Preskoči na glavni sadržaj

Posebno blagdansko izdanje Anna Campbell i Tessa Dare

U izdanju Naklada Neptun

Anna Campbell- Zimska žena

Badnjak je, snježna oluja divlja, a ona, Alicia Sinclair, grofica od Kinvarre putuje sa udvaračem u novu pustolovinu. Kočija im sleti sa ceste i oni se nađu u velikim problemima. Strovaljenu kočiju pronađe grof Sebastian i kada odluči pomoći putnicima on shvati da zapravo pomaže svojoj ženi i njenom ljubavniku. Dvoje su supružnika bili dogovorno razdvojeni jedanaest godina, povremeno se prisjećajući onog drugog, ali ovaj je susret bio nešto što nisu očekivali da će se dogoditi.

Alicijin udvarač upoznavši grofa pobjegne glavom bez obzira i pokaže se kao prilika koju je bolje propustiti, a Alicia mora pristati na pomoć koju joj nudi Sebastian. Mnoge su riječi ostale neizgovorene u njihovom braku, a sada je nekako došla prilika da sve izađe na svjetlo i dok su njih dvoje smješteni u jedinu slobodnu sobu neke gostionice, stvari postaju jako napete i potisnute strasti kolaju njihovim žilama. Prepuštaju se strastvenoj noći, ali jutro je ono koje donosi velike preokrete.

Hoće li se Alicia vratiti Sebastianu i oprostiti mu što je bio grub supružnik? Hoće li Sebastian oprostit sebi što nije znao cijeniti Aliciu i njeno djevojačko neznanje? Što im je sudbina namijenila- raj ili pakao? Što donose novi počeci i skriveni grijesi?

Ovo je kratka, ali jako slatka priča koja nas u trenu uvede u radnju i nježno uljulja u hladnim noćima. Divna priča o smionim supružnicima koji su skloni prepiranju i svađama, a njihovi dijalozi su puni prepucavanja i skrivenih namjera. Nema tu nepotrebnih razgovora ni puno odugovlačenja, oni znaju što žele i drže se toga načela, ali sve se mijenja kada ljubav ispliva na površinu.

Tessa Dare- Jednom davno na Badnju noć

Još jedan bal, okupljanje obitelji, a Violet opet sjedi sama u kutu dvorane. Već se godinu dana oporavlja od Velikog Razočaranja, slomljenog srca i velike tajne koja joj je promijenila život. U Vretenastoj uvali liječi svoje bolne ljubavne rane u tišini i nikome ne govori što joj se zapravo dogodilo. U toku bala pred njene noge pada potpuni stranac, možda uhoda, možda krijumčar, ali ona ga ne može prestati gledati, učini joj se da ga prepoznaje. Je li to doista on? On koji joj je slomio srce?

Ona govori mnoge jezike, ali ne razumije što on govori, barem ispočetka, a kada on konačno nasamo ostane sa njom otkriva joj svoju veliku tajnu. Nikada je nije prestao voljeti, ali smrt njegovog brata promijenila mu je život i otišao je u nepoznato kako bi svome ocu pokazao da i on nešto vrijedi. Sada mu je život u opasnosti, otvorio joj je svoje srce i ona mu odluči pomoći te mu obeća kako će njegovu tajnu vjerno čuvati i čekati ga da se vrati po nju.

Tko je zapravo on i gdje je bio sve ove godine? Hoće li mu Violet oprostiti i hoće li ga stvarno čekati?
Prava pustolovina vam je zagarantirana, mlada djevojka izvlači pištolj i prijeti, pridošlica psuje na stranim jezicima, a oboje kriju tajne koje će konačno izaći na svjetlo mjesečine u jednoj hladnoj badnjoj noći. Laži će biti neophodne kako bi Violet pomogla tajanstvenom muškarcu, ali ova će priča puna gužve i strke postati prava čarobna ljubavna bajka. Strah, tuga, a onda smijeh, ljubavni zanos i neizvjesnost pretvorit će vam hladne dane u strašću zagrijane noći.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…