Preskoči na glavni sadržaj

Kresley Cole- Cijena užitka


Mozaik knjiga

Tori je od brodolomke postala domorotkinja, nakon što doživi brodolom i izgubi oba roditelja, na pustom otoku gdje ih je more izbacilo, jedina joj je osoba od povjerenja i ujedno i utjeha gđica Scott. Gubitak roditelja shrvao je Tori, a na sve to došla je i činjenica da ih nitko nikada neće pronaći. Nakon dugi niz godina ipak je netko pronalazi, ali nijesigurna tko je zapravo on i je li ga doista poslao njen djed da ih spasi.

On je kapetan poznat po hrabrosti i poštenju i tako mu svega, održao je riječ i pronašao je Victoriu, sada je samo mora vratiti kući i ubrati nagradu, ali to neće biti nimalo lako. Dok ga Tori po otoku vješto voda po stupicama Grant gubi strpljenje, ali ne i volju. Ta ga je ljepotica totalno izludila, svidjela mu se na prvi pogled i sada zapravo nije ni svjestan kako da joj se probliži, a da je ne uplaši, kako da joj objasni tko je on i što je njegov zadatak dok mu među nogama tinja neka vatra, a ona se bori kao lavica i ne dopušta mu da joj priđe.

I dok ona uživa u slobodi i nesputanosti pravilima na tom nemilosrdnom otoku on joj hita u pomoć. Kako je nagovoriti na povratak kući? Kako joj dokazati da su mu namjere poštene? Kako joj pokazati da mu je stalo kada to nikad nikome nije pokazao? Ostatak saznajte sami jer nije mi cilj sada sve prepričavati, važno je rečeno, a ostalo neka vam bude iznenađenje. Smijala sam se sa užitkom Torinim smicalicama, lukava je to cura koja se zna obraniti od nepozvanih gostiju, pametna je i hrabra i ne preza pred opasnostima, a on je uvjeren da je isto takav sve dok ga ona je uvjeri u suprotno.

Jedna zanimljiva je ovo igra mačke i miše na divljem otoku gdje oluje stalno prijete i gdje Grant nikako nije na svome terenu, ona jest jer mnoge godine bile su joj itekako dovoljno da nauči jezik divljih šuma i životinja te da shvati gdje su opasnosti i kako ih zaobići. A sada naposljetku ona upoznaje njega, njega divnog, zgodnog, stasitog, naočitog i razmišlja o povratku u civilizaciju. E baš volim te pomorske priče, ti kapetani tako kršni i samouvjereni i sve redom hrabre cure koje nemaju dlake na jeziku i nemaju straha. I evo je, priča gdje obje strane gube razum i kontrolu pred strašću, a onda dolazi trenutak odluke. Tori mora odlučiti želi li slobodu ili čovjeka koji joj je uznemirio srce.

Predivna, smiješna i vrlo zabavna pustolovina skriva se u ovom povijesno ljubavnom romanu. Avantura i brodolomi kojima ne prijete samo oluje nego i slomljena srca. I borba, puno borbe oko onoga što želimo i volimo. Laka za čitanje, taman za opuštanje i nadasve jako intrigantna. Ima tu povuci-potegni, ali sve je baš zabavno i opuštajuće. „Kapetan svih užitaka“ mi je bio mrak super roman, a preporučam vam i „Cijenu užitka“ jer ti kapetani, pa gusari, pa sve to jako zgodno i hrabro i...uh jako hot. A onda tu imamo i priču o ljubavi te kako prepoznati da si zaljubljen kada to nikada nisi bio. Grant će se morati vraški potruditi oko Tori i napokon priznati da ga je zaludila. Uz puno intimnih scena tu imamo i mnogo ponosa, predrasuda i nadmudrivanja, a sve divno upakirano u jednu priču o opstanku.

Recenziju napisala Sandra AvarPrimjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga