Preskoči na glavni sadržaj

Dinah Jefferies- Udovica trgovca draguljima


Mozaik knjiga

Ovo mi je prvi susret sa autoricom i odmah na prvu mogu reći da je roman pravo iznenađenje. Nakon nešto manje zanimljivog uvoda krene priča kakvu uopće nisam očekivala. Postalo je jako napeto, iako spore radnje, ali itekako posebno i nekako novo. O radnji neću puno, tek da se sve događa 1935.godine, da Louisa koja je u naizgled sretnom braku odjednom postane udovica i počinje otkrivati brojne laži svoga sad pokojnog muža. Sve se vrti oko tih tajna i puno je natezanja kako bi se napokon saznala istina jer muž je očito bio sve samo ne svetac.

Priča uz te laži i obmane ima i teme kockanja, opijanja, zločestih svekrva koje svugdje guraju nos, a i bolna je tu životna priča jedne majke koja nikako da zatrudni. Tužna i slomljena žena postaje ogorčena i postavlja pregršt pitanja, ali uvijek na krivim mjestima. Život je za Lousiu postao zagonetan ispit u kojem mora balansirati sa smirenošću, tugom, gubitkom i istinom. Neće joj biti nimalo lako, ali onda na plantaži cimeta upoznaje privlačnog Lea koji pokazuje kako se iza grube vanjštine krije muškarac na kojeg uvijek može računati i koji će joj pomoći u teškim trenucima.

Prvo je potrebno ostaviti prošlost iza sebe, preživjeti oluje, prihvatiti da nekih osoba više nema, a tek onda krenuti dalje, možda boljem, a uvijek nepoznatom. Hrabra će Louisa prihvatiti izazove i krenuti u novu pustolovinu te na putu otkriti davno zaboravljene osjećaje.

Predivni opisi idiličnog Cejlona, miris cimeta je u zraku i nedvojbeno je da romantika u toku cijele priče počinje izbijati na površinu. Pitanje je samo hoće li Louisa prihvatiti zapisanu joj sudbinu ili će i dalje ostati u sjeni svoje prošlosti. Nedaće neće nestati same od sebe i bit će potrebno puno truda da se otkrije nimalo lijepa istina. Priča je intrigantna sa brojnim temama i jedinstvenim poukama te svakako preporučam da je pročitate. Roman je to o smrti, tugovanju i ljubavi u jednom egzotičnom mjestašcu gdje svi sve znaju, ali nitko ništa ne govori.

Kako ponovno voljeti nakon što ste živjeli u laži? Kome vjerovati nakon što vas je voljena osoba iznevjerila? Kako se postaviti prema izazovima? Pitanja je puno, odgovore saznajte sami i vidjet ćete da se u priču vrlo lako uživjeti, lako je sve shvatiti, teško je prihvatiti. Ali u svemu tome tu je priča koja će vam vratiti nadu, učvrstiti vjeru i pokazati vam nešto bolje. Možda se poistovjetite sa nekim od likova, možda u svemu tome nađete i sebe.

Recenziju napisala Sandra AvarPrimjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga