Preskoči na glavni sadržaj

Joy Fielding- "Na rubu ludila"

U izdanju Znanje

Mlada žena usred odlaska u kupovinu shvati kako zapravo ne zna tko je ona, ne zna svoje ime, ne zna koliko joj je godina, pa čak ni kako izgleda. Lutajući ulicama saznaje da joj je haljina koju nosi ispod balonera umrljana krvlju, a u džepovima ima puno novaca. Privremeno odlazi u hotel u nadi da će se sljedećeg dana prisjetiti tko je i kamo treba krenuti.
Nakon što joj se sjećanja ni drugi dan ne vraćaju, ona zamolim pomoć policajca kojeg susreće na ulici. Nakon policijskog ispitivanja i brojnih pregleda liječnika ona saznaje samo svoje ime- Jane Whittaker i kako ima muža uglednog liječnika koji dolazi po nju i vodi je kući.

Ali tu njena noćna mora tek počinje... ona se i dalje ničega ne sjeća i počinje sumnjati u sve osobe koje je okružuju te smatra kako nešto kriju od nje. Njena sumnja raste još više kada načuje glasine o mrtvom djetetu. Trudi se i pokušava vratiti snagu u svoje umorno i iscrpljeno tijelo, ali to joj ne polazi za rukom.

Tko je zapravo Jane? Zašto joj je haljina umrljana krvlju? Što joj to svi oko nje prešućuju? Može li Jane vjerovati svom zgodnom mužu i nježnim pričama koje joj on govori?

Odgovore na sva ta pitanja otkrijte u ovoj vrtoglavo napetoj triler-drami koja fascinira svojom radnjom. Obogaćena je humorom te izvrsnom i preciznom razradom likova. Uzbudljiva je ovo priča puna intriga i laži, a prava se istina ne saznaje do samoga kraja. Ljudski je um fascinantno mjesto i dovoljan mu je samo mali poticaj kako bi on shvatio pravu istinu i vratio nas na pravi put.

„Na rubu ludila“ roman je koji nećete lako ispustiti iz ruku, a sumnjičava priča i jeziva radnja utjerati će vam strah u kosti. Priča je to o snazi jedne krhke žene koja je suočena sa krizom, ali ne predaje se bez borbe. Izlaz iz tame je blizu, samo treba potražiti jedno malo svjetlo koje će postati velika nada za spas.

Recenziju napisala Sandra Avar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…

Samantha Young- Nightingale Way (Vrhunac požude)

FOKUS na hit

Logan je dvije godine proveo u zatvoru, a ako ste čitali Scotland Street onda znate i zašto, ako niste čitali onda je možda vrijeme da pročitate. Nego, Logan sada ima novi život, posao koji mu daje sigurnost i stan u koji svakoga dana dovodi novu ušminkanu ljepoticu i od kojih je svaka od njih poprilično glasna u seks aktivnostima. A Logan ima i susjedu, Grace je pobjegla od manipulativne obitelji i stvorila si je novi dom i novu obitelj u što se jedan arogantni ženskaroš nikako ne uklapa. Od njihovog prvog susreta oni su kao pas i mačka, munje i gromovi iznad njih ništa su naspram njihovih svađa oko stvari koje njegove pratilje izvode. Grace ludi, Logan se smije.

Njihovi sukobi na stubištu postaju sve gori, sve žešći i posve nepotrebni, a onda jednoga dana u njihovoj užarenoj prepirci prekine ih novo iznenađenje. Nađu se u situaciji koja na prvi pogled nema izlaza, a ta situacija zahtijeva brzu reakciju. Logan od osornog i staloženog lika postaje zbunjen i pritisak ga svla…