Preskoči na glavni sadržaj

Louisa Edwards- "Pod pritiskom"

(zadnji dio trilogije)

U izdanju Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Henry Beck je zgodan kuhar sumnjive prošlosti, šutljiv, povučen i nikada ne priča o svojim osjećajima. On je pravi misterij u Lunden timu, ali je i vraški spretan kuhar unatoč tome što nikada nikome nije pričao o svojoj prošlosti. Itekako mu je stalo do obitelji Lunden u kojoj se našao sasvim slučajno i postao ne samo dio tima već i član te obitelji. Natjecanje za kuharsku zvijezdu u usponu došlo je do dijela kada su ostala tri tima da pokažu svoje sposobnosti, a od ta tri tima, naravno da su u finale prošli Lunden tim i ekipa mlade kuharice Skye, ni manje ni više nego Beckove zakonite supruge. Ooo da, dobro ste pročitali, bilo je to nešto što je Beck jako dobro skrivao o sebi, ali činjenica da je krio itekako je uzburkala prisutne kuhare.

Skye Gladwell i više je nego svjesna njegove pojave, još uvijek pamti sve one divne trenutke koje su proveli zajedno i još uvijek je srce zaboli kada se sjeti kako ju je ostavio i više se nikada nije vratio. Još uvijek je njegova žena na papiru, ali deset godina bez njega bilo je itekako dovoljno da ona krene dalje sa svojim životom. Ima dečka koji puno putuje sa Mirovnim snagama i u nekoj su otvorenoj vezi, a Skye želi samo jednu stvar od Becka i želi je odmah-razvod.

Pa nije da će baš sve ići kako je ona zamislila, samim time što Becku raste tlak i još neka stvar svaki puta kada je ugleda i neočekivani susreti pretvaraju im se u bujicu strasti, Skye će morati dobro razmisliti što ona stvarno želi. Beck joj pristaje dati razvod, ali samo pod njegovim uvjetima. Ovo dvoje odličnih kuhara nađu se pred velikim kuharskim izazovom gdje slijed jela mora pričati priču kuhara koji je priprema i tu sve postaje jako napeto i emotivno, jer kako da on kuha svoju priču kada je ljubav prema Skye dio te priče.

Nismo zaboravili ni ostale članove ekipe koje pratimo od prvog nastavka, Max i Jules sretan su par isto kao i Danny i Eva, ali Kane i Clare još uvijek imaju nekih poteškoća i pokušavaju zagladiti stvari dok im mnoga pitanja zuje glavom. Gus se oporavlja od srčanog udara dok ga supruga Nina itekako pazi i mazi. Ostale detalje priče morati ćete sami saznati kako bi popunili one praznine koje vam ne želim otkriti. Priča je itekako zabavna, nadasve romantična i jako dirljiva, pogotovo me dirnulo zadnjih 80 stranica gdje Beck napokon otvori svoje srce i saznajemo sve o njegovom teškom i bolnom djetinjstvu i sve o tome zašto je morao ostaviti Skye dok iz njene priče saznajemo zašto je bila toliko slomljena i kako je sama preživjela strašnu tragediju koja ju je zadesila.

Ova vruća i napeta priča povest će vas u mnoge izazove i u kuhinji ali i van nje. Tko je nova kuharska zvijezda u usponu ne saznaje se sve do samoga kraja jer stvari nikako ne idu po planu, stalno se nešto mijenja i neočekivani događaji tresnut će svakog člana tima ko tavom u glavu. Vrućih seksi scena ni ovoga puta neće nedostajati, bit će tu „grijanja“ u hladnoj komori, „isprobavanje“ starog futona, „kupanja“ na mjesečini i još štošta strastveno što će vam probuditi maštu. Ovaj posljednji nastavak trilogije uvelike je najbolji jer stvarno vrvi emocijama i otkrivaju se duboko skrivene tajne koje stvarno pogađaju. I ovoga puta na kraju knjige autorica je priložila recepte spomenute u knjizi, a kako kaže, za recepte su zaslužni njen otac i svekrva.

Eto završilo nam je i ono divno putovanje sa zgodnim i vrlo talentiranim (u svakom pogledu) kuharima kroz njihove poslovne i privatne uspone i padove. Bilo je tu smijeha i prepucavanja, bilo je svađa i nadmetanja, ali bilo je i boli i suza. U sve to autorica je lijepo uklopila tri para i njihove ljubavne priče koje nisu samo skokovi u krevet već priče o ljubavi i zaljubljivanju, o prijateljstvu i povjerenju te o izdaji i suparništvu. Priče su to koje se čitaju u jednome dahu, a neočekivani preokreti napet će vam živce. Vruće, zabavno i dirljivo...moja velika preporuka.

Recenziju napisala Sandra Avar



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga