Preskoči na glavni sadržaj

Greer Hendricks i Sarah Pekkanen- Skrivene namjere

 Jessica se prijavljuje za sudjelovanje u istraživanju o etici i moralu kod doktorice Shields i odmah na prvu iznenađena je pitanjima na koja treba odgovarati, ali potreban joj je novac kako bi pomogla obitelji pa svejedno pristaje posve nevino odgovarati na upitnik. Zadatci koje Jessica počinje dobivati postaju fizičke prirode i Jessica je posve izgubljena u izazovima treba ispunjavati.


S druge strane doktorica je poprilično prepredenog uma i Jessicu malo pomalo uvlači u vlastitu igru koja uopće nema nikakve veze s istraživanjem. Jessica polako povezuje niz događaja i shvaća da svaki zadatak koji dobije od doktorice nema apsolutno nikakve veze s istraživanjem jer spomenuto istraživanje uopće ne postoji. Tko svodi glavu riječ ove igre? Tko je osoba zbog koje se događa niz bizarnih stvari? Što zapravo krije cijenjena doktorica i što pokušava saznati?

Priča je poprilično uznemirujuća i prvenstveno se bavi pitanjem povjerenja. Kome možete vjerovati? Jesu li vam prijatelji doista iskreni i odani? Po kojem principu birate ljude kojima otkrivate svoj tajne? Jessica je definitivno vjerovala krivim ljudima i našla se stjerana u kut. Hoće li istina na kraju pobijediti ostavljam vama da istražite, a ja vam priču apsolutno preporučujem jer napet je to i jako zanimljiv psihološki triler koji u čudnoj kombinaciji isprepliće ljubav, brak, prijatelje i povjerenje.

Priču pratimo iz dvije perspektive i ubrzo će vam biti jasno tko je tu zapravo vrhunski manipulator i koji je cilj te bizarne igre koja se odvija u vrlo jezivom tonu. Čita se s nevjerojatnom lakoćom, a likovi mi nisu izlazili iz glave i zajedno s njima smišljala sam plan za koji sam se nadala da je funkcionirati, ali šok koji me zadesio na kraju ostavio me zbunjenom i shvatila sam da sam cijelo vrijeme bila u strašnoj zabludi.

Sve što se događa u romanu izgleda realno i posve mi je jednostavno bilo zamisliti taj scenarij u stvarnom svijetu jer često se dogodi da vjerujemo krivim ljudima, da se povjerimo krivim prijateljima, da bude izigrano naša povjerenje ili da nam smjeste zamku koja rezultira suzama ili ne daj Bože tragedijom. Svakako treba obratiti pozornost na mlade slomljene ljude kojima srce ponekad previše zavoli pa oni posve nenadano postanu žrtve bolesnih manipulatora. Je li sve ovo samo igra istine i laži? Ne, tu se krije nešto veće od toga. Ovim će likovima na kraju svega moral biti najmanja briga.
Znanje


Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Kristin Hannah- Četiri vjetra

  Zadivljujuća priča o preživljavanju i nestvarno realna borba u kontrastu s hrabrosti. Nevjerojatan san, snažne žene i potresna obiteljska saga koja će vas na trenutke i pošteno rasplakati. Kao što već pišu, priča je to o ljubavi, upornosti i gruboj stvarnosti u vrijeme velike suše, odnosno razdoblja Velike depresije. Romane Kristin Hannah obožavam sve redom, nisam još naišla na neki koji bi me razočarao. Istina da su neki bolji, a neki pomalo na ljestvici niže, ali svejedno ih nekako sve volim. Jedini još koji nisam čitala je Boje istine, ali i to ću ovih dana ispraviti. Nego vratimo se ovoj priči. Sažetak ću vam citirati: „Teksas 1934. Elsa je oduvijek žudjela za ljubavi i prihvaćanjem koje joj njezini bogati ali hladni roditelji nikada nisu pružili. Štoviše, misle kako će ostati vječna usidjelica jer nije lijepa poput svojih sestara. Kada upozna Rafea, zgodnog lokalnog momka, poželi iskusiti pravu ljubav. Rafe baš i ne dijeli njezine osjećaje, no kad Elsa ostane trudna i pod pritis

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja