam u jednome trenu ostala i zatečena i zbunjena. Radnja je brza, a dijalozi će vas nasmijati do suza.

U svemu tome kriju se vrlo važne poruke, kome i kada vjerovati, kada ispitati situaciju s oprezom, a kada se prepustiti osjećajima, ali najvažnija od svega je činjenica da se u virtualnom svijetu najčešće kriju razni predatori i bolesnici. Lolli je imala sreće pa je naletjela na doista super ekipu koja voli zdravu zezanciju i prepucavanja, ali roman daje poruku kako virtualnom dopisivanju treba pristupiti s velikim oprezom jer nikada ne znate tko se krije iza avatara sve dok jednom druga strana ne poželi upoznati vas. Roman bi trebali pročitati i mladi, ove današnje generacije koji su istovremeno prikopčani na mobitel, iPAD i računalo i koji ne dišu ako je WiFI ugašen. Njima bi ova knjiga dala i dobre i loše strane tog internetskog prostranstva i pokazala im da ljubav preko neta jest moguća i da doista postoje divni i pristojni ljudi, ali isto tako ubacila bi im „bubu u uho“ i definitivno bi se zapitali mogu li potpuno vjerovati osobama koje u stvarnom svijetu nikada nisu upoznali.

Svakako za reći da je „Lollipop“ super knjiga, ima smijeha, ima suza, ima ozbiljnost kada je to stvarno potrebno, ima nade u ljudski rod i svakako ima puno divne ljubavi koja se istinski bori za opstanak. Zbog napetosti i zanimljive radnje brzo ćete je pročitati i nadati se da autorica piše nastavak serijala koji i sama jedva čekam čitati jer pozitivno sam iznenađena inovativnom radnjom i zapletima zbog kojih sam izgubila 5 godina života.

Knjigu možete naručiti javljanjem autorici Suzana Firestone
Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga