Preskoči na glavni sadržaj

Blake Crouch- "Wayward Pines" ( 1.dio,Dobrodošli u raj )

Ako ste gledali prvu sezonu istoimene serije onda odprilike znate o čemu se radi u knjigi. Budući da sam prvo gledala seriju a tek onda saznala da postoji i serijal knjiga nekako sam stalno bila u razmišljanju dal ću imati potrebu uspoređivati knjigu i seriju. To se nije dogodilo..jer ovo je valjda prvi puta da sam gledala nešto na tv-u i čitala knjigu gdje mi je bilo sve isto- isto napeto, isto prikazano, isto opisano, isti dijalozi...Savršena ekranizacija za ovu fantastičnu knjigu. Pa evo vam samo dio radnje,ne smijem puno da ne spojlam onima koji nisu gledali seriju i čitali knjigu.

Ethan Burke je specijalni agent Tajne službe koji je iz Seattlea krenuo u gradić Wayward Pines sa misijom da pronađe dva agenta koji su prije mjesec dana nestali u tom mjestu,ali prije samog dolaska Ethan doživi prometnu nesreću i budi se bez novčanika, mobitela,aktovke i pištolja. Od silnih ljekova koje dobije u bolnici više nije siguran tko je i gdje se nalazi ali ubrzo shvaća kako tu nešto nije kako treba.

Gradić je naoko idilićno mjesto, sa divnim ljudima,i sve izgleda savršeno do dana kada Ethan ne može telefonirati supruzi i šefu i nitko mu ne vjeruju da je on agent pa počinje okolo njuškati i doznaje stvari koje mu pomute um.

Čemu visoka ograda pod strujnim naponom postavljena okolo cijelog grada? Zašto se nitko ne sjeća njegove nesreće? Zašto nitko ne zna koliko se dugo nalaze u tom tajanstvenom gradu? Zašto svi djeluju toliko starije nego što bi trebali biti? Hoće li Ethan pronaći svoje izgubljene partnere agente i moći se vratiti svojoj supruzi?

Puno pitanja... ali svi se odgovori kriju u ovoj knjizi koju nećete moći ispustiti iz ruku. Za mene je ovo triler godine, ali fascinantno je upravo to što ovo nije samo triler,več kombinacija horora, noćne more i znanstvene fantastike sve u jednom odličnom paketu. U djelovima pisano u trećem licu,a u djelovima u prvom kroz dijaloge. Savršen splet prošlih i sadašnjih radnji, pisano vrlo jednostavno ali prepuno realistčnih opisa. Jeza i intriga na svakome koraku vezat će vas ko lancima i nema izlaza dok knjiga nije pročitana. Jednostavno savršena knjiga sa odličnom radnjom,sve drugo je suvišno reči osim...moja velika preporuka.

Recenziju napisala Sandra Avar

U izdanju Znanje


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo