Preskoči na glavni sadržaj

Greer Hendricks i Sarah Pekkanen- Skrivene namjere

 Jessica se prijavljuje za sudjelovanje u istraživanju o etici i moralu kod doktorice Shields i odmah na prvu iznenađena je pitanjima na koja treba odgovarati, ali potreban joj je novac kako bi pomogla obitelji pa svejedno pristaje posve nevino odgovarati na upitnik. Zadatci koje Jessica počinje dobivati postaju fizičke prirode i Jessica je posve izgubljena u izazovima treba ispunjavati.


S druge strane doktorica je poprilično prepredenog uma i Jessicu malo pomalo uvlači u vlastitu igru koja uopće nema nikakve veze s istraživanjem. Jessica polako povezuje niz događaja i shvaća da svaki zadatak koji dobije od doktorice nema apsolutno nikakve veze s istraživanjem jer spomenuto istraživanje uopće ne postoji. Tko svodi glavu riječ ove igre? Tko je osoba zbog koje se događa niz bizarnih stvari? Što zapravo krije cijenjena doktorica i što pokušava saznati?

Priča je poprilično uznemirujuća i prvenstveno se bavi pitanjem povjerenja. Kome možete vjerovati? Jesu li vam prijatelji doista iskreni i odani? Po kojem principu birate ljude kojima otkrivate svoj tajne? Jessica je definitivno vjerovala krivim ljudima i našla se stjerana u kut. Hoće li istina na kraju pobijediti ostavljam vama da istražite, a ja vam priču apsolutno preporučujem jer napet je to i jako zanimljiv psihološki triler koji u čudnoj kombinaciji isprepliće ljubav, brak, prijatelje i povjerenje.

Priču pratimo iz dvije perspektive i ubrzo će vam biti jasno tko je tu zapravo vrhunski manipulator i koji je cilj te bizarne igre koja se odvija u vrlo jezivom tonu. Čita se s nevjerojatnom lakoćom, a likovi mi nisu izlazili iz glave i zajedno s njima smišljala sam plan za koji sam se nadala da je funkcionirati, ali šok koji me zadesio na kraju ostavio me zbunjenom i shvatila sam da sam cijelo vrijeme bila u strašnoj zabludi.

Sve što se događa u romanu izgleda realno i posve mi je jednostavno bilo zamisliti taj scenarij u stvarnom svijetu jer često se dogodi da vjerujemo krivim ljudima, da se povjerimo krivim prijateljima, da bude izigrano naša povjerenje ili da nam smjeste zamku koja rezultira suzama ili ne daj Bože tragedijom. Svakako treba obratiti pozornost na mlade slomljene ljude kojima srce ponekad previše zavoli pa oni posve nenadano postanu žrtve bolesnih manipulatora. Je li sve ovo samo igra istine i laži? Ne, tu se krije nešto veće od toga. Ovim će likovima na kraju svega moral biti najmanja briga.
Znanje


Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije