Preskoči na glavni sadržaj

Dorothy Koomson- "Plaža od ružinih latica"

Dorothy Koomson autorica je romana vrhunskih zapleta i neočekivanih obrata, a takav je upravo i ovaj roman- pun tajni, misterije, ljubavnih problema, prevara i laži.

Priča o jednoj naizgled savršenoj obitelji. Tami i Scot sklopili su brak usprkos negodovanjima svojih obitelji. Prebrodili su sve prepreke i osnovali obitelj, te dobili dvije divne djevojčice. Ali nisu ni sanjali kakvi će ih sve problemi sustići na njihovom životnom putu.
Scota optuže za seksualno zlostavljanje Maribelle, Tamine prijateljice i ujedno Scotove suradnice, njihov je brak poljuljan i Tami nikako ne može prihvatiti činjenicu kako su je izdali i muž i jedna od najboljih prijateljica, izdalo ju je dvoje ljudi kojima je najviše vjerovala.

Stvari se još više zakompliciraju kada Maribelle biva ubijena i pojavi se njena kći koja otkriva nove stvari o svojoj majci, stvari koje nama čitateljima pomute razum i počinjemo sumnjati u sve što pročitamo.

Tami otkriva zastrašujuću istinu o svome mužu i uznemirena je jer ne zna kako da na sve to reagira a da pritom ne povrijedi svoje kćeri. Povrijeđena je i puna mržnje ali ujedno razmišlja i o oprostu. Rame za plakanje traži kod Beatrix,
svoje druge najbolje prijateljice. Beatrix joj daje utjehu ali i novu sumnju koju Tami nije ni sanjati mogla.

Tko je ubio Maribelle? Je li Scot bio u ljubavnoj vezi sa Maribelle ili ju je doista silovao? A kakve to tajne Bea i Scot kriju? Neću vam više ni slova otkriti...pročitajte i nećete požaliti.
Kroz roman se isprepliću događaji nekoliko obitelji koje su povezane istom pričom i sve se u jednom trenutku nađu u velikim problemima i sumnjama.
Je li za sve kriva priča o mističnoj plaži?

Psihološki triler je ovo sa burnim ljubavnim zapletima, ali klupko laži polako se odmotava sa svakom stranicom i nervoza sve više raste u vama. Prava se istina ne saznaje sve do samog kraja. Ovo je roman koji me osvojio na prvu pročitanu stranicu i svakako je za reči kako je ovo priča puna spletki koju morate pročitati.

Sigurna sam kako ćete puno o njoj razmišljati, ja jesam. Stvarno, zapitat ćete se što to ljude tjera na prevare i laži i zašto se život,svemir ili što god več tako okrutno poigrava nama. Kako dalje vjerovati osobama koje najviše volimo i kojima smo povjerili svoj život a oni su nas iznevjerili? Oprostiti i zaboraviti ili suditi i mrziti?
Ogromna preporuka od mene za ovu dirljivu priču punu intriga i mislim kako ću još dugo svima pričati o njoj jer na mene je ostavila jako snažan dojam i totalno mi je zavrtjela glavom.

Recenziju napisala Sandra Avar

U izdanju Znanje


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Mary Balogh- "Dogovor"

Izdanje  Mozaik knjiga - čitam i lajkam Vincent Hunt bio je mladi časnik u vojsci, prilikom napada izgubio je vid i tako postao ovisan o svojoj obitelji, majci, baki i trima sestrama. Nije želio ovisiti o drugima, želio je živjeti sam, želio je slobodu, želio je miran život bez da mu stalno netko visi za vratom pokušavajući mu pomoći i olakšati, želio je da ga svi prestanu sa žalijevati i da mu prestanu stalno tražiti ženu. Uvidio je da je jedini izlaz bijeg. Sa svojim je dugogodišnjim pobočnikom, slugom i prijateljem otišao usred noći na svoje drugo imanje. Vincent je iznimno bogat, naslijedio je od ujaka titulu vikonta, ali sve to njemu ne znači ništa jer on teži samo biti napokon svoj i neovisan. Mlad je i naivan kakav je bio i cijelog svoga života kada je radio brojne nepodopštine pa tako i sada skoro upada u stupicu iz koje ga u zadnji tren spašava djevojka imenom Sophie. Sophin je otac bio razbaštinjen davno prije njenog rođenja. Bio je pustolov, kockar i razvratnik, bio je zgo