Preskoči na glavni sadržaj

Vi Keeland- Neodoljiva pogreška

 Rachel i Caine srest će se u čudnim okolnostima i pod težinom gadnih optužbi, ali kada ubrzo Rachel shvati da je krivog čovjeka napala i izvrijeđala oboje će se naći u istoj predavaonici. On je profesor, a ona je njegova asistentica i vjerojatno je vrijeme da mu se ispriča što je bila tako bezobrazna. Naravno da će oni sve to zagladiti i nadalje biti profesionalni, ali ta će profesionalnost polako početi blijediti onog trenutka kada počnu osjećati međusobnu privlačnost.


Sve bi nadalje bilo super, ali Caine u jednom trenutku shvati da je Rachel upoznao već davno prije kada je bio samo nesmotreni tinejdžer u pokušaju da pomogne maloj povrijeđenoj djevojčici i tu dolazi do prekida jer on se smatra krivim što je nije mogao spasiti prije svih nevolja koje su je zadesile.

Ova romantična priča ima jako tešku temu u pozadini koja je nenadano isplivala na površinu i mene potpuno slomila. Jednoj tako divnoj ljubavi ispriječila se na putu mučna prošlost i to njihova zajednička prošlost koja im je oboma stvarala pritisak, bol i krivnju, a koja će se pokazati zaista presudnom da se to dvoje ponovno sretnu i kao odrasle osobe. Priča je intenzivna u svakom pogledu, njihove riječi pogađaju, a njihove prošlosti slamaju srce.

Nikako ne mogu na ovaj roman gledati kao na seksi romansu jer priča koja se tu krije ozbiljna je i emotivna. Poruke koje sam dobila potaknule su me da razmislim o mnogim stvarima i pokazale mi da se stvarna pomoć krije u sitnicama koje možda i nesvjesno činimo, ali koje itekako mogu pomoći nekome u nevolji. Rachel i Caine par su koji me oduševio svojim razmišljanjima jer odrasli su prebrzo i život im nije bio med i mlijeko već bura koja je neprestano bjesnila.

Životi su im bili pakao, izgubili su voljene osobe, a ljubav su smatrali velikom pogreškom. Kada se njihove tajne spoje u jednu priču napokon sam mogla odahnuti jer cijeli je roman bio napeto putovanje kroz koje sam puno strepila. Velika preporuka od mene jer ovo nije samo složena ljubavna priča već bolno putovanje dvoje jako slomljenih ljudi koji svojim djelima pružaju utjehu i nadu.
Znanje


Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije