Preskoči na glavni sadržaj

Lisa Gray- Bez traga

 Jessica Shaw privatna je istražiteljica, koju ništa ne može iznenaditi. Ili ipak može? Kada dobije dojavu o otmici djeteta ostaje itekako zatečena jer na slici nije bilo koje dijete već upravo Jessica. Odmah kreće u istragu saznati što se točno u tom slučaju događalo, tko je ubio njenu majku i nju oteo, a kako je slučaj ostao misterij dugi niz godina tragovi su se pomalo ohladili.


S druge strane imamo detektiva Jasona Prycea koji istražuje ubojstvo studentice, a slučajevi Jessice i Jasona uskoro će se nenadano ispreplesti. Svi će morati sjećanjima vratiti se daleko u prošlost kako bi iskopali mračne tajne, a opasnost će vrebati na svakome koraku.

Roman je pravi misterij od početka pa do samoga kraja. Moglo se tu puno toga nagađati, upirati prstom u svakoga, ali uvijek iznova nailazila sam na zid u istragama upravo kao i spomenuti detektivi. Nikako pronaći krivca za brutalna ubojstva, a hladnokrvan ubojica zapravo mi je cijelo vrijeme bio pred nosom samo što to uopće nisam shvaćala. Priča je baš dobro zapetljana, dijalozi opušteni, a radnja zanimljiva i brza.

U svega 300 stranica dobila sam neočekivano dobru priču o tajnama, lažima i obiteljskim vezama, a sve vrlo smisleno i u današnje vrijeme i više nego realno. Koliko čujem ovo je trilogija za koju se toplo nadam da će nam biti prevedena u cijelosti jer sad me baš zanima kamo je dalje na put krenula Jessica i hoće li biti išta od možebitne romanse koja je, recimo, imala neki početak u ovom prvom dijelu. Vjerujem da će se knjige morati čitati redom jer inače puno toga ne bi imalo smisla.

Sve u svemu, odličan triler uzbudljivih zbivanja, komplicirani likovi koji super barataju sarkazmom i neobični slučajevi kojima se previše ne ulazi u dubinu već se baziraju na prikazu gubitka, osvete i pravde. Eto, meni se roman svidio, čisto ležerno ga se može pročitati u nekoliko sati, nema teške teme, ali ima uzbudljivu radnju koja vas stalno vuče da zainteresirano čitate dalje. Preporuka.
Stilus knjiga


Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije