Preskoči na glavni sadržaj

Nicholas Sparks- "Najbolje od mene"

U izdanju Fokus/ FOKUS na hit

Amanda i Dawson zaljubili su se u srednjoj školi, a dane su provodili potajno, skrivajući se kako njihove obitelji nebi saznale da se to dvoje mladih vole. Dawsonova obitelj bila je poznata po kriminalu, svi redom braća, otac i rođaci bili su alkoholičari, zlostavljači i svatko je od njih iskusio život u zatvorskoj čeliji. Dawson nije bio takav, trpio je fizičko zlostavljanje oca, ali nije bio sklon kriminalu. Htio je biti drugačiji, bolji, ali prezime Cole pratilo ga je cijeloga života i donosilo mu samo probleme. Amanda je bila cura iz ugledne obitelji, lijepo odgojena i popularna u školi, ali zaljubljenost u Dawsona pogurnula ju je malo preko ruba pa je počela bježati od kuće, lagati i mijenjati raspoloženja što je njenu obitelj itekako razljutilo. Njeni majka i otac ubrzo je saznali kako se ona zaljubila u Dawsona i bilo je vrijeme da se tu nešto poduzme.

Dawson je htio bolji život za Amandu od onoga što joj je on mogao pružiti te je u nadi da će stvoriti uspješniji i bolji život potjerao je od sebe, prekinuo je svaku vezu sa njom kako bi ona nesmetano nastavila studij. Prolazile su neminovno teške godine, Dawson je izbjegao smrt nekoliko puta radeći na naftnoj bušotini, ali zatvor ipak nije izbjegao. Oni se ponovno susreću na sprovodu dragog im prijatelja Tucka koji je nekad davno štitio i pomagao Amandi i Dawsonu u njihovim tajnim susretima. Sada su odrasli ljudi, Amanda je udana i ima djecu, ali kada vidi Dawsona ona shvaća kako ga i dalje jako voli. A on, nikada se nije oženio, da li zbog nje i ljubavi prema njoj ili iz pukog hira?

Pred njima je dug i naporan vikend. Sahrana prijatelja, okršaji sa obitelji, sumnje i strahovi te mnogi neizgovoreni osjećaji pretvoriti će nekoliko dana u pravu pustolovinu. Amanda i Dawson izgovoriti će riječi koje će sve promijeniti, čvrsta uvjerenja past će u vodu, a tvrdoglave obitelji i dalje su tu da rade probleme i stvaraju nemir. Hoće li se davno potisnuta ljubav ponovno probuditi u njima i sastaviti dva srca koja se nikada nisu prestala voljeti? Hoće li Amanda napustiti obitelj i muža alkoholičara i vratiti se djevojačkoj ljubavi ili će sudbina opet u njihove živote unijeti nemir i strašne tragedije? Dalje ćete morati saznati sami kakav put je sudbina odabrala za njih.

Upravo te činjenice koje vam ne želim otkriti su ono što me najviše dirnulo u cijeloj toj priči, ali svakako vam mogu reći kako je priča itekako puna emocija. Dvije dirljive ljubavne priče satkane su u jednu cjelinu i u vama će probuditi veliku nadu, a iščekivanje će rasti sa svakom stranicom. Otkrivat će se brojne istine i bolne će uspomene ponovno zaživjeti. Strah, kajanje, prezir i mržnja pretvaraju se u strast, zanos i slobodu, ali nažalost to je samo privremeno jer život još nije završio njihovu priču pa im na put stavlja nove izazove, teške odluke i strašne tragedije koje će promijeniti sve i nezaboravna ljubavna priča dobit će vrlo neočekivani kraj. Velika ljubav i ono najbolje od Dawsona zaživjet će novim životom i biti početak nove priče.

Mnoga se iskušenja stavljaju pred nas, tjeraju nas da učinimo novi korak, da odaberemo put, da krenemo dalje, ali ponekad su te odluke toliko teške i uvijek će na kraju netko biti povrijeđen što god mi odlučili, uvijek će biti uvrijeđenih, slomljenih i razočaranih, ali uvijek će postojati i ono nešto što će nam davati sigurnost u naše odluke, uvijek će postojati nada.

Ova predivna priča davala mi je nadu kroz cijeli roman, uzdizala me sa čežnjom i nestrpljenjem, ali na kraju me slomila u komadiće. I još sada samo sjedim i razmišljam o nepredvidivosti života i o novim prilikama koje nam se pruže tamo gdje se nečiji život ugasi. Ovo je jedan od onih romana za koji mogu reći kako mi je promijenio pogled na svijet i još me više uvjerio kako male geste čine velike stvari i kako velika ljubav stvara još veću.

Recenziju napisala Sandra Avar



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga