Preskoči na glavni sadržaj

Caroline Kepnes-Ti


Stilus knjiga

Radnju romana vidim da već znate, ona prelijepa ulazi u knjižaru, on je opčinjen njome, on je počinje uhoditi na najbolesniji mogući način, ona pada u ralje poremećenog uma, on otkriva sve njene mračne tajne. I kada to ovako napišem ne zvuči čudno, ali vjerujte mi priča je podjednako čudna, jeziva, bolesna i uvrnuta. Zgrozit ćete se, bojat ćete se i to će vas neopisivo zaintrigirati. Pretvoriti ćete se u čitatelja željnog onog „Još, dajte mi još!“ jer moram znati što je bilo dalje, moram znati tko je tu lud, moram znati do koje je ona granice žrtva.

Splet svega toga postaje vrlo pametna priča neke oronule i tmurne atmosfere koja govori o ljubavi koja nikada nije ni postojala, ali napravila je totalnu pomutnju. I oduševila me, doista jest i prikovala me da je čitam i da se istovremeno počnem pitati sa koje se strane nalazi istina, gdje je prava strana priče? I biti će vam napeto, vjerujem da hoće i uznemirit će vas cijeli koncept u kojem jedan tip priča priču njoj, ženi koju uhodi.

Cijelo vrijeme živimo u njegovoj glavi i borimo se sa mišlju-„Daj prestani više čovječe!“ ali on ne prestaje već se sve taloži u jednu šalicu, sve postaje mračan psihološki triler koji ledi krv u žilama. Uz to tu je kao što već isto znate vrlo zanimljiva priča u tom uhođenju koja progovara o utjecaju društvenih mreža, o tome kako svi sve moraju objaviti na Facebooku jer ako se nije objavilo nije se ni dogodilo. E pa taj će Facebook i neobuzdano tvitanje jedne cure napraviti vrlo detaljan uvid u njen život i pomoći predatoru da lakše dođe do svoje lovine. Kažu-pazite što objavljujete, da, ali... ponekad je to jače od nas, ponekad je to pod cijenu svega jače od nas.

I za kraj to je roman o lažima, prevarama, ubojstvima i vrlo perverznim igricama te o osobama koje nemaju ni morala ni straha. Oni su pokvareni, sebični, oni su bolesni. Manipulatori bez premca i nitko im nije ravan jer oni su posve drugi svijet.

Iako ne želim pričati o radnji jer sve bi bilo spojler, od srca vam preporučam ovaj roman. Pročitajte i zavirite u jezivi svijet gdje ni ljubav više nije što je nekad bila i gdje je čak i ubojstvo prisniji čin od same ljubavi. Uživajte ekipo.

Recenziju napisala Sandra Avar
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Kristin Hannah- Četiri vjetra

  Zadivljujuća priča o preživljavanju i nestvarno realna borba u kontrastu s hrabrosti. Nevjerojatan san, snažne žene i potresna obiteljska saga koja će vas na trenutke i pošteno rasplakati. Kao što već pišu, priča je to o ljubavi, upornosti i gruboj stvarnosti u vrijeme velike suše, odnosno razdoblja Velike depresije. Romane Kristin Hannah obožavam sve redom, nisam još naišla na neki koji bi me razočarao. Istina da su neki bolji, a neki pomalo na ljestvici niže, ali svejedno ih nekako sve volim. Jedini još koji nisam čitala je Boje istine, ali i to ću ovih dana ispraviti. Nego vratimo se ovoj priči. Sažetak ću vam citirati: „Teksas 1934. Elsa je oduvijek žudjela za ljubavi i prihvaćanjem koje joj njezini bogati ali hladni roditelji nikada nisu pružili. Štoviše, misle kako će ostati vječna usidjelica jer nije lijepa poput svojih sestara. Kada upozna Rafea, zgodnog lokalnog momka, poželi iskusiti pravu ljubav. Rafe baš i ne dijeli njezine osjećaje, no kad Elsa ostane trudna i pod pritis

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja