Preskoči na glavni sadržaj

Dorothy Koomson- "Žena koju je volio prije mene"

Ovo je priča o Libby, ženi koja ima sve, potpuno sređen život, divnog muža, kuću uz more, ali da nebi sve bilo idila Libby ipak ima nešto što je stalno kopka, suprugova pokojna žena Eve koja je na neki način sveprisutna u njenom u Jackovom životu.

S vremenom Libby počinje sumnjati u muževe osjećaje koje možda on još gaji prema pokojnoj supruzi i pita se dali ju je njen muž ikada volio na način kako je volio Eve ili je uistinu prebolio i nju i njenu neobjašnjivu smrt. Pita se da li je njen život samo laž i koliko zapravo zna o savršenoj Eve koju stalno Jackova obitelj spominje kao sveticu.

Kako bi otkrila istinu Libby pretražuje kuću i nalazi Evin dnevnik iz mlađih dana te saznaje mnoge obiteljske tajne o društvenim razlikama, prijevarama, pa čak i o prostituciji. Počinje shvaćati kako je Eve zapravo bila žrtva mnogih laži i kako njena smrt možda nije bila nesretan slučaj nego da je ubijena, te ujedno posumnja da i Jack ima nekakve veze sa Evinom smrću.

Likovi iz ovoj romana opisani su sa velikom lakoćom, ali ujedno toliko uvjerljivo da ih možete doslovno vidjeti pred sobom i još više shvatiti njihovu bol i zabrinutost. Nesumnjivo ovo je roman sa puno zapleta, intriga i neočekivanih obrata, zanimljiva i potpuno neodoljiva priča koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Štivo koje se brzo čita upravo iz razloga što napetosti ne nedostaje i prava se istina ne saznaje do samoga kraja.

Mnogo puta sam se prilikom čitanja našla kako razmišljam o svome životu i o načinu na koji bi i sama reagirala da se nađem u sličnim situacijama, plakala sam sa likovima tražeči rješenje njihovim problemima, ali na kraju i slavila sam sa njima. Za mene ovo je savršena kombinacija odličnog trilera i dirljive ljubavne priče.

Recenziju napisala Sandra Avar

U izdanju Znanje


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

A.J.Finn-"Žena na prozoru"

Profil

Dok razmišljam kako vam prenijeti dojmove ovoga romana, a da vam ništa ne spojlam, možda da krenemo od nje, Anne, žene koja pati od agorafobije i koja doista pati u svakom smislu te riječi. Ona se boji otvorenih prostora, boji se nepreglednosti neba i nema šanse da izađe iz kuće. To je naravno posljedica traume o kojoj nam ona tek na sredini knjige počinje pričati.Njena je bol velika, proždire je krivnja pomiješana sa strahom, a kako bi to potisnula Anna se zatvorila u svoju kuću, prigušila je svjetla, ne otvara prozore, hranu i lijekove naručuje dostavom. U istoj kući živi David, on je njezin podstanar koji živi kat niže i koji joj pomaže oko sitnih poslova, tipa iznošenja smeća i takvih radnji koje bi Anni zadale previše kalkulacija i stresa.

Budući da Anna nema ništa pametno za raditi po cijele dane zatvorena u kući ona igra šah na internetu, pregledava tisuće stranica, istražuje o svome stanju, razgovara sa ljudima koji pate od agorafobije i špijunira susjede. Promatra ih kro…

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…

Samantha Young- Nightingale Way (Vrhunac požude)

FOKUS na hit

Logan je dvije godine proveo u zatvoru, a ako ste čitali Scotland Street onda znate i zašto, ako niste čitali onda je možda vrijeme da pročitate. Nego, Logan sada ima novi život, posao koji mu daje sigurnost i stan u koji svakoga dana dovodi novu ušminkanu ljepoticu i od kojih je svaka od njih poprilično glasna u seks aktivnostima. A Logan ima i susjedu, Grace je pobjegla od manipulativne obitelji i stvorila si je novi dom i novu obitelj u što se jedan arogantni ženskaroš nikako ne uklapa. Od njihovog prvog susreta oni su kao pas i mačka, munje i gromovi iznad njih ništa su naspram njihovih svađa oko stvari koje njegove pratilje izvode. Grace ludi, Logan se smije.

Njihovi sukobi na stubištu postaju sve gori, sve žešći i posve nepotrebni, a onda jednoga dana u njihovoj užarenoj prepirci prekine ih novo iznenađenje. Nađu se u situaciji koja na prvi pogled nema izlaza, a ta situacija zahtijeva brzu reakciju. Logan od osornog i staloženog lika postaje zbunjen i pritisak ga svla…