Preskoči na glavni sadržaj

Posebno blagdansko izdanje Anna Campbell i Tessa Dare

U izdanju Naklada Neptun

Anna Campbell- Zimska žena

Badnjak je, snježna oluja divlja, a ona, Alicia Sinclair, grofica od Kinvarre putuje sa udvaračem u novu pustolovinu. Kočija im sleti sa ceste i oni se nađu u velikim problemima. Strovaljenu kočiju pronađe grof Sebastian i kada odluči pomoći putnicima on shvati da zapravo pomaže svojoj ženi i njenom ljubavniku. Dvoje su supružnika bili dogovorno razdvojeni jedanaest godina, povremeno se prisjećajući onog drugog, ali ovaj je susret bio nešto što nisu očekivali da će se dogoditi.

Alicijin udvarač upoznavši grofa pobjegne glavom bez obzira i pokaže se kao prilika koju je bolje propustiti, a Alicia mora pristati na pomoć koju joj nudi Sebastian. Mnoge su riječi ostale neizgovorene u njihovom braku, a sada je nekako došla prilika da sve izađe na svjetlo i dok su njih dvoje smješteni u jedinu slobodnu sobu neke gostionice, stvari postaju jako napete i potisnute strasti kolaju njihovim žilama. Prepuštaju se strastvenoj noći, ali jutro je ono koje donosi velike preokrete.

Hoće li se Alicia vratiti Sebastianu i oprostiti mu što je bio grub supružnik? Hoće li Sebastian oprostit sebi što nije znao cijeniti Aliciu i njeno djevojačko neznanje? Što im je sudbina namijenila- raj ili pakao? Što donose novi počeci i skriveni grijesi?

Ovo je kratka, ali jako slatka priča koja nas u trenu uvede u radnju i nježno uljulja u hladnim noćima. Divna priča o smionim supružnicima koji su skloni prepiranju i svađama, a njihovi dijalozi su puni prepucavanja i skrivenih namjera. Nema tu nepotrebnih razgovora ni puno odugovlačenja, oni znaju što žele i drže se toga načela, ali sve se mijenja kada ljubav ispliva na površinu.

Tessa Dare- Jednom davno na Badnju noć

Još jedan bal, okupljanje obitelji, a Violet opet sjedi sama u kutu dvorane. Već se godinu dana oporavlja od Velikog Razočaranja, slomljenog srca i velike tajne koja joj je promijenila život. U Vretenastoj uvali liječi svoje bolne ljubavne rane u tišini i nikome ne govori što joj se zapravo dogodilo. U toku bala pred njene noge pada potpuni stranac, možda uhoda, možda krijumčar, ali ona ga ne može prestati gledati, učini joj se da ga prepoznaje. Je li to doista on? On koji joj je slomio srce?

Ona govori mnoge jezike, ali ne razumije što on govori, barem ispočetka, a kada on konačno nasamo ostane sa njom otkriva joj svoju veliku tajnu. Nikada je nije prestao voljeti, ali smrt njegovog brata promijenila mu je život i otišao je u nepoznato kako bi svome ocu pokazao da i on nešto vrijedi. Sada mu je život u opasnosti, otvorio joj je svoje srce i ona mu odluči pomoći te mu obeća kako će njegovu tajnu vjerno čuvati i čekati ga da se vrati po nju.

Tko je zapravo on i gdje je bio sve ove godine? Hoće li mu Violet oprostiti i hoće li ga stvarno čekati?
Prava pustolovina vam je zagarantirana, mlada djevojka izvlači pištolj i prijeti, pridošlica psuje na stranim jezicima, a oboje kriju tajne koje će konačno izaći na svjetlo mjesečine u jednoj hladnoj badnjoj noći. Laži će biti neophodne kako bi Violet pomogla tajanstvenom muškarcu, ali ova će priča puna gužve i strke postati prava čarobna ljubavna bajka. Strah, tuga, a onda smijeh, ljubavni zanos i neizvjesnost pretvorit će vam hladne dane u strašću zagrijane noći.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga