Preskoči na glavni sadržaj

Anna Campbell- "Ponoćni poljubac"

( Drugi roman iz serijala Sinovi grijeha)

Izdanje Naklada Neptun

Genevieve je župnikova kći, nimalo svjesna svoje ljepote i nosića stalno gurnutog u knjige, prava mala knjiška moljčica i briljantna znanstvenica predana radovima koje piše za oca i koje potpisuje njegovim imenom. Potpuno u sjeni oca, teži zahvali i prihvaćanju, a potajno istražuje povijest Harmsworthovog dragulja koji je dobila u nasljedstvo. Dragulj je nadasve jako tražen, pogotovo od sir Richarda Harmswortha koji smatra kako bi tim draguljem mogao dokazati svoje pravo na nasljedstvo iako je nezakoniti sin. Genevieve nikako ne želi prodati dragulj i čuva ga kao najveće blago, ali Richard ima plan.

Kada je Richard na pomalo podmukao način saznao da je dragulj stvarno u posjedu obitelji Barret, on odluči zavesti mladu Genevieve kako bi se domogao dragulja, pa u obitelj Barret dolazi kao student koji želi učiti povijest od Genevievenog oca. Nitko ne sluti da je mladi gospodin Evans zapravo sir Richard, ali mnoge su sumnje bačene na njega nakon što se na župnom dvoru dogodi niz provala i sve upućuje na to kako lopovi traže upravo dragulj.

Na dvoru je i Lord Neville koji je sponzor gospodinu Barretu i koji je svojski zainteresiran za udaju sa Genevieve. Njegova se zainteresiranost povećava kada sazna za dragulj, ali Genevieve svaki puta odbija njegovu prosidbu što zbog toga jer je kako kaže prestar za nju, što zbog toga jer joj srce nekako naglo zatitra kako se nađe u blizini gospodina Evansa. Uz brojne spletke i laži Genevieve i gospodin Evans upuštaju se u romantičnu pustolovinu popraćenu brojnim tajnama. Nitko tu nije bez grijeha, gosp. Evans otkrije Genevievinu tajnu, ali i ona zna jednu njegovu. Što će se dogoditi kada Genevieve sazna da je gospodin Evans zapravo sir Richard? Hoće li mu oprostiti sve te laži ili će ga zauvijek potjerati sa dvora? Hoće li Lord Neville olako odustati od Genevieve i dragulja kada sazna da Richard i Genevieve imaju aferu? Ajme što će se dogoditi sa tim draguljem koji je svima pomutio razum?

„Ponoćni poljubac“ vrlo je senzualan i romantičan roman, popraćen brojnim erotskim scenama u divnoj kombinaciji sa snažnom pričom o obiteljskim problemima i tajnama. Kako Richard ne znam tko mu je pravi otac cijela ova priča ima neku dublju poantu oko istraživanja te povijesti, a kada napokon saznaje cijelu istinu bujica emocija ponovno će spojiti majku i sina dajući obitelji novo značenje. Roman je ovo gdje laži postaju dio svakodnevice, a kada je vrijeme da se sazna istina tada do izražaja dolaze prave vrijednosti, pa ljubav i poštovanje ruše sve granice i predrasude. Dok Genevieve teži jedino da bude voljena od strane oca te pritom vješto odbija i samu pomisao na brak, Richard je razvratnik ali sa istim problemom traženja ljubavi u obiteljskim odnosima. I tako će jedna znanstvenica i opće poznati nezakoniti sin prkositi tračevima i sudbini i pronaći svoj put prema sreći.

Kako bi radnja bila zanimljivija i napetija autorica cijelu tu situaciju oko ljubavne priče i dragulja zapapri sa ponekom otmicom koja izmiče kontroli, doda dva muškarca koji snage odmjere šakama i sve uputpuni prijetnjama smrću koje završavaju na posve neočekivan način. Ucjene su sastavni dio lova na dragulj samo pitanje je tko će biti vještiji u postavljanju zahtjeva. Bez obzira na ljubavnu radnju ovaj je roman jako intrigantan, na dijelovima pomalo mračan i odlično psihološki razrađen. Ukratko, prava poslastica.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga