Preskoči na glavni sadržaj

Kendall Ryan-"Seksi stranac"

#24sataknjige

Ušla je u njegov život i njegov „Bogu iza nogu“ gradić poput uragana, silovito i nenadano, bez najave, bez kompromisa, onako s visoka, poput grofice i promijenila je sve ono u što je vjerovao da na svijetu postoji. Charlotte je u bijegu pred burnim događajima krenula u L.A.svojoj prijateljici, započeti novi život, krenuti u novu avanturu života i željela je iza sebe ostaviti sve ono loše što ju je u sreći sputavalo. Željela je pobjeći od oca manipulatora, od majke sklone pretjerivanju, od muškaraca koje nije voljela, a koji su se pobrinuli da se osjeća malom i poniženom. Uvijek su svi bili uvjereni kako ona sama nije sposobna za ništa, nije sposobna odlučivati, željeti, raditi što najbolje zna, voljeti.

Pobjegla je od svega toga i onda zbog kvara na automobilu zapne u gradiću gdje je svi dožive kao gradsku curu, tatinu malu princezu i bome se tako i prema njoj ponašaju, sve dok im ona ne pokaže kako se itekako dobro zna sama brinuti o sebi. Tu upoznaje tipa koji je pravi mačo, visok, zgodan, marljiv, predan, kršan Luke u trenu je Charlotte zavrtio glavom i ona pada na njegov šarm, na njegovu realnost, a Luke krije tajnu slomljenog srca, tajnu koja će mu biti itekakva prepreka u ostvarivanju želje da Charlotte zadrži za sebe.

Zavrzlama između glavnih likova pretvara se u pravu igru mačke i miša, vrte se ukrug, ali hvala Bogu brzo shvaćaju kako oboje žele dobar seks i da imaju samo nekoliko dana kako bi se dobro zabavili. Pitanje tko će ostati, a tko otići ostavili su za neka druga vremena. Uživaju zajedno nekoliko dana, ali onda dođe vrijeme odlaska kada Luke ne kaže toj divnoj djevojci neka ostane sa njim i kada ona ne želi ostati ako nije pozvana. Zeznuto...Ona odlazi, on ostaje.

Dalje ćete morati sami istražiti tko je imao slomljeno srce i tko je više žalio zbog donesenih odluka. Prepuštam vam i da sami tragate za odgovorima na njihova neizgovorena pitanja te da razriješite tajne koje im stvaraju probleme. „Seksi stranac“ kratka je i lepršava priča protkana mnoštvom divljih seksi scena i nabijena emocijama koje kolaju venama. Zanosna je to romansa o dvoje ljudi koji su na samom početku bili veliki neprijatelji, a onda na kraju postali strastveni ljubavnici. Kroz cijelu priču poteže se pitanje odnosa djece i roditelja, opsesija bogatstvom i moć novca, a samostalnost je nešto čemu svi teže a ipak teško postižu. Charlotte je pokazala kako se to radi, pokazala je kako stati na svoje noge i odbaciti udobnost luksuza zbog prave ljubavi, a Luke nas je naučio kako je ponekad bolje biti iskren jer jedino na taj način dobijemo što želimo.

Čitateljice će se u tren oka zaljubiti u Lukea i pasti će na njegov šarm i zajedljive rečenice sa dvostrukim značenje. Svidjet će vam se nadmudrivanje ovog zanimljivog dvojca koji osjećaje ne shvaćaju olako i koji znaju što žele samo što to teško izgovaraju. Šarmantna je ovo i duhovita priča koja glavnu svrhu ima pokazati vam snagu ljubavi, čak i u nekoj zabiti koja nema Uber.

Slasno sam uživala, divno sam se nasmijala i nisam pravo ni trepnula, a eto već kraj. Ovakvih priča se ne mogu zasititi i bilo bi super da malo duže traje ili da barem ima nastavke pa eto da produžimo taj zanos. Ljubiteljice/ljubitelji ljubavno erotskih romana navalite, uživajte, zasladite se i maštajte, isplati se.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…