Preskoči na glavni sadržaj

Kendall Ryan-"Seksi stranac"

#24sataknjige

Ušla je u njegov život i njegov „Bogu iza nogu“ gradić poput uragana, silovito i nenadano, bez najave, bez kompromisa, onako s visoka, poput grofice i promijenila je sve ono u što je vjerovao da na svijetu postoji. Charlotte je u bijegu pred burnim događajima krenula u L.A.svojoj prijateljici, započeti novi život, krenuti u novu avanturu života i željela je iza sebe ostaviti sve ono loše što ju je u sreći sputavalo. Željela je pobjeći od oca manipulatora, od majke sklone pretjerivanju, od muškaraca koje nije voljela, a koji su se pobrinuli da se osjeća malom i poniženom. Uvijek su svi bili uvjereni kako ona sama nije sposobna za ništa, nije sposobna odlučivati, željeti, raditi što najbolje zna, voljeti.

Pobjegla je od svega toga i onda zbog kvara na automobilu zapne u gradiću gdje je svi dožive kao gradsku curu, tatinu malu princezu i bome se tako i prema njoj ponašaju, sve dok im ona ne pokaže kako se itekako dobro zna sama brinuti o sebi. Tu upoznaje tipa koji je pravi mačo, visok, zgodan, marljiv, predan, kršan Luke u trenu je Charlotte zavrtio glavom i ona pada na njegov šarm, na njegovu realnost, a Luke krije tajnu slomljenog srca, tajnu koja će mu biti itekakva prepreka u ostvarivanju želje da Charlotte zadrži za sebe.

Zavrzlama između glavnih likova pretvara se u pravu igru mačke i miša, vrte se ukrug, ali hvala Bogu brzo shvaćaju kako oboje žele dobar seks i da imaju samo nekoliko dana kako bi se dobro zabavili. Pitanje tko će ostati, a tko otići ostavili su za neka druga vremena. Uživaju zajedno nekoliko dana, ali onda dođe vrijeme odlaska kada Luke ne kaže toj divnoj djevojci neka ostane sa njim i kada ona ne želi ostati ako nije pozvana. Zeznuto...Ona odlazi, on ostaje.

Dalje ćete morati sami istražiti tko je imao slomljeno srce i tko je više žalio zbog donesenih odluka. Prepuštam vam i da sami tragate za odgovorima na njihova neizgovorena pitanja te da razriješite tajne koje im stvaraju probleme. „Seksi stranac“ kratka je i lepršava priča protkana mnoštvom divljih seksi scena i nabijena emocijama koje kolaju venama. Zanosna je to romansa o dvoje ljudi koji su na samom početku bili veliki neprijatelji, a onda na kraju postali strastveni ljubavnici. Kroz cijelu priču poteže se pitanje odnosa djece i roditelja, opsesija bogatstvom i moć novca, a samostalnost je nešto čemu svi teže a ipak teško postižu. Charlotte je pokazala kako se to radi, pokazala je kako stati na svoje noge i odbaciti udobnost luksuza zbog prave ljubavi, a Luke nas je naučio kako je ponekad bolje biti iskren jer jedino na taj način dobijemo što želimo.

Čitateljice će se u tren oka zaljubiti u Lukea i pasti će na njegov šarm i zajedljive rečenice sa dvostrukim značenje. Svidjet će vam se nadmudrivanje ovog zanimljivog dvojca koji osjećaje ne shvaćaju olako i koji znaju što žele samo što to teško izgovaraju. Šarmantna je ovo i duhovita priča koja glavnu svrhu ima pokazati vam snagu ljubavi, čak i u nekoj zabiti koja nema Uber.

Slasno sam uživala, divno sam se nasmijala i nisam pravo ni trepnula, a eto već kraj. Ovakvih priča se ne mogu zasititi i bilo bi super da malo duže traje ili da barem ima nastavke pa eto da produžimo taj zanos. Ljubiteljice/ljubitelji ljubavno erotskih romana navalite, uživajte, zasladite se i maštajte, isplati se.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…