Preskoči na glavni sadržaj

Filipa Fjoreti- "Knjiga ljubavi" (naziv originala Phillipa Fioretti- "The book of love")

Izdanje Vulkan izdavaštvo

Lily i Robbie vode antikvarijat, zapravo Lily ga vodi dok Robbie okolo švrlja, doslovno. Iako je Lilyn dečko on je redovito vara za što ona zna, ali svaki mu puta oprosti jer se smatra jako zahvalnom što joj je spasio život od ovisnosti i pokazao joj pravi put, ali ni sama nije svjesna koliko si boli nanosi svakom minutom koju ostaje u vezi sa sebičnim Robbiem. Jednoga dana otkriju da su u hrpi bezvrijednih knjiga slučajno kupili i jednu extra vrijednu knjigu, zapravo knjigu koja vrijedi milijune. Radi se o antičkoj knjizi ljubavi, erotskog sadržaja, a koja je ukradena iz muzeja.

Tu se sa ukradenom knjigom pojavljuje i jedan tajnoviti Rus koji mora famoznu knjigu vrati vlasniku, kojem vlasniku nitko ne znam, ali zna se da je jako nestrpljiv i želi knjigu odmah natrag. William upoznaje Robbia i želi se domoći knjige na fin način, ali Robbie uzme svu Lilynu ušteđevinu i knjigu pa kidne, a da pritom nitko ne zna gdje je i što će učiniti sa knjigom. Lily je slomljena, uništena i u velikim dilemama. Nakon što je Robbie otišao bez riječi Lily sve više vremena provodi sa Williamom i ne zna što je to točno što ona prema njemu osjeća, a i William se zaljubljuje u Lily, a u glavi mu je kaos-ukradena knjiga koju mora vratiti i Lily koju želi zadržati.

Lily i William kreću iz Sydneya put Italije i njuškaju Robbiev trag, ali čemu? Da ga upozore da mu se bliži još jedna ekipa razbijača koji se knjige žele domoći prije Williama ili možda kako bi Lily uvidjela kako zapravo više ne voli Robbia i kako mu više nije spreman opraštati silne laži i prevare? Ili možda oba ta scenarija. Što sve čeka ovu veselu ekipu saznajte sami, ali sigurno je kako ćete se uz njihove nevolje i zabrinuti i nasmijati.

„Knjiga ljubavi“ divan je pustolovno ljubavni roman sa savršenim elementima krimi romana. Romantična komedija postaje klupko laži i prevara, zapleti se redaju jedan za drugim, a tajne i mračne prošlosti polako dolaze na vidjelo. Nikako vam neće biti dosadno kada upoznate malu vrckavu Lily, ljubiteljicu vintage haljina i vrsnu spremateljicu raznih marmelada, koja iz plahe cure postaje prava amazonka. Uvalit će se u nevolje u samo tren oka, a da to uopće nije ni sanjala, a kamoli željela. Robbie razvratnik i ovisnik o seksu dovodit će vas do ludila bezobraznim i bahatim ponašanje te svojatanjem stvari kako bi samo njemu bilo dobro dok ga za ostale nije ni najmanje briga. A William, eh taj Rus iz Londona koji obožava čaj činit će sve kako bi osvojio divnu Lily, a dok mašta o njoj i uči Puškinove stihove da je impresionira, samo tako mu za vrat sjednu gadne nevolje.

Ovaj je roman sasvim sigurno zanimljiva avantura koja će vam pokazati dokle seže ljubomora, opsesija i laž, ali će vam i osvojiti srce predivnom ljubavnom pričom dvoje ljudi koji se razlikuju kao nebo i zemlja. Napeti je krimi dio priče gdje se ne zna tko pije, a tko plaća, ali sigurna je stvar da svi love i jako žele tu erotsku knjigu koja nikome ne pripada, ali svima je pomutila razum. Bit će tu puno kriminalaca, lažova i lažnih agenata, pištolji će se izvlačiti kao u vestern filmu, a sve će biti divno začinjeno ukradenim vatrenim poljupcima. Kažem, ovo je definitivno priča koja će vas kroz laganu krimi/ljubavnu radnju uvući u svijet gdje je sve moguće. Moja velika preporuka.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i