Preskoči na glavni sadržaj

Brenda Joyce- "Nevina vatra"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Za početak mislim da je vrlo važno reći kako ovo nije baš tipičan povijesno ljubavni roman. Divna je to ljubavna priča, ali ne vrti se baš cijela radnja oko alfa muškaraca i plahih djeva, naravno, ima i toga, ali ovo je ponajviše bolna priča o neobičnom životnom putu jedne mlade dame. Sedamnaestogodišnju Mirandu otac želi udati i nađe joj ženika u dalekom Teksasu, pa je izvuče iz samostana gdje je živjela dugi niz godina od kako je sa majkom pobjegla od nasilnog oca. Londonska mlada dama kreće na put na kojem je ne čeka nažalost ništa dobro.

Na dugom putovanju prati je zanosan Derek, pobratim Mirandinog zaručnika, koji se na prvi pogled zaljubio u plahu Mirandu, a i ona njega gleda onako ispod trepavica u divnom čudu dok shvaća kako tek po prvi puta vidi kako muškarac zapravo izgleda. Miranda je potpuno neiskusna po pitanju muškaraca i bilo kakvih veza koju sačinjava muško-ženska povezanost, a kada osjeti snažnu privlačnost spram Dereka smatra kako je to jako loše i vrlo bludno. U toku putovanja oni drže distancu sa tek nekoliko ukradenih poljubaca, a onda neočekivano zadesi ih nesreća. Mirandina teta je ubijena od strane Komanča, plemena koji su još davno oteli Derekovu suprugu i sina, a sada je oteta i Miranda.

Miranda ipak biva spašena iz ralja Komanča i Derek ju je uspio dovesti na imanje njenog zaručnika Johna. Nakon vjenčanja sa Johnom Miranda je i dalje neiskusna, nevina i jako naivna. Teško sa mužem pronalazi zajednički jezik, a sve zbog toga što mu se ne može u potpunosti prepustiti. Zašto? Pa, zato jer još uvijek razmišlja o Dereku kojeg je jako zavoljela onoga dana kada ju je spasio. Nimalo lagan životni put za Mirandu, muža joj ubiju, a ona se po sporazumu mora udati za Dereka. Opet biva oteta, ali ovoga puta situacija je puno bolnija. Silovana je i zlostavljana, a vrlo vjerojatno i trudna.

Ostavit ću vama da sami saznate tko je ubio Johna i zašto se Derek morao oženiti Mirandom. Kakav je bio njen bolan put i hoće li ikada više biti sretna nakon što je preživjela toliko nemilih događaja?

„Nevina vatra“ predivan je i ujedno potresan roman. Divna ljubavna priča upast će u zamku strašne osvete. Iskreno rečeno nisam se nadala ovakvoj radnji, od početka je izgledalo da će biti romantično i nježno, ali ispalo je tužno i prepuno patnje. Radnja ima onaj štih sa puno prepucavanja i natezanja između dvoje vidljivo zaljubljenih budalica, ima čak i smijeha, ali ponajviše ima suza. Ta se mlada žena stvarno napatila u ovome romanu, nekoliko puta oteta, silovana, zlostavljana, prodana u bordel...ajme srce me boljelo koliko ta žena nije imala sreće. Bit će joj nemoguće shvatiti kako žena može i želi uživati u intimnoj vezi sa muškarcem kada su svi redom bili grubi prema njoj, a onda joj se dogodio Derek, nježan, strpljiv i razuman, njen oslonac i njena utjeha i tu počinje nova priča, novi život i spas od bolne sudbine.

Strasti ima, ljubavi ima, povezanosti također, ali ima i spletka, osvete, zamkica i puno suza i patnje. Koliko divna toliko i teška, priča je to koja daje snagu i pokazuje koliko je jaka ljubav kada je ona iskrena. Ovo je zaista poseban, neobičan i dirljiv roman, priča koja nadmašuje ljubavne igrice i pretvara se u stvaran život.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

  1. Citala sam je odavno on line, to je divna knjiga koja se ne zaboravlja. Odavno trazim da je kupim kao i ostale iz te sage ali nema ih nazalost kod nas.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga