Preskoči na glavni sadržaj

Margaret Mallory- Grešnik


2.roman iz serije Povratak Gorštaka
Mozaik knjiga

Ovo je priča o Alexu poznatom po vještoj borbi, odanosti svome klanu, uspješnom lovcu na razuzdane žene i poborniku stava-nikada se neću oženiti. Ženskaroš je i to ne poriče, voli se valjati u tuđim krevetima, voli provocirati, štipati i namigivati, eto razuzdan je isto kao i žene sa kojima se intimno druži, a sada je stavljen pred izazov i ne zna kako se izvuči od odgovornosti. Djetinjstvo mu je bilo grozno gledajući oca kako u kuću dovodi žene bez morala majci pred očima te slušajući njihove svađe stoga se zakleo kako on to ne treba u svome životu, on ne treba ni kaos, ni suze, ni slomljena srca, ne treba on ženu.

Ali tu je onda jedna jako lijepa žena, doista ljupke vanjštine i vrlo neobičnog ponašanja. Slovi da je zbog bludničenja prvoga muža bodežom mu pokušala odrezati muškost te mu otela brod i ostavila ga jednom za svagda. Nju bi navodno Alex trebao oženiti. Nevolja na vidiku! On ne želi brak, ona ne želi brak. On bi je odveo u svoj krevet, ona bi bila odvedena u njegov krevet. A onda njen otac zakomplicira stvari i Glynis je primorana pobjeći te ucijeni Alexa da je povede sa sobom.

Dok putuju intimno se zbliže, što je i bilo za očekivati, a onda se rastaju. Njihov ponovni susret sa sobom će potegnuti puno neprilika, prepreka i iznenađenja. A što ih dalje očekuje saznajte sami. Roman vrvi zajedljivošću i originalnošću, smijeh i suze često se pomiješaju, a cijela se stvar začinila sa mnoštvom vrućih scena. Čita se toliko brzo da uopće nećete shvatiti kako je sve to samo priča i biti ćete povučeni u veliku pustolovinu gdje je ratno stanje sasvim normalna stvar isto kao i ganjanje tuđih žena.

Tu su kao i inače osvete i ubojstva, žestoke borbe i ratna osvajanja, a tome se pridružuju i tri žene koje će našem Alexu stvoriti puno problema. Naravno da će i Glynis imati svoje nevolje, od bivšeg muža slomljenog ponosa do svladavanja vještine zvane povjerenje, a sve itekako potrebno da bi priča bila sočna i jako uzbudljiva. Preporučam svakako, volim takve priče brze radnje koje ljubavnom pričom dirnu u srce, a onda i pokažu što su to odanost i povjerenje. Nadalje, romani se mogu čitati zasebno, ali preporučam ipak redom kako bi mogli pratiti i pozadinsku priču o borbama između klanova. Svaki roman priča je o jednom gorštaku koji se uvijek na početku priče zaklinju da se nikada neće oženiti, a onda ipak pokleknu čarima neke ljepotice.

Priče su zamamne i duhovite, šarmantne i zanimljive i jednom kada krenete sa čitanjem vezat ćete se za likove i naravno uzeti stranu pa na kraju požaliti zbog prebrzih zaključaka i slaviti njihovu sreću jer istini na volju glavni likovi tu sreću zaslužuju obzirom na sve poteškoće sa kojima se susreću tokom cijele priče. Još jednom preporuka i vjerujte mi uživat ćete sa vrlo odlučnim Alexom i Glynis koji se nikako ne žele vjenčati, ali ipak nešto je u zraku i svi znamo da im spasa nema.

Recenziju napisala Sandra AvarPrimjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije