Preskoči na glavni sadržaj

Lauren Weisberger- Supruge


Stilus Knjiga

Emily, Miranda i Karolina divne su žene koje vode stresne životne bitke. U te su zavrzlame uključeni, tko drugi nego, njihovi partneri pa dok jedna strahuje kako joj se gasi dugogodišnja karijera, druga ne odustaje od ciljeva, a treća upada u neprilike. One su obične žene sa vrlo neobičnim stajalištima, ali posve iskrene i prepune ljubavi. Te žene ratovati će sa brojnim emocijama, balansirati sa ogovaranjima i odgajati djecu, ali nikoga neće poštedjeti istine njihovi odlučni jezici. Da, svakome po zasluzi, svima direktno u lice i bez dlake na jeziku jer one koliko god slomljene bile i povrijeđene postupcima njima najbližih osoba, i dalje su hrabre i jake žene.

Svijet bogatih i slavnih pravo je leglo laži i obmana, pa kada ove žene krenu rješavati ne samo svoje osobne probleme nego i one slavnih osoba onda to izgleda kao divlji zapad gdje se samo čeka tko će prvi povući okidač. Naravno da to nije sve u ovoj priči...jesu one majke i divne žene, ali netko će se i u tome naći da ih pokuša upropastiti i osramotiti. Ako ste neka elita sramota je nešto najgadnije što vam se može dogoditi, ali ove su žene našle način da ih zaboli ona stvar za cijeli svijet i pokazale su kako one rješavaju stvari na svoj način.

Pokazale su isto tako što znači i dalje biti svoj kada vas okružuju snobovi i kako se nositi sa tračevima za koje saznate od neke treće osobe. Pobrinule su se i za nevjerne muževe, a i za one koji ne pokazuju dovoljno emocija. Ma sve su one sredile onako kako njima odgovara i nikoga pritom nisu povrijedile, ali su itekako na fin i pristojan način pokazale da grizu.

„Supruge“ je hrabro napisana priča o poniženjima i emocionalnoj boli sa kojima se nosi puno žena, priča je to o onoj strani nevjere o kojoj baš i nema puno spomena, a uz to ovo je i zamamno smiješna priča o seksu, odnosima i lažnim prijateljima. Poanta svega ovoga zapravo je jasna iz aviona- draga nacio, važno je uz sebe imati prave prijatelje, koji će ti reći da si kuja/kreten a da se nitko ne naljuti, koji će uskočiti ako hitno zatreba pomoć, koji će razgovarati sa vama dugo u noć i pomoći kako god znaju i umiju. Važni su prijatelji koji sa vama dijele svoje tajne i vjerno čuvaju vaše.

Svima nam ponekad bude kriza, a to je vrijeme da se obratite svojim prijateljima/prijateljicama i zatražite pomoć. Nema tu mjesta sramu ni strahu, nema tu opcija za bijeg, potrebno je samo ostati i nositi se sa situacijom podignute glave i bez puno drame. Tako da, ova će vas priča poprilično nasmijati, ali i uvesti vas u neke jako ozbiljne teme kao što su djeca te međuljudski a ujedno i bračni odnosi. Lagano štivo, lako čitljivo i bez nepotrebnih opisivanja, a jako poučno i maštovito. Svakako vrijedi zaviriti u ovu knjigu.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga