Preskoči na glavni sadržaj

Suzana Firestone- Lollipop

Sasvim neočekivano jučer mi je stigla na adresu ova knjiga i rekoh samo ću je malo prelistati da vidim o čemu se radi. Tako listajući počela sam čitati, malo pomalo i odjednom shvatim da sam već skoro pri kraju romana koliko me radnja obuzela. Odmah u startu je preporučam pogotovo ako ste ljubitelji romantičnih priča se neobičnim preokretima. A ovo je upravo jedna takva priča..

Dennis i Ana u konstantnoj su komunikaciji putem jedne igrice gdje pričaju o svemu i svačemu sa svojom ekipom igračima. Njihovi avatari Thor i Lollipop usred žustre borbe protiv čudovišta počinju vrlo neobičnu konverzaciju i polako otkrivaju kako osjećaju nešto jedno prema drugome. Prošli su mjeseci u njihovom dopisivanju, a njihova privrženost svakim je danom bivala sve veća, a onda Thor poželi saznati tko je zapravo njegova Lollipop koja mu je stalno u mislima. I sve bi bilo super, ali Lollipop jednoga dana bez objašnjenja nestane i više se ne pojavljuje u igrici.

Kako Dennis tako i Ana imaju svoje demone, mračne prošlosti koje ih prate u stopu i od kojih se teško maknuti, ali potisnu sve kada se druže putem igrice i svakim danom sve više razmišljaju o onom drugom. Priča je ovo koja će vas cijelo vrijeme držati napetima i u neizvjesnosti jer taman kada pomislite da će se oni napokon upoznati opet nešto iskrsne i pomuti im planove. A onda na kraju doživite šok stoljeća jer autorica je napravila takav preokret da sam u jednome trenu ostala i zatečena i zbunjena. Radnja je brza, a dijalozi će vas nasmijati do suza.

U svemu tome kriju se vrlo važne poruke, kome i kada vjerovati, kada ispitati situaciju s oprezom, a kada se prepustiti osjećajima, ali najvažnija od svega je činjenica da se u virtualnom svijetu najčešće kriju razni predatori i bolesnici. Lolli je imala sreće pa je naletjela na doista super ekipu koja voli zdravu zezanciju i prepucavanja, ali roman daje poruku kako virtualnom dopisivanju treba pristupiti s velikim oprezom jer nikada ne znate tko se krije iza avatara sve dok jednom druga strana ne poželi upoznati vas. Roman bi trebali pročitati i mladi, ove današnje generacije koji su istovremeno prikopčani na mobitel, iPAD i računalo i koji ne dišu ako je WiFI ugašen. Njima bi ova knjiga dala i dobre i loše strane tog internetskog prostranstva i pokazala im da ljubav preko neta jest moguća i da doista postoje divni i pristojni ljudi, ali isto tako ubacila bi im „bubu u uho“ i definitivno bi se zapitali mogu li potpuno vjerovati osobama koje u stvarnom svijetu nikada nisu upoznali.

Svakako za reći da je „Lollipop“ super knjiga, ima smijeha, ima suza, ima ozbiljnost kada je to stvarno potrebno, ima nade u ljudski rod i svakako ima puno divne ljubavi koja se istinski bori za opstanak. Zbog napetosti i zanimljive radnje brzo ćete je pročitati i nadati se da autorica piše nastavak serijala koji i sama jedva čekam čitati jer pozitivno sam iznenađena inovativnom radnjom i zapletima zbog kojih sam izgubila 5 godina života.

Knjigu možete naručiti javljanjem autorici Suzana Firestone
Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije