Preskoči na glavni sadržaj

Margaret Mallory- Grešnik


2.roman iz serije Povratak Gorštaka
Mozaik knjiga

Ovo je priča o Alexu poznatom po vještoj borbi, odanosti svome klanu, uspješnom lovcu na razuzdane žene i poborniku stava-nikada se neću oženiti. Ženskaroš je i to ne poriče, voli se valjati u tuđim krevetima, voli provocirati, štipati i namigivati, eto razuzdan je isto kao i žene sa kojima se intimno druži, a sada je stavljen pred izazov i ne zna kako se izvuči od odgovornosti. Djetinjstvo mu je bilo grozno gledajući oca kako u kuću dovodi žene bez morala majci pred očima te slušajući njihove svađe stoga se zakleo kako on to ne treba u svome životu, on ne treba ni kaos, ni suze, ni slomljena srca, ne treba on ženu.

Ali tu je onda jedna jako lijepa žena, doista ljupke vanjštine i vrlo neobičnog ponašanja. Slovi da je zbog bludničenja prvoga muža bodežom mu pokušala odrezati muškost te mu otela brod i ostavila ga jednom za svagda. Nju bi navodno Alex trebao oženiti. Nevolja na vidiku! On ne želi brak, ona ne želi brak. On bi je odveo u svoj krevet, ona bi bila odvedena u njegov krevet. A onda njen otac zakomplicira stvari i Glynis je primorana pobjeći te ucijeni Alexa da je povede sa sobom.

Dok putuju intimno se zbliže, što je i bilo za očekivati, a onda se rastaju. Njihov ponovni susret sa sobom će potegnuti puno neprilika, prepreka i iznenađenja. A što ih dalje očekuje saznajte sami. Roman vrvi zajedljivošću i originalnošću, smijeh i suze često se pomiješaju, a cijela se stvar začinila sa mnoštvom vrućih scena. Čita se toliko brzo da uopće nećete shvatiti kako je sve to samo priča i biti ćete povučeni u veliku pustolovinu gdje je ratno stanje sasvim normalna stvar isto kao i ganjanje tuđih žena.

Tu su kao i inače osvete i ubojstva, žestoke borbe i ratna osvajanja, a tome se pridružuju i tri žene koje će našem Alexu stvoriti puno problema. Naravno da će i Glynis imati svoje nevolje, od bivšeg muža slomljenog ponosa do svladavanja vještine zvane povjerenje, a sve itekako potrebno da bi priča bila sočna i jako uzbudljiva. Preporučam svakako, volim takve priče brze radnje koje ljubavnom pričom dirnu u srce, a onda i pokažu što su to odanost i povjerenje. Nadalje, romani se mogu čitati zasebno, ali preporučam ipak redom kako bi mogli pratiti i pozadinsku priču o borbama između klanova. Svaki roman priča je o jednom gorštaku koji se uvijek na početku priče zaklinju da se nikada neće oženiti, a onda ipak pokleknu čarima neke ljepotice.

Priče su zamamne i duhovite, šarmantne i zanimljive i jednom kada krenete sa čitanjem vezat ćete se za likove i naravno uzeti stranu pa na kraju požaliti zbog prebrzih zaključaka i slaviti njihovu sreću jer istini na volju glavni likovi tu sreću zaslužuju obzirom na sve poteškoće sa kojima se susreću tokom cijele priče. Još jednom preporuka i vjerujte mi uživat ćete sa vrlo odlučnim Alexom i Glynis koji se nikako ne žele vjenčati, ali ipak nešto je u zraku i svi znamo da im spasa nema.

Recenziju napisala Sandra AvarPrimjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga