Preskoči na glavni sadržaj

Nicholas Sparks- "Bilježnica"

U izdanju FOKUS na hit

Podsjetila me jedna čitateljica na ovu priču i nisam mogla odoljeti da je ponovno ne uzmem u ruke i prisjetim se jedne bezvremenske ljubavne priče uz koju su suze zagarantirane i užitak čitanja je neopisiv.

Noah je volio prisjećati se minulih dana kada je bio mlad i zaljubio se u prekrasnu Allie sa kojoj se potajno nalazio jer ona je bila iz bogate obitelji, a on tek siromašan sanjar. Njeni roditelji nisu dopuštali tu njihovu ljetnu ljubav da raste i po završetku ljeta završila je i njihova veza. Dok je Noah godinama radio za nadnice i sanjao o svojoj Allie, ona je živjela daleko od njega, studirala, radila na humanitarnim projektima i gradila svoj život u drugome smjeru.

Noah je ostao bez majke kada je imao dvije godine, a otac mu je umro nedugo nakon što se Noah vratio iz rata, bio je sam i gradio svoju kuću iz snova, kuću za koju je nekada davno želio da bude dom velikoj ljubavi. A onda se sve odjednom promijenilo, Allie ga je vidjela u novinama i znala je kako ga mora posjetiti, samo još jednom da ga vidi prije nego se uda za bogatog odvjetnika. Čim ga je ugledala sve se nekako vratilo u prošlost, divno ljeto koje su proveli zajedno, duge šetnje i razgovori. Sa Lonom to nije imala, on je bio suzdržan i hladan poput njenog oca i tu je shvatila koliko joj je Noah nedostajao sve ove godine i u samo nekoliko sati provedenih u njegovom društvu ponovno su ostvarili onu prisnu vezu koja ih je nekada spajala. Opet se vratio onaj žar i strast, ali i Lon je došao vratiti kući svoju zaručnicu i sad je odluka pala na Allie da odlučite što joj je dalje činiti, vratiti se Lonu ili ostati.

Svi koji su pogledali film i pročitali ovu knjigu znaju kraj, ali ja ga tu ipak ne želim napisati jer još uvijek ima onih koji nisu bili dio ove priče. Njima ostavljam da sami saznaju koga je Allie odabrala i što se dalje događalo. Kakvu je ulogu u svemu tome imala Alliena majka i kakvu je sudbinu život odabrao za Noaha i Allie?

Ova će vas predivna priča rasplakati u tren oka, toliko je dirljiva i nježna, tako nevina i naivna ta ljubav, a odluke koji su pred junacima ove priče naučit će nas kako se nositi sa izazovima i koliko ljubav zapravo može biti velika i jaka. „Bilježnica“ je roman o predrasudama i izazovima, o izdaji i oprostu te o snazi i vjernosti , roman o izgubljenoj ljubavi koja nikada nije završila već koja je zajedno sa godinama samo još više rasla. Zaista dojmljiva priča koja će vam vratiti vjeru u ljubav, divne emocije prepune su čarolije i ovo je čisti primjer iz kojeg vidimo da je Sparks pravi srcolomac. Topla priča u koju se lako uživjeti i sa još većom lakoćom prepustiti se radnji. Ovaj je roman nešto predivno, ovo je roman o pravoj ljubavi.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga