Preskoči na glavni sadržaj

Julie Garwood- "Anđeo čuvar"

Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam

U pokušaju da ulovi Pagana, gusara koji krade bogatima i plijen daje siromašnima, Markiz od Cainewooda upoznaje crvenokosu Jade koja je naizgled upala u gadne nevolje. Caine se predstavlja da je Pagan jer želi uloviti ubojicu svoga brata, a Jade za njega ima neobičnu molbu. Dok otkrije da Caine zapravo nije Pagan više joj nije nivažno hoće li njena želja biti ispunjena ili ne jer im je na tragu horda nepoznatih ubojica. Caine želi zaštititi mladu Jade i ne sluteći kako mu ona niže laž na laž zbog nekog drugog cilja. Jade izmišlja hrpu besmislica koje zbunjuju Cainea, ali ono što ne može lagati su njeni osjećaji koje sve više gaji prema njemu. E pa pola ovoga što sam tu napisala ispast će sasvim drugačije nego što očekujete.

Caine vrlo brzo pada na Jadein šarm i on se nađe uvučen u uzbudljivu ljubavnu igru ni ne pomišljajući kakav će sve to skupa imati ishod. Jade negira bilo kakve osjećaje prema Caineu, ali ipak pristaje na niz strastvenih poljubaca. Eh, ali tu tek postaje napeto, oni su u bijegu, skrivaju se i polako zaljubljuju jedno u drugog dok Jade plete mrežu izdaje. Ipak se upuštaju u putene užitke, ali Jade sa jako dobrim razlogom samo njoj poznatim, traži od Cainea da joj obeća kako se nikada neće zaljubiti u nju. On naravno sve to shvaća jako neozbiljno i već planira kako će oženiti tu prelijepu mladu i vatrenu djevojku i ne sluti kako je i ta ljubavna igra samo mali dio velike laži. Caine ima svoje osvetničke planove, dok Jade krije svoje mračne tajne. Nitko tu ne govori potpunu istinu, svi se izvlače na osjećaje i sprema se velika izdaja. Poljuljani su osjećaju, ranjena su mnoga srca, a spletke i intrige u svemu tome nikako ne pomažu.

Životi su u pitanju, ljubav je na kocki, sve ide do vraga, sve što su u bijegu dobili u samo će jednom trenu biti izgubljeno. Je li to kraj jedne ljubavi koja je tek započela? Kako oprostiti i tražiti oprost kada su laži namjerno izrečene? Je li osveta jača od ljubavi?

„Anđeo čuvar“ predivna je povijesno ljubavna priča koja očarava svojom jednostavnošću i izrazitom napetošću. Glavni likovi tu su da vas do suza nasmiju, ali i da u vama probude onaj osjećaj krivnje, neku bol, možda i istinu...u svakom slučaju ovo je savršena priča koja će vam pokazati kamo nas zapravo laži mogu dovesti i kako sve postaje jednostavno kada pustimo da istina ispliva na površinu. Ova je priča jedinstvena pustolovina prepuna zapleta i uzbudljivih prepucavanja, sve pršti od strasti i intimnih užitaka, a kraj priče bit će itekako neočekivan i šokantan.

Roman o osveti, boli i neprežaljenom gubitku, priča koja ljubav stavlja na najgore kušnje, a sve kako bi se uhvatilo jednog gusara koji se ponaša kao Robin Hood. Tko je zapravo Pagan i hoće li Caine napokon dobiti svoju dugo očekivanu osvetu? Zakulisne igre zapravo su te koje su od jednostavne situacije napravile totalni kaos i mnoge ljude natjerale da izgovore prljave laži. Puno je više tu svega od samo ljubavne priče, ne dajte se zavarati, nije sve tako očito kako se čini, ima tu onog nečeg što će vas uznemiriti i zaprepastiti, a ima i nečeg divnog što će vas oboriti s nogu. Velika preporuka od mene za ovu strastveno-pustolovnu priču gdje osjećaji nemaju veze sa pameti.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga