Preskoči na glavni sadržaj

Kendall Ryan-"Seksi stranac"

#24sataknjige

Ušla je u njegov život i njegov „Bogu iza nogu“ gradić poput uragana, silovito i nenadano, bez najave, bez kompromisa, onako s visoka, poput grofice i promijenila je sve ono u što je vjerovao da na svijetu postoji. Charlotte je u bijegu pred burnim događajima krenula u L.A.svojoj prijateljici, započeti novi život, krenuti u novu avanturu života i željela je iza sebe ostaviti sve ono loše što ju je u sreći sputavalo. Željela je pobjeći od oca manipulatora, od majke sklone pretjerivanju, od muškaraca koje nije voljela, a koji su se pobrinuli da se osjeća malom i poniženom. Uvijek su svi bili uvjereni kako ona sama nije sposobna za ništa, nije sposobna odlučivati, željeti, raditi što najbolje zna, voljeti.

Pobjegla je od svega toga i onda zbog kvara na automobilu zapne u gradiću gdje je svi dožive kao gradsku curu, tatinu malu princezu i bome se tako i prema njoj ponašaju, sve dok im ona ne pokaže kako se itekako dobro zna sama brinuti o sebi. Tu upoznaje tipa koji je pravi mačo, visok, zgodan, marljiv, predan, kršan Luke u trenu je Charlotte zavrtio glavom i ona pada na njegov šarm, na njegovu realnost, a Luke krije tajnu slomljenog srca, tajnu koja će mu biti itekakva prepreka u ostvarivanju želje da Charlotte zadrži za sebe.

Zavrzlama između glavnih likova pretvara se u pravu igru mačke i miša, vrte se ukrug, ali hvala Bogu brzo shvaćaju kako oboje žele dobar seks i da imaju samo nekoliko dana kako bi se dobro zabavili. Pitanje tko će ostati, a tko otići ostavili su za neka druga vremena. Uživaju zajedno nekoliko dana, ali onda dođe vrijeme odlaska kada Luke ne kaže toj divnoj djevojci neka ostane sa njim i kada ona ne želi ostati ako nije pozvana. Zeznuto...Ona odlazi, on ostaje.

Dalje ćete morati sami istražiti tko je imao slomljeno srce i tko je više žalio zbog donesenih odluka. Prepuštam vam i da sami tragate za odgovorima na njihova neizgovorena pitanja te da razriješite tajne koje im stvaraju probleme. „Seksi stranac“ kratka je i lepršava priča protkana mnoštvom divljih seksi scena i nabijena emocijama koje kolaju venama. Zanosna je to romansa o dvoje ljudi koji su na samom početku bili veliki neprijatelji, a onda na kraju postali strastveni ljubavnici. Kroz cijelu priču poteže se pitanje odnosa djece i roditelja, opsesija bogatstvom i moć novca, a samostalnost je nešto čemu svi teže a ipak teško postižu. Charlotte je pokazala kako se to radi, pokazala je kako stati na svoje noge i odbaciti udobnost luksuza zbog prave ljubavi, a Luke nas je naučio kako je ponekad bolje biti iskren jer jedino na taj način dobijemo što želimo.

Čitateljice će se u tren oka zaljubiti u Lukea i pasti će na njegov šarm i zajedljive rečenice sa dvostrukim značenje. Svidjet će vam se nadmudrivanje ovog zanimljivog dvojca koji osjećaje ne shvaćaju olako i koji znaju što žele samo što to teško izgovaraju. Šarmantna je ovo i duhovita priča koja glavnu svrhu ima pokazati vam snagu ljubavi, čak i u nekoj zabiti koja nema Uber.

Slasno sam uživala, divno sam se nasmijala i nisam pravo ni trepnula, a eto već kraj. Ovakvih priča se ne mogu zasititi i bilo bi super da malo duže traje ili da barem ima nastavke pa eto da produžimo taj zanos. Ljubiteljice/ljubitelji ljubavno erotskih romana navalite, uživajte, zasladite se i maštajte, isplati se.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo