Preskoči na glavni sadržaj

Rosie Walsh-Sve je bilo savršeno, a onda je nestao

Sarah i Eddie se slučajno upoznaju i kliknu na prvi pogled. Zaljube se u jednom danu i nakon toga provedu sedam dana zajedno. Rastanak dođe uz obećanje da će se čuti, ali nisu se čuli jer se Eddie zbog nečega odlučio ne javiti Sarah. Zbog čega joj se nije javio saznajte sami, a ja ću vam samo dalje napisati svojih par dojmova i reći da mi se knjiga baš i nije svidjela.

U poglavljima je kaos sa previše preskakanja iz sadašnjosti u prošlost pa to jako zbunjuje. Nepovezane su sve činjenice i priča je u neredu. U prvih 100 stranica su samo 4 važne činjenice koje čak i nisu spojler jer ih saznamo odmah u startu (Sarah je udana, sestre joj nema, Sarah se razvela, Eddie je nestao), a sve ostalo je opisivanje Sarinog kaosa u glavi i njeno paničarenje, a stvari koje radi mogu se nazvati uhođenjem.

Zamjeram autorici što odmah na početku odaje tajnu da je Sarah udana i da je to zatajila Eddiu, kao i činjenicu da uopće nije prikazala dramatičnost Eddijevog nestanka već o tome priča kao o nečem potpuno normalnom. Isto tako Sarah je prikazana kao histerična i impulzivna, a sve samo zbog jednog tipa koji se ne javlja, a to je po meni čisto pretjerivanje jer nijedan tip koji se ne javi tjedan dana ne zaslužuje da ja brinem gdje je on nestao.

Prvih 100 stranica mi je nakon čitanja istih ispalo potpuno nepotrebno jer ništa važno iz njih nisam saznala, ništa me emotivno nije dirnulo i imala sam osjećaj kao da ih nisam ni pročitala, kao da se to nije ni dogodilo. Znači, ništa, praznina. Pročitala sam na knjizi da je netko plakao uz ovaj roman, ja nisam, nikakve emocije mi priča nije potaknula, a isto tako nije mi bila ni tužna ni duhovita ni mudra. Hrpa nabrojanih stvari koje nemaju veze jedna sa drugom i nijedna od tih činjenica ne daje neku važnu poantu osim da ne smijemo odustajati od osoba koje volimo i kako uvijek imamo izbor, a to smo već ionako znali.

Trebala sam možda biti uzbuđena i oduševljena ili možda dirnuta, ali opet ništa od toga nije se dogodilo sa moje strane. To je trebala biti priča o ljubavi i čežnji sa nekim važnim poukama, ali za mene je to priča o ženi koja pi*di zbog lika koji se ne javlja i onda tu taj dramatičan preokret, kada netko tko je smatran mrtav zapravo nije mrtav, koji me malo zatekao jer nisam to očekivala, ali ipak nije bilo ni šoka ni suza jer je prikazano bez napetosti.

Nimalo me nije vuklo saznati gdje je Eddie nestao. Ako se mene pita, ja bi ga ostavila da trune tamo gdje i jest jer ako ne može reći što ga muči nek zauvijek šuti jer on je bio taj koji se trebao pomiriti i sa prošlosti i sa samim sobom i prihvatiti kako se zaljubio upravo u onu u koju ne bi trebao.

Ljubav je u romanu opisana kao površna, prošlost tu svima stvara probleme, oprost dolazi tek nakon što stvari postanu krajnje kritične, a zaborav dugo nije ni prikazan kao opcija. Nastavak života se određuje tek na samome kraju, a osjećaj krivnje uopće nije prikazan kao stvaran osjećaj krivnje. Toliko...bez zamjere molim, ovo je samo moje mišljenje i ne dajem preporuku ovoga puta.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga