Preskoči na glavni sadržaj

Joy Fielding- "Na rubu ludila"

U izdanju Znanje

Mlada žena usred odlaska u kupovinu shvati kako zapravo ne zna tko je ona, ne zna svoje ime, ne zna koliko joj je godina, pa čak ni kako izgleda. Lutajući ulicama saznaje da joj je haljina koju nosi ispod balonera umrljana krvlju, a u džepovima ima puno novaca. Privremeno odlazi u hotel u nadi da će se sljedećeg dana prisjetiti tko je i kamo treba krenuti.
Nakon što joj se sjećanja ni drugi dan ne vraćaju, ona zamolim pomoć policajca kojeg susreće na ulici. Nakon policijskog ispitivanja i brojnih pregleda liječnika ona saznaje samo svoje ime- Jane Whittaker i kako ima muža uglednog liječnika koji dolazi po nju i vodi je kući.

Ali tu njena noćna mora tek počinje... ona se i dalje ničega ne sjeća i počinje sumnjati u sve osobe koje je okružuju te smatra kako nešto kriju od nje. Njena sumnja raste još više kada načuje glasine o mrtvom djetetu. Trudi se i pokušava vratiti snagu u svoje umorno i iscrpljeno tijelo, ali to joj ne polazi za rukom.

Tko je zapravo Jane? Zašto joj je haljina umrljana krvlju? Što joj to svi oko nje prešućuju? Može li Jane vjerovati svom zgodnom mužu i nježnim pričama koje joj on govori?

Odgovore na sva ta pitanja otkrijte u ovoj vrtoglavo napetoj triler-drami koja fascinira svojom radnjom. Obogaćena je humorom te izvrsnom i preciznom razradom likova. Uzbudljiva je ovo priča puna intriga i laži, a prava se istina ne saznaje do samoga kraja. Ljudski je um fascinantno mjesto i dovoljan mu je samo mali poticaj kako bi on shvatio pravu istinu i vratio nas na pravi put.

„Na rubu ludila“ roman je koji nećete lako ispustiti iz ruku, a sumnjičava priča i jeziva radnja utjerati će vam strah u kosti. Priča je to o snazi jedne krhke žene koja je suočena sa krizom, ali ne predaje se bez borbe. Izlaz iz tame je blizu, samo treba potražiti jedno malo svjetlo koje će postati velika nada za spas.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…