Preskoči na glavni sadržaj

Taffy Brodesser-Akner- Fleishman je u nevolji

Toby je u toku razvoda od dugogodišnje supruge Rachel s kojom ima dvoje djece. Taj se razvod dugo spremao i Toby nije zbog toga pretjerano šokiran. Brzo se snalazi kao samac i „pušta se na tržište“ preko aplikacija za spojeve. Žene mu se doslovno same nude i telefon mu je pun intimnih dijelova tijela raznih žena koje jako žele neobavezan seks. S njim.


I sve bi to bilo divno i krasno, ali mu Rachel jedne noći ostavlja djecu u stanu, pa je jadan što mu propada puno planova, a bit će još jadniji kada shvati da mu se Rachel uopće ne javlja na telefon. Nedostupna je, nema je, ne zna kada se vraća i Toby je ostavljen sam s djecom.

Likovi su ambiciozni, nesretni i stalan je osjećaj da im nedostaje mladost i sloboda. Djeca su svaki u svome filmu, konstantno napeti i prevelikih očekivanja. Zvuči poprilično kaotično što svakako i jest. Priču priča Tobyjeva prijateljica Libby, novinarka koja je i sama nesretna, a ispričat će nam doista važnu priču o ženama koje bi se trebale boriti za ravnopravnost u svemu, a životi su ih naučili da se do tog postignuća teško dolazi ako djelujemo kao pojedinci. Zaključak bi svakako bio ujedinjenost u svemu, zajedništvo kojim se može postići više.

A da su problemi u mnogim brakovima, da, jesu, ali razgovor itekako pomaže jer nedoumice i sumnje koje vam žive u srce uskoro će vam preuzeti živote i više povratka ni spasa nema. Razne nas stvari oblikuju, odnosi nas umore, voljene osobe nas povrijede, ali razmislite samo što bi život bio bez spomenutih stvari koje bi nas poljuljale, bilo bi prejednostavno. Zato naravno možemo i moramo sami birati svoj put, sami birati svoje prijatelje i svoj život jer ako nas se krivo usmjerava ili sami krivo odaberemo slijepo slijediti prošlost bit ćemo itekako nesretni.

Preporuka od mene za ovu priču koja pokazuje neku drugu stranu djetinjstva naših likova i koja će vas natjerati da razmislite o svojim odlukama, nevoljama i krivnji. Ovaj roman prava je poslastica s odličnim temama braka, razvoda, online dejtanja i krize srednjih godina, a posebno se dotiče muško-ženskih uloga vrlo tjeskobnih ljudi. Naravno ima tu još puno tema koje se mogu istražiti, ali ostavljam ih vama na proučavanje.
Znanje


Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije