Preskoči na glavni sadržaj

Louisa Edwards- "Neki to vole vruće"

U izdanju Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Nakon što su ekipa iz restorana Lunden pobijedili na kulinarskom natjecanju, bilo je vrijeme da se natjecanje nastavi na višoj razini. Otputovali su u Chicago i pripreme su počele, ali počeli su i novi problemi. Dok su Max i Juliet uživali su slatkim trenucima svoje veze Daniel je strepio pred izazovom kulinarskog natjecanja, ali i kako da svoju ekipu kuhara zadrži staloženima i prisebnima. Nimalo lagan posao, ako njega pitate, ali obećao je bolesnom ocu kako će učiniti sve da pobijede. Kada je obećao učiniti sve mislim da se nije nadao kako će se zaljubiti u producenticu koja vodi natjecanje. E pa da bi stvari bile još bolje i ona baci pogled na njega, pa u toku priprema nebrojeno puta nalete jedno na drugoga. Uz mnoge prepirke i nadmetanje Eva i Danny pucaju pod pritiskom i upuštaju se u intimnu vezu koja obavezno nakon svake strastveno provedene noći završava strašnom svađom ujutro.

Eva je tvrdoglava u svom naumu da kuhare prikaže na televiziji kao talentirane i sposobne, ali kako bi privukla gledanost fokusira se na njihove privatne živote i time na sebe navlači veliki gnjev natjecatelja. Otac joj stvara pritisak, jedan od sudaca nenadano napušta natjecanje, a tenzije među kuharima rastu do granice kada se noževi povlače i izvan kulinarskih zadataka. Dannyev tim pomalo je rastrojen, Beck u toku priprema susreće Skye i vidljivo je iz aviona kako mu nije svejedno, a nitko ne zna kakvu tajnu to dvoje krije. I dok Eva pokušava izbezumiti natjecatelje i zabaviti gledatelje, dolazi tu do velikih preokreta, pa Eva shvaća gdje je pogriješila, shvaća da je svojim ponašanjem iznevjerila oca, ali i Dannya, svojim glupostima i pretjeranom ambicijom otjerala ga je od sebe i povratka više nema.

Hoće li se otac i kći nakon mnogo vremena primiriti i pomiriti? Hoće li Evini povremeni intimni sastanci sa Dannyem naštetiti natjecanju ili će Eva konačno shvatiti što je prava bit natjecanja? A što je sa Lunden timom, smiješi li im se pobjeda u Chichagu ili idu kuću u suzama?

Uh koja priča, itekako vruća u svakome pogledu. Radnja je extra napeta, zanimljiva priča prati kulinarsko natjecanje i doslovno možete vidjeti strah i napetost u očima mnogih kuhara, a jela koja pripremaju nadasve su maštovita i zazubice rastu samo tako, a ako želite isprobati neke od njihovih kreacija, na kraju romana nalaze se recepti pa se i vi možete okušati u izazovu. U cijelu tu priču o kuhanju divno se uklopila ljubavna priča Dannya i Eve koji su dvoje tvrdoglavo zaljubljenih ljudi i dovoljno ponosni da tu svoju ljubav ne priznaju jedno drugome nego vješto izbjegavaju bilo kakve razgovore vezane uz tu temu dok se o kuhanju svađaju kao mala djeca oko igračke. A u spletu intriga naći će se i Claire koja mora odlučiti hoće li odabrati život sa mladim ljubavnikom ili se vratiti Evinom ocu kojega je davno napustila. Sve u svemu, ovaj je roman pravo gnijezdo zavrzlama, spletki i nadmetanja. Izazovi su na svakome koraku kako na ljubavnom planu tako i u kuhinji i ni na trenutka nećete osjetiti dosadu. Zabaviti ćete se uz pregršt smiješnih dijaloga, a pronaći ćete i spokoj te motiviranost kada Max krene sa svojim teorijama o unutarnjem miru.

„Neki to vole vruće“ jako je divna priča koja govori i o izdaji i prevarama, ali i o odanosti koja donosi mnoge pobjede. Tako da svi vi koji mislite kako je ovo samo erotski roman jako ste se prevarili jer to što ima par hot scena ne znači da nema i jako duboke poruke o prijateljstvu, obitelji i naravno o posljedicama koje nam donesu nepromišljene odluke.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo