Preskoči na glavni sadržaj

Lisa Kleypas-"U braku do jutra"

(Četvrti roman iz serije o obitelji Hathaway)
Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Još malo intriga i nekonvencionalnih događanja u vrlo ekscentričnoj obitelji Hathaway. Koga zanima, pišem naslove prethodna tri romana tako da možete uživati u svakome od njih- Zavedi me u zoru, Jedne noći u ponoć i Iskušaj me u sumrak. Mogu se čitati i zasebno jer svaka ima malen uvod u kojem piše sve važno iz prethodnih nastavaka. Ovoga puta priča prati mladu Catherine koja je nekoliko godina bila plaćena pratilja sestara Hathaway i lorda Lea, razvratnog i okorjelog neženju. Pa ovako stvari stoje...i ne brinite neću baš ništa spojlati.

Catherine skriva neku tajnu, kako to već obično biva, i ta je tajna prati dugi niz godina. Bole je sama sjećanja na dane njenog djetinjstva i sudbinu kojoj je za dlaku izmakla. U njenom srcu je strah jer svjesna je činjenice da se od prošlosti ne može pobjeći, a njena ako je sustigne bit će to kraj života koji je nanovo gradila. Catherine živi povučeno i u stalnoj sjeni, ne privlači ničime pažnju na sebe, ali na jednome balu srušit će joj se cijeli svijet i počinje igra koja uključuje bijeg.

Leo se mora u roku od naredne godine dana oženiti i dobiti nasljednika inače će izgubiti posjed i kuću. Kako i sam ima na srcu bolnu ranu to ga itekako koči na putu prema obiteljskom životu, ali Catherine mu je zavrtjela glavom i on želi samo nju. E tu imamo problem, Leo i Catherine u vječitoj su svađi, neprestano se podbadaju pa njihovi razgovori uvijek dovedu do nove razmirice. Ne mogu se ni sresti a već nastane svađa i puno galame. Leo je sarkastičan i ciničan, ali Catherine se zna nositi sa takvima pa uvijek Leo bude taj koji odlazi podvijena repa. Ali Leo svemu tome želi stati na kraj, želi je imati samo za sebe upravo zato što je po ponašanju njemu ravna i vjeruje kako bi se jedino ona mogla sa njime uloviti ukoštac.

A Catherine, pa ona ne želi brak, ne želi biti ni blizu muškaraca, ne želi čak ni Lea da joj bude muž, ali itekako želi njegove vrele poljupce. Boji se muškaraca i smatra kako su svi redom pohotni razvratnici, ali Lea želi iako to sebi ne može priznati. Pa komplicirano je, ona bi ga htjela, ali se boji da je ne povrijedi, on bi je htio, ali ne zna kako joj se približiti, vrijeme ističe, a nasljednika nema ni u planu. Zeznuto do bola, usponi i padovi, svađe i suze, smijeh i naznake sreće, sve to umotano u jednu priču prepunu intriga i želje za osvetom.

„U braku do jutra“ povijesno je ljubavni roman koji nećete tako lako ispustiti iz ruku. Nemirna radnja, stalni preokreti i čežnja koja ispunjava stranice samo su neki od elemenata koji čitatelje u samo jednom trenu na vrlo neobičan način poveže sa likovima koji su svadljivi i skloni pretjerivanju, koji su nježni i povučeni, hrabri i snalažljivi, željni osvete i ne prežu pred smrtnim opasnostima. Koliko su strastveni i romantični toliko su i borbeni i smioni, a njihove se osobine divno povezuju u zanesenoj ljubavnoj igri. Radnja je dinamična i problemi se brzo rješavaju, a vrućih scena ima u izobilju. Zagarantirani su vam smijeh do suza i nježni uzdasi kada pročitate neke zaista prelijepe ljubavne izjave, sve u svemu L.Kleypas je zakon, žena definitivno zna napisati ljubavnu priču koja ruši sve pred sobom.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga