Preskoči na glavni sadržaj

Dorothy Koomson- "Žena koju je volio prije mene"

Ovo je priča o Libby, ženi koja ima sve, potpuno sređen život, divnog muža, kuću uz more, ali da nebi sve bilo idila Libby ipak ima nešto što je stalno kopka, suprugova pokojna žena Eve koja je na neki način sveprisutna u njenom i Jackovom životu.
S vremenom Libby počinje sumnjati u muževe osjećaje koje možda on još gaji prema pokojnoj supruzi i pita se da li ju je njen muž ikada volio na način kako je volio Eve ili je uistinu prebolio i nju i njenu neobjašnjivu smrt. Pita se da li je njen život samo laž i koliko zapravo zna o savršenoj Eve koju stalno Jackova obitelj spominje kao sveticu.
Kako bi otkrila istinu Libby pretražuje kuću i nalazi Evin dnevnik iz mlađih dana te saznaje mnoge obiteljske tajne o društvenim razlikama, prijevarama, pa čak i o prostituciji. Počinje shvaćati kako je Eve zapravo bila žrtva mnogih laži i kako njena smrt možda nije bila nesretan slučaj nego da je ubijena, te ujedno posumnja da i Jack ima nekakve veze sa Evinom smrću.
Likovi iz ovoj romana opisani su sa velikom lakoćom, ali ujedno toliko uvjerljivo da ih možete doslovno vidjeti pred sobom i još više shvatiti njihovu bol i zabrinutost. Nesumnjivo ovo je roman sa puno zapleta, intriga i neočekivanih obrata, zanimljiva i potpuno neodoljiva priča koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Štivo koje se brzo čita upravo iz razloga što napetosti ne nedostaje i prava se istina ne saznaje do samoga kraja.
Mnogo puta sam se prilikom čitanja našla kako razmišljam o svome životu i o načinu na koji bi i sama reagirala da se nađem u sličnim situacijama, plakala sam sa likovima tražeči rješenje njihovim problemima, ali na kraju i slavila sam sa njima. Za mene ovo je savršena kombinacija odličnog trilera i dirljive ljubavne priče.

Osvrt napisala Sandra Avar

U izdanju Znanje


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…