Preskoči na glavni sadržaj

Colleen Hoover-"Opasna ljubav"

Izdanje Naklada Neptun

Sada kada znam radnju ovog romana već sam pogled na naslovnicu oči mi puni suzama i nešto me opako steže oko srca. Da, ovo je jedan od onih romana koji ću dugo svima preporučati. Nešto ovako divno već dugo nisam pročitala. Priča je to koja kida dušu, a emocije su toliko jake da se riječima ne mogu opisati.

Miles se kao osamnaestogodišnjak zaljubi u djevojku koja se tek doselila u njegov grad i počela pohađati njegovu školu. Instantno Rachel i Miles postanu par, nerazdvojni i ludo zaljubljeni, ali sve se počinje kompicirati kada se Rachel i njena mama pojave na vratima Milesove kuće. Miles i Rachel postave svoja pravila, ali nije baš da ih poštuju. Ubrzo njihovi roditelji imaju veliku vijest, ali vijest njihove djece bit će puno veća. I već kada misle da su sve sredili, već kada se nadaju da će sve napokon biti dobro i baš onako kako treba, sudbina tu umiješa svoje prste i donese u njihove živote strašnu bol. Miles se tada zakune kako više nikada nikoga neće voljeti.

Vraćamo se su sadašnjost, šest godina kasnije. Miles je pilot koji već šest godina nije poljubio nijednu djevojku i još uvijek nikome nije dao svoje srce, ali onda u njegov život i u stan nasuprot njegovog ušeta Tate i tu sve ode u krivom smjeru. Tate se zaljubljuje u Milesa, ali ipak pristaje na njegova pravila- ne pitaj za prošlost i ne očekuj budućnost, znači preostaje im samo seks. Provode burne sate u strastvenim vratolomijama skrivajući se od Tateinog brata koji je prema njoj zaštitnički nastrojen, i osjećaju puno više nego što pokazuju, ali nitko od njih to ne spominje. Javljaju se tu mnoge pomiješane emocije, strah od ljubavi se spaja sa strašću, dok sjećanja i bol na događaje iz njegove prošlosti tugu stavljaju u prvi plan. On je voli puno više nego što priznaje, ali nije spreman sa njom podijeliti svoju bolnu prošlost.

Priču pratimo u sadašnjosti iz Tateine perspektive te saznajemo sve njene osjećaje i boli dok nam priča kako je upoznala Milesa i kako se ludo zaljubila u njega. Ona pati duboko u svome srca, ona u tišini sama proživljava tisuće emocija koje joj ne daju da normalno funkcionira. Ona ga voli, pa ipak pristaje na sve što on od nje traži samo kako bi mogla ostati u njegovoj blizini. Uz tu priči isprepliće se Milesova priča iz prošlosti koju on priča sa velikim zanosom i na kraju sa tolikom boli da sam i sama mogla osjetiti koliko mu je teško bilo. Što se dogodilo sa Milesom i Rachel i kako će ta priča utjecati na Milesov i Tatein sadašnji život saznajte sami jer sam vam već i sada možda previše rekla.

Koliko nam ljubav može pomutiti razum? Do kraja, vjerujte mi, a Miles i Tate pravi su primjer ljubavi koja teži i želi, a koja treba borbu kako bi se ostvarila i održala. „Opasna ljubav“ strastven je, bolan i izuzetno dirljiv roman koji veliča ljubav upotpunjenu strašću, koji napeto daje tužnu priču na njenom putu prema sreći. Iščekivanje je na samom vrhuncu, drhtim samo dok se sjetim, a svi potisnuti osjećaji koje sam pronašla sada izlaze na svjetlo dana i grčevito kolaju venama. Zaista, ovakvo nešto već dugo nisam osjetila. Poricanje, potraga za srećom, puno preispitivanja kod donošenja odluka i laži koje slamaju srca.

Nemoguće je imati pravila kada vam ljubav zavrti glavom, a srce vam treperi svaki puta kada je on u blizini. Ubrzo će i naš par shvatiti kako su ta njihova pravila čista glupost i kako ih se nemoguće pridržavati. Njihova je ljubav opasna do bola, a kamo će ih odvesti saznate sami u ovoj neodoljivoj i snažnoj priči gdje emocije upravljaju životima i ne pitaju želite li se zaljubiti ili ne, zapravo nema tu baš puno izbora. I još samo za kraj da ponovim...Obavezno pročitajte ovu knjigu, promijenit će vam poglede na veličinu i jačinu ljubavi, emocije će vam doći na neke nove razine i drugačije ćete gledati na tešku prošlost kada znate da vam budućnost sprema nešto predivno. Očaravajuće, sa puno suza i nadasve zamamno ljubavno štivo.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga