Preskoči na glavni sadržaj

Kresley Cole- "Kapetan svih užitaka"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Na pomolu je velika pomorska utrka u kojoj svi sudionici žele naravno, pobijediti i steći novu reputaciju. Kapetan Jason Lassiter uvjeren je u svoju pobjedu isto kao i kapetan Derek Sutherland, ali nijedan od njih dvojice pojma nemaju da će im brodovi biti sabotirani i da će predstojeća utrka biti pravi pakao za njihove posade. Tim više kapetan Jason biva uhićen taman prije utrke i to ni manje ni više nego braneći čast svoje kćeri Nicole koja je imala noć prije okršaj sa dvojicom napadača, a spasio ju je Derek, Jasonov smrtni neprijatelj. Stvari nikako ne bivaju bolje nego sve nadalje ide nizbrdo i dok je Nicolin otac u zatvoru ona se nekoliko puta nađe u klinču sa Derekom što dovodi do obostranog zaljubljivanja, ali i neočekivanih preokreta.

Taman prije početka utrke Derek posumnja kako je Nicole špijunka koja ga želi omesti u utrci i priuštiti mu poraz,a za to vrijeme Nicole, mlada pustolovna dama samo želi povesti očev brod do pobjede. U toku utrke Derekova posada je otrovana, a Nicolin brod potopljen. Lude zaljubljene glave sumnjaju jedno na drugoga i tu dolazi do obostrane mržnje. Sumnje rastu, usijane glave ne razmišljaju trijezno i sve to dovede to velikog nesporazuma.

Derek je grof mračne prošlosti i jako nezadovoljan svojim životom prepušta se nekontroliranom pijančevanju i razvratnom društvu. Nimalo svjestan situacije bezglavo se zaljubljuje u Nicole, ali na putu do sreće ne muče ga samo brojne sumnje već ga koći i njegova velika tajna. Nicole je još od malih nogu plovila sa ocem na njegovom jedrenjaku nesputana i slobodna dok je njena baka željela samo da Nicole postane prava dama visokog društva. Derek naravno nije znao kako i Nicole ima malu tajnu koja će uvelike sve zakomplicirati.

Eh sad, mnoge su tu još stvari koje želim da otkrijete sami...Tko je sabotirao jedrenjake i kojom namjerom? Kako će Nicole reagirati kada je Derek bude držao zatočenicom na svome brodu? Hoće li Nicole zauvijek nestati iz Derekova života kada sazna njegovu veliku tajnu?

Sukob dvaju nadobudnih kapetana nikako neće ići u prilog svemu ovome i zato je priča prava intriga. U cijeloj zbrci neizgovorenih osjećaja, sumnje se redaju kao po traci, i taman kada se jedna stvar riješi eto druge da uzburka mirno more. Spletke i zavjere sa treće strane dolazit će taman u najnepovoljnije vrijeme i na ružan način rastaviti dvoje ljudi u bezumnoj ljubavnoj igri. Strastvene iskrice lete na sve strane, venama kola požuda, u očima je sumnja, a u glavama je pravi kaos. Prava pustolovina na otvorenom moru koja će ljuljajući brodove zaljuljati i vas u moru laži i požude. Ova predivna povijesno ljubavna priča odvest će vas na neobično putovanje gdje kapetani vladaju morima, gdje obitelji iz visokog društva rade pritisak na svoju djecu, gdje nitko nikoga ne razumije i tamo gdje ljubav mora preživjeti mnoge kušnje. Zaista fascinantno, uzbudljivo i romantično štivo koje će vas preuzeti u trenu i povesti na nezaboravnu plovidbu dalekim morima.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije