Preskoči na glavni sadržaj

Danijel Jerković - "U sjeni vrtnje"

Naizgled sretna obitelj nađe se pred kušnjom vremena. Leon je vrhunski odvjetnika, uspješan je i tražen u svome poslu kojemu vrlo pedantno i predano pristupa te smatra kako tu nema mjesta kompromisima. Voli suprugu Mariu, liječnicu koja je uvjerena da je ostvarila sve svoje snove, ali sasvim je sigurno kako njih dvoje imaju premalo vremena jedno za drugo. Sretnih je trenutaka sve manje, a problema i laži sve više. Zaveden lažima, Leon prihvaća slučaj pranja novca i krijumčarenja droge ni ne sluteći kakva se pozadina krije iza te priče. Podmičivanja, spletke i intrige bacit će loše svjetlo na Leonove više suradnike te dovesti njihovu odvjetničku tvrtku na rub ponora. Da bi stvari bile još gore, jedan trenutak Leonove slabosti pretvoriti će idilu obitelji Lajtman u pravi pakao.

Isprepliće se tu i priča koja ruši sve granice razuma, sasvim obično putovanje na seminar pretvoriti će Leniju život u pravu noćnu moru. Jedno krivo skretanje odvest će ga u vrlo čudan zaselak gdje ništa nije onako kako bi trebalo biti. Sretna sredina izgleda toliko divna da postaje nemoguća, a kada upoznaje jednog od stanovnika toga grada shvaća kako se snalazi u bezizlaznoj situaciji. Nadasve sumnjivo mjesto u kojemu kiša još nikada nije padala i sjena ne prati vaše tijelo postaje vrlo jezovito ako tome pridodamo stanovnike koji izgledaju potpuno drugačije nego što ih Leni vidi i pričaju sve osim istine.

„U sjeni vrtnje“ psihološka je drama obitelji uvučene u vrtlog karijera, a vrlo osebujna triler radnja držat će vam napetost do samoga kraja. Mračne priče prate svakog od spomenutih likova, pa dok se Maria bori sa krivnjom zbog nestanka brata i činjenice kako joj je brak uništen, Leon pokušava preživjeti vlastite strahove. Hoće li snaga tijela i duha biti dovoljne da se nađe spas i stvari postave na pravi put? Hoće li Leni naći izlaz iz ukletog gradića ili se prepustiti njegovim misterijima?

Roman je pisan jako slojevito i karakterno, a slikoviti opisi vjerno će vam predočiti strah i borbu likova, ali i povremeno utjerati strah u kosti. Ova snažna priča potaknut će vas na brojna razmišljanja o svrsi vašeg postojanja, o ljubavi i predanosti te o željama i mogućnostima. Autor nam vješto daje do znanja kako je najvažnije cijeniti ono što imamo, a ne žaliti kada to izgubimo.

Priča me već na samome početku totalno uvukla u radnju, velika doza misterije stalno se vrzma po stranicama i neobjašnjive priče likova do samoga kraja ostat će tajne. Odličan roman koji svojom napetom radnjom vješto potiče na čitanje, a iščekivanje će vas natjerati da knjigu ne ispuštate iz ruku.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Monica McCarty- Strijela

Deveti roman iz serije Čuvari Visočja
Mozaik knjiga

Svaki roman iz ove serije sve je bolji kako se primičemo završetku, a sada mi je i puno jasnije zašto su mi prijateljice govorile da je Strijela savršen i najbolji roman iz serije dosad. Mogu bez problema reći kako mi se sviđa cijeli serijal, ali Strijela je dao neku drugu dimenziju svom tom ludilu oko rata i ljubavi. Ali krenimo redom...Znači, rat je, Škoti i Englezi, ratno stanje, usponi, padovi, pustošenja i spašavanja, sve je to uglavnom isto samo što u svakom romanu oženimo jednog od ratnika, vjernih Čuvara Visočja odanih svome kralju Robertu Bruceu. Pa ovoga puta je Gregor zvani Strijela na redu da ga se muči, proganja, spusti na zemlju i nauči pameti. Sviđa mi se što ovoga puta muškarac nema tako silan problem iza sebe, već samo malo zeznute uspomene i poneko poniženje, a uz to je i tražen, pa eto nije tu bilo ni potrebno puno drame. A super je što ovoga puta mlada djevojka, spašena od strane slavnih ratnika, postaje štićenica o…

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga

Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju iveliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka.

„U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“

Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i želio da…

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil

Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kakobi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti.

Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž perfekcion…