Preskoči na glavni sadržaj

Tessa Dare- "Tjedan dana za ljubav"

U izdanju Naklada Neptun

Minerva silno želi otići u Škotsku na simpozij geologa, a ujedno i spriječiti lorda Paynea da se oženi njenom sestrom Dianom. Kako bih ga spriječila u toj namjeri ona ga želi povesti sa sobom i prikazati njihov odlazak kao bijeg od svakodnevice koji bi uključivao i njihovo tajno vjenčanje. Minerva uz mnogo nagovaranja i spominjanja velike svote novca, uvjeri Colina na odlazak, ali nije ni svjesna koliko će ih problema i briga snaći na tom putu.

Colin koliko god se držao svih svojih uvjerenja i pravila dolazi u iskušenje da zavede plahu Minervu, a spavanje u istoj sobi nimalo mu ne olakšava tu misiju. Počinje je gledati drugim očima i shvaća kako se iza loše odjevenog knjiškog moljca krije zapravo predivna žena. Minerva jako brzo i poprilično lako pada u naručje razvratnog lorda i nailazi na brojna pitanja na koja joj lord vrlo slikovito odgovara kroz praktičnu nastavu.

Kako bi bijeg bio što uvjerljiviji oni moraju uvjeriti i svoje prijatelje i obitelj da je njihova ljubav stvarna. Dok se Minervina majka veseli zbog udaje kćeri usidjelice, Minervine sestre pomalo su skeptične i sumnjaju u istinitost događaja te smatraju kako je Minerva oteta. Hoće li ih narednik Thorne potražiti i spriječiti njihove ludorije ili će Minerva i Colin nastaviti svoje putovanje bez uplitanja obitelji? Kakve sve tajne krije Colin i hoće li Minerva ublažiti njegove nemirne snove?

„Tjedan dana za ljubav“ roman je koji će u vama probuditi mnoge sakrivene strasti i čežnju za zabranjenim užicima. Nadasve šaljiva priča u kojoj neobičan par, nesumnjivo različit u svim pogledima, stalnim podbadanjima i nevinim ismijavanjem kreću u pustolovinu koja će im iz temelja promijeniti živote. Oni su nesigurni i naivni, ali situacija jednostavno ne dopušta razgovore o osjećajima i ljubavi. Mislim da vam ni ne moram reči kako će ih njihova nesmotrenost stajati glave i uvjerljivog ogovaranja, a laži će tu najmanje biti od pomoći.

Likovi ove priče duhoviti su i iznimno pametni što se tiče znanosti, ali u izražavanju emocija totalni su laici i nemaju pojma kakva se zamka krije iza tog svrsishodnog putovanja. Sama priča sa mnoštvom neobičnih dijaloga smijehom će vas baciti na koljena, a dvoje nespretnih ljudi upast će u divnu ljubavnu romansu. Ovaj roman odličan je spoj pustolovine, romantike i humora te sjajno štivo za opuštanje. Tessa je još jednom dokazala kako je majstorica povijesno ljubavnih romana koji su nadasve zabavni, puni spletka i obmana, ali i poprilično romantični.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo