Preskoči na glavni sadržaj

James Patterson- "Suzannin dnevnik za Nicholasa"

Nakon nekoliko mjeseci divne ljubavne veze Katie biva ostavljena, njezin Matt napušta je bez puno objašnjenja i odlazi. Ona ostaje sama, ljuta, povrijeđena i trudna. Plače i ne može vjerovati kako je Matt mogao biti tako okrutan prema njoj i iako ju je Mattovo ne pričanje o njegovoj prošlosti tjeralo da posumnja u neke stvari, ona ipak ne može prihvatiti istinu i činjenicu kako ju je on zauvijek ostavio. Kada na svome pragu pronađe mali paket koji sadržava dnevnik stvari se polako počinju komplicirati. U paketu je Mattovo pismo, a dnevnik je Suzannin koji ona piše Nicholasu, Mattovom sinu.

Uvjerena kako je Matt varao i nju i Suzannu, Katie čita redove ispisane nekom novom pričom. Suzanna je upoznala Matta kada je bila ostavljena od strane svoga zaručnika nakon što je preživjela srčani udar. Mlada i razočarana preselila se u uvjerenju kako započinje novo poglavlje svoje priče. Upoznala je Matta i njihova je ljubavna bajka počela, bila je napokon sretna, ali idilu je u njenoj glavi kvarila spoznaja kako je još uvijek na rubu smrti i srčani je udar može sustići na svakome koraku. Rodila je sina i sreća ove trojke opet je porasla i sve je bilo kao u priči sve do jednog kobnog dana kada su Suzanna i Nicholas otišli u kupovinu rođendanskog poklona i više se nisu vratili kući.

Što se dogodilo sa Suzannom i Nicholasom i kako je to utjecalo na Matta? Je li stvarno Matt varao Katie i Suzannu ili se tu krije nešto sasvim drugo? Kakva sudbina čeka Katie i njenu još nerođenu bebu? Puno je tu pitanja koja ću ostaviti neodgovorenima kako bi odgovore saznali sami u ovom divnom romanu koji obara s nogu. Predivne i emotivne priče dviju žena stisnut će vam srce u malu lopticu dok vam se grlo steže i suze samo naviru. Bolna i teška sudbina Mattu je slomila srce baš kao što je i Kateino bilo slomljeno. Katie cijeli dnevnik čita sa strahom i pokušava shvatiti što se zapravo dogodilo sa Suzannom i Mattom, ali u njenom srcu još uvijek postoji neka nada kako će vratiti Matta u svoj život i njihovoj ljubavi pružiti još jednu šansu.

„Suzannin dnevnik za Nicholasa“ kratak je i sažet roman, bez pretjeranog opisivanja, ali priča koja se krije u njemu dirljiva je i snažna. Suzanna nam priča priču o pet kugli koju itekako moramo shvatiti ozbiljno jer tek kada je shvatimo i prihvatimo tada ćemo znati što nam je u životu najvažnije. Priča je ovo o ljubavi, bolesti, tuzi i boli, ali itekako poučna, nježna i emotivna. Ponekad je potrebno malo više vremena i nekoliko slomljenih srdaca kako bi se prihvatile teške sudbine i zaboravila bolna prošlost. Naravno ljubav je ta koja nema granica, ona nas tjera dalje čak i onda kada mi mislimo da nema dalje. Svakako pročitajte ovaj roman i saznajte koliko ljubav može biti predana i jaka.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…