Preskoči na glavni sadržaj

Taffy Brodesser-Akner- Fleishman je u nevolji

Toby je u toku razvoda od dugogodišnje supruge Rachel s kojom ima dvoje djece. Taj se razvod dugo spremao i Toby nije zbog toga pretjerano šokiran. Brzo se snalazi kao samac i „pušta se na tržište“ preko aplikacija za spojeve. Žene mu se doslovno same nude i telefon mu je pun intimnih dijelova tijela raznih žena koje jako žele neobavezan seks. S njim.


I sve bi to bilo divno i krasno, ali mu Rachel jedne noći ostavlja djecu u stanu, pa je jadan što mu propada puno planova, a bit će još jadniji kada shvati da mu se Rachel uopće ne javlja na telefon. Nedostupna je, nema je, ne zna kada se vraća i Toby je ostavljen sam s djecom.

Likovi su ambiciozni, nesretni i stalan je osjećaj da im nedostaje mladost i sloboda. Djeca su svaki u svome filmu, konstantno napeti i prevelikih očekivanja. Zvuči poprilično kaotično što svakako i jest. Priču priča Tobyjeva prijateljica Libby, novinarka koja je i sama nesretna, a ispričat će nam doista važnu priču o ženama koje bi se trebale boriti za ravnopravnost u svemu, a životi su ih naučili da se do tog postignuća teško dolazi ako djelujemo kao pojedinci. Zaključak bi svakako bio ujedinjenost u svemu, zajedništvo kojim se može postići više.

A da su problemi u mnogim brakovima, da, jesu, ali razgovor itekako pomaže jer nedoumice i sumnje koje vam žive u srce uskoro će vam preuzeti živote i više povratka ni spasa nema. Razne nas stvari oblikuju, odnosi nas umore, voljene osobe nas povrijede, ali razmislite samo što bi život bio bez spomenutih stvari koje bi nas poljuljale, bilo bi prejednostavno. Zato naravno možemo i moramo sami birati svoj put, sami birati svoje prijatelje i svoj život jer ako nas se krivo usmjerava ili sami krivo odaberemo slijepo slijediti prošlost bit ćemo itekako nesretni.

Preporuka od mene za ovu priču koja pokazuje neku drugu stranu djetinjstva naših likova i koja će vas natjerati da razmislite o svojim odlukama, nevoljama i krivnji. Ovaj roman prava je poslastica s odličnim temama braka, razvoda, online dejtanja i krize srednjih godina, a posebno se dotiče muško-ženskih uloga vrlo tjeskobnih ljudi. Naravno ima tu još puno tema koje se mogu istražiti, ali ostavljam ih vama na proučavanje.
Znanje


Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga