Preskoči na glavni sadržaj

Sabrina Jeffries- Kako udovoljiti princu

Drugi nastavak serijala Kraljevsko bratstvo

Izdanje Naklada Neptun

Zmajski vikont Marcus North, jedan je od nezakonitih sinova princa od Walesa i smatran je čudovištem koji otima žene i drži ih zatočenima u svojoj tamnici. To su naravno glasine, nije on tako loš, grubijan je i neotesanac, izdvojio se iz društva i dane provodio u svome dvorcu što dalje od pogleda i osuda ljudi, ali zapravo je jako emotivno slomljen i ne želi da to drugi vide. Njegova je prošlost jako mračna, teška i bolna, a svjetina kao da jedva čeka da se on pojavi u društvu. Pa i mora se pojaviti kad tad jer njegova sestra Louisa spremna je za ulazak u visoko društvo, a tu naravno dolaze i prosci. Louisa se zaljubila u Simona koji je spletkama želi odvesti na prinčev dvor kako bi saznala šokantnu istinu, a Simonova sestra Regina sumnja u bratove namjere pa tu dolazi do mnogih problema. Regina brani Simonovu i Louisinu ljubav pa upada na dvor Zmajskog vikonta i traži odobrenje udvaranju svoga brata njegovoj sestri. Zvuči jednostavno, ali dogodilo se nešto neočekivano, Marcos daje dozvolu Simonu za udvaranje Louisi uz uvjet da on udvara Regini.

Eh sad, tu će biti mnogo strana upleteno, razne priče bit će ispričane i mnoge tajne visjet će u zraku. Regina ima malu tajnu koju vješto skriva, ali kada sazna za tajnu zavjeru između princa i Simona njena mala tajna postati će nebitna i strepit će za svoju budućnost. Simon se boji kako bi ga propast plana mogao stajati glave, a Marcos vodi vlastiti rat u svojoj glavi od činjenice kako zaštititi Louisu do toga kako smekšati Reginu i oženiti je.

Sve u svemu bit će tu materijala oko kojih će se voditi puno rasprava. Bit će nadmetanja, podrugljivih ismijavanja i vještog prepucavanja, Marcus i Regina u stalnom su sukobu kao pas i mačka, oštri na jezicima, podbadaju se i vješto jedan drugome prkose. Njihovi razgovori malo pomalo pretvoriti će se u tajne sastanke pune strasti, ali tajne će staviti na kušnju sve ono što jedan prema drugome osjećaju. Hoće li Simon uspjeti prevariti Louisu i slomiti joj srce te hoće li Marcusu omekšati srce Nemilosrdne dame saznajte u ovom predivnom povijesnom ljubavnom romanu gdje spletke preuzimaju vlast nad samom ljubavi.

Roman je ovo prepun javnih skandala koji senzualnu priču pretvaraju u pravu avanturu. Na sve strane pršte uvrede, a smijeh je zagarantiran uz Marcusove i Reginine rasprave koje graniče sa ludošću. Svaki od likove ove priče ima neku podmuklu nakanu, a ujedno i svatko od njih krije poneku mračnu tajnu koja će raditi prepreke na ljubavnom planu. Priča je to o emocionalnim slomovima, društvenim normama te vrijednostima obitelji. Svemu tome pridodajte veliku seksualnu napetost i eto vam savršene priče koja ljubitelje povijesno ljubavnih romana baca na koljena.
Što će se događati sa trećim nezakonitim sinom princa od Walesa saznat ćemu u romanu „Jedna noć s princom“ i vjerujte jedva čekam saznati kako će ljupka Christabel ukrotiti zloglasnog zavodnika Gavina Byrnea.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga