Preskoči na glavni sadržaj

Nevena Skočić- Što ne znaš, ne boli


Nevena Skočić - spisateljica

Često čujemo tu rečenicu, jel da? –Što ne znaš, ne boli, kažu, a sada i bolje znam što su pod tim mislili. Naime, istina je da ono što čuvamo samo za sebe kako ne bi povrijedili bližnje zapravo čuvamo upravo zato da im smanjimo boli i nepotreban stres, ali što treba čuvati samo za svoje užitke, a što povjeriti nekome saznajte u ovoj priči gdje nam Nina priča o svojih nekoliko dana kada je upoznala dvojicu fatalnih muškaraca i sa njima se upustila u aferu pritom varajući muža. Svoje je tajne otkrivala prijateljicama i imala je u njih puno povjerenje, ali svi smo valjda svjesni kako to u stvarnom svijetu ne bi baš tako super klapalo jer uvijek bi se netko mogao izlanuti koliko god da ste si dobri. Čast iznimkama koji su fakat pravi prijatelji od povjerenja, a i onim susjedima koji su kao nadzorne kamere pa ipak o nekim stvarima šute. Takve susjede još nisam upoznala i mislim da nikada neću, ali lijepo je barem imati nadu.

Nina nam predstavlja svoj mali babinjak, skupinu prijateljica na koje uvijek može računati, upoznajemo njenu obitelj koja je sva neka navrat-nanos, muža koji je ne doživljava i sina koji je stalno sa prijateljima. Tu imamo i šefa koji ne zna drugo nego prebaciti posao i krivnju na druge. Već ste se tu negdje našli? Ma nemojte? A tko nije? Ali čekajte malo..dok Nina priča o svojim seksualnim poduhvatima svijet oko nje ne staje nego se kreće munjevitom brzinom, a Nina ne zna kud će i kako će. Jednoga se želi riješiti, drugoga sreće nakon dugo godina, a treći je stalno tu, ali stalno višak..i kako to sve posložiti da bi se napokon stvorio sretan i ispunjen život. Teško, eto kako, ali istini na volju, sve se može kad se hoće.

Može se bez problema izgubiti poneki višak kilograma, može se pronaći vrijeme da se posvetite samo sebi, može se sve one obaveze koje imate odgoditi barem malo pa zastati i upitati se jeste li sretni. Ako je odgovor ne, onda prvo potražite problem a tek ga tada eliminirajte. Zvuči jednostavno, ali zapravo je jako stresno, jako zamorno i vjerojatno ćete na pola puta izgubiti brdo živaca i svu početnu volju, ali ne odustajte, samo ne odustajte od nauma jer sreća je tu, čeka možda već tu iza ugla i samo je treba zgrabiti.

Kako će Nina hendlati sa trojicom jako kompliciranih muškraca te hoće li napokon pronaći svoju sreću na vama je da sami istražite u ovoj jako zanimljivoj, smiješnoj te itekako poučnoj priči koja ponajviše govori o prevarama i njihovim posljedicama, ali isto tako progovara o povjerenju, snazi i hrabrosti. U cijeloj toj zavrzlami, nedostaje mi samo malo više emocija kako bi se bolje prikazao emocionalni stres u pojedinim situacijama, nedostaje malo više drame, možda suza ili nekih osjećaja koji bi prikazali strah da vas netko ne otkrije u nevjeri ili zanesenost novom igračkom, ali sve u svemu jako dobra priča koja sasvim solidno ulazi u srce jedne žene koja vješto skače iz kreveta u krevet. Da, zvuči grozno i zbog toga sam Ninu jedno vrijeme baš mrzila i nikako nismo kliknule, ali kada na kraju priče doživite totalno preokret u radnji onda ćete je zavoljeti i čak štoviše, divit ćete joj se.

I samo za kraj da spomenem kako autorica progovara o mnogim stvarnim problemima pa ove nevjere izgledaju kao mačji kašalj, ali bilo je zgodno pratiti sve to iz njenog kuta, smijati se Nininom brzom jeziku i spretnom sarkazmu te strepiti hoće li je netko uloviti na djelu. Svakako pročitajte..a čujem da dolazi i nastavak.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije