Preskoči na glavni sadržaj

Lisa Gray- Bez traga

 Jessica Shaw privatna je istražiteljica, koju ništa ne može iznenaditi. Ili ipak može? Kada dobije dojavu o otmici djeteta ostaje itekako zatečena jer na slici nije bilo koje dijete već upravo Jessica. Odmah kreće u istragu saznati što se točno u tom slučaju događalo, tko je ubio njenu majku i nju oteo, a kako je slučaj ostao misterij dugi niz godina tragovi su se pomalo ohladili.


S druge strane imamo detektiva Jasona Prycea koji istražuje ubojstvo studentice, a slučajevi Jessice i Jasona uskoro će se nenadano ispreplesti. Svi će morati sjećanjima vratiti se daleko u prošlost kako bi iskopali mračne tajne, a opasnost će vrebati na svakome koraku.

Roman je pravi misterij od početka pa do samoga kraja. Moglo se tu puno toga nagađati, upirati prstom u svakoga, ali uvijek iznova nailazila sam na zid u istragama upravo kao i spomenuti detektivi. Nikako pronaći krivca za brutalna ubojstva, a hladnokrvan ubojica zapravo mi je cijelo vrijeme bio pred nosom samo što to uopće nisam shvaćala. Priča je baš dobro zapetljana, dijalozi opušteni, a radnja zanimljiva i brza.

U svega 300 stranica dobila sam neočekivano dobru priču o tajnama, lažima i obiteljskim vezama, a sve vrlo smisleno i u današnje vrijeme i više nego realno. Koliko čujem ovo je trilogija za koju se toplo nadam da će nam biti prevedena u cijelosti jer sad me baš zanima kamo je dalje na put krenula Jessica i hoće li biti išta od možebitne romanse koja je, recimo, imala neki početak u ovom prvom dijelu. Vjerujem da će se knjige morati čitati redom jer inače puno toga ne bi imalo smisla.

Sve u svemu, odličan triler uzbudljivih zbivanja, komplicirani likovi koji super barataju sarkazmom i neobični slučajevi kojima se previše ne ulazi u dubinu već se baziraju na prikazu gubitka, osvete i pravde. Eto, meni se roman svidio, čisto ležerno ga se može pročitati u nekoliko sati, nema teške teme, ali ima uzbudljivu radnju koja vas stalno vuče da zainteresirano čitate dalje. Preporuka.
Stilus knjiga


Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga