Preskoči na glavni sadržaj

Kristen Roupenian- Znaš da to želiš


Profil

„Znaš da to želiš“ skup je kratkih priča koje će vas šokirati, izbezumiti i namamiti da čitate dalje. Uznemirujuće i perverzne su to priče o seksu, odnosima, izlascima, prekidima i brutalnim igricama. Podsjećaju na jezive bajke i izgledaju kao neka iluzija, a zapravo su zbirka sablasnih priča iz modernog života gdje stalno očekujete da će vam netko iskočiti iz grma i reći Bu, a onda dobijete dojam da bi se na sam kraj pričice možda mogli nasmijati, ali niste sigurni bi li to bio istinski smijeh ili čisti sarkazam.

Prvenstveno su to priče o raznim ženama, koje se bore, koje preživljavaju, koje rade, donose svoje priče i iskustva sa posla, iz kuće i sve čega se sjete iz interakcija sa svojim prijateljima i obiteljima. U nekim pričama žene su Domine dok u drugima trpe užase i bol dok istovremeno pokušavaju potisnuti čežnju, bijes i krivnju. Svaka je priča o nekoj drugoj osobi ili više njih, svaka priča ima svoju uvrnutu temu, svaka ima svoje probleme, svaka ima svoje stavove i neobičan kraj. I neću o svakoj pisati radnju nego vam samo reći da sve to vrijedi pročitati, da, nisu uobičajene priče, nisu svakodnevne, ali posebne su, donose tračak bizarnost u vrtlogu modernog života.

Ovo su beskrupulozne priče koje će vas nasmijati i zabaviti, poneke će vas uplašiti i sablazniti, a neke uzbuditi, ali nećete biti sigurni u svoje osjećaje koji su u vama probuđeni, nećete čak ni trepnuti u miru, a već ide neka druga priča sa nemirnom temom. Susrest ćete zločeste cure i dečke željne zlostavljanja kojima su incidenti nešto sasvim normalno, a biti će tu i nadnaravnih stvari, poneki urok i vještice. Na sve to ide preispitivanje odnosa i donošenje odluka, a cijelu će stvar začiniti osvete i puno sebičnosti.

Kažem vam, ovo je doista vrlo osebujna zbirka priča i čuđenju nema kraja. I da, pročitati ih bilo je doista zanimljivo iskustvo jer mogu se tu razne pouke izvuči iz svega toga, mogu se upoznati novi svjetovi i zaviriti u nebrojeno puno bolesnih umova. I koliko god neke od tih priča bile bizarne ili užasne ipak u svemu tome postoji ono nešto što sve to čini vrlo zabavnim.

„Znala sam da je svijet zanimljiviji no što se pretvara da jest.“ Ima u ovoj rečenici jako puno istine. Koliko god mi ponekad sudili po vanjštini pojma zapravo nemamo što se krije u srcu određene osobe, samim time imam i osjećaj kako smo svi netko drugi, netko tko zapravo nismo. Pretvaramo se, lažemo, krijemo mračne tajne, a sve bi bilo ljepše i lakše kada bismo samo bili Mi, takvi kakvi doista je smo. Eto ako ste iz ovoga shvatili bilo što suvislo (jer pisala sam tok misli potaknuta svakom pričom posebno) navalite na „Znaš da to želiš“ jer znam da je želite pročitati, a usput vam dajem veliku preporuku jer ovakvo štivo ne nalazim svakodnevno, ovo je nešto vanserijsko.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga