Preskoči na glavni sadržaj

Nicholas Sparks- "The lucky one"

(Nikolas Sparks-Srećnik izdanje Laguna )

Logan u Kuvajtu pronalazi sliku u pijesku, stavlja je na oglasni ploču i traži vlasnika slike, ali nitko se ne javi da je preuzme. Na slici je prelijepa djevojka, a slika je neka vrsta amajlije namijenjena njenom bratu, što Logan saznaje mnogo kasnije kada napokon završava njegov vojni ugovor i on odlazi u potragu za tajanstvenom djevojkom.Svih tih godina što je čuvao fotografiju, njegov je prijatelj Victor smatrao kako je ta slika amajlija koja ga štiti od nevolja te je Loganu nebrojeno puta spasila život, a nakon Victorove smrti Logan prihvaća sudbinu ravnoteže i shvaća kako mora naći djevojku da joj zahvali i da joj se oduži što mu je spasila život.

Logan strpa stvari u ruksak i pješke krene na dalek put zajedno sa svojim vjernim prijateljem psom Zeusom. Usput upada u sitne razmirice, ali ne odustaje od zadanog cilja. Naposljetku pronalazi nju, i zaposli se u štenari na njenom imanju, ali ne otkriva joj svoje tajne, zapravo oni pričaju o svemu osim o slici koju on stalno nosi sa sobom. Logan i Beth se malo pomalo zaljubljuju jedno u drugo, a tu onda svoje prste ugura Bethin bivši muž koji pokazuje svoje pravo lice uhode.

Beth sazna za sliku koju Logan posjeduje i njihova ljubav dolazi na kušnju. Beth ima neke svoje tajne, neku svoju bolnu prošlost i veliku bol koju nosi u srcu. Logan živi život popraćen traumom koju je doživio u ratu, dok Keith ima svoje lude sociopatske sklonosti prema bivšoj ženi pa je stalno uhodi i zagorčava život kako njoj tako i njihovom sinu. Svi nešto kriju, ali laži neće dugo ostati sakrivene.

Predivna je ovo priča o teškoj ratnoj situaciji u kojima se nalaze vojnici, o prijateljstvu koje je neprocjenjivo te o potrazi za sudbinom koja rezultira pronalaskom ljubavi. Svaka od ovih situacija imat će jako trnovit put, neće biti nimalo lako, ali ovo je roman koji budi nadu i daje neopisivu snagu. Borba i preživljavanje ovise o čistoj sreći, nada za spas jedino je što tinja u srcima vojnika, a kada se polako gase ti mladi životi nastaje strepnja i bol.

Logan je svoj spas odlučio pronaći sa Beth, a kada je napokon pronalazi nije imao riječi kojima bi joj opisao istinu. Intrige i laži začinit će ovu priču i pretvoriti je u pravi vrtlog sumnje. Kako je Logan pronašao Beth i zašto joj odmah nije rekao istinu? Koga se Beth sjeti kada ugleda Logana po prvi puta? A kakve mračne tajne krije Keith? Pročitajte, otkrijete tajne koje koče ove mlade ljude i saznajte koliko je zapravo mala granica između ljubavi i mržnje. Naravno Sparks ne bi bio Sparks da u priču ne ubaci poneku tragediju tako da uz ljubav i sreću očekujte i gubitke i suze, nesretne smrtne slučajeve i patnju, ali usprkos tome ovo priča ipak ima sretan kraj (kako za koga). Preporuka od mene za sve ljubitelje Sparksa, roman vas neće razočarati, što se ne može reći za istoimeni film koji je puno drugačiji od knjige, a zajedničko knjizi i filmu je samo isti kraj. Tako da knjigu u ruke i ne propustite još jedno nezaboravno putovanje sa Sparksom.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Julia Quinn-"Kad je bio grešan"

Mozaik knjiga Mislim da mi je ovaj roman do sada najbolji iz serije o obitelji Bridgerton. Od samog početka bolan i težak, suze se prolijevaju i stvarno mislim da ne bi bilo fer govoriti vam o tih prvih 70 stranica jer bio bi to prevelik spojler, ali taj uvod definitivno je prekretnica u životima Michaela i Francesce koji su u samo jednom trenu spoznali bol, patnju i   veliki gubitak. Da trebalo se to dvoje naći, ali cijena koju su već u startu platili možda je bila mrvicu previsoka. „U svačijem životu postoji neka prekretnica. Trenutak tako značajan, tako prodoran i jasan da ga čovjek osjeti kao udarac u prsa od kojeg ostaje bez zraka, te čovjek zna, bez i najmanje natruhe sumnje zna, kako njegov život više nikada neće biti isti.“ Michael je od prvog pogleda na Francescu zaboravio svoje razvratništo i zaljubio se u nju, u ženu svoga rođaka. Šutio je i volio je beskrajno nikada ne pokazujući svoje osjećaje prema njoj, nikada joj ne priznajući koliko je uistinu voli, a volio ju je i

Jojo Moyes-"Djevojka koju si ostavio za sobom"

Profil Godina je 1916., Prvi Svjetski rat, Francuska je okupirana, Nijemci tlače i uništavaju domove Francuza, a u tom je vrtlogu straha Sophie, mlada hrabra žena, čiji je muž odveden u logor, odlučna kako će pod svaku cijenu spasiti svoj gradić od pošasti okupacije. Njen dom Nijemci odaberu za mjesto na kojem će večerati i opskrbe je namjernicama kako   bi kuhala slasne obroke za Herr Kommandanta i njegove časnike. Nije sretna zbog toga, prijatelji joj prestaju biti prijatelji, klevetaju je i osuđuju bez ijednog pitanja, svi su sigurni kako Sophie pomaže Nijemcima, ali ona se samo bori za opstanak. I koliko god sebe uvjerava kako neće stati ni pod koju cijenu na stranu neprijatelja, ona se ipak malo previše zbliži sa Herr Kommandantom i tada Sophie učini strašnu pogrešku. Čin koji je predvidjela, a ipak upala u klopku, naveo ju je da preispituje svoje odluke u detalje, ali povratka nije bilo, učinjeno se ne može ispraviti. Vraćamo se u sadašnjost gdje upoznajemo Liv koju je muž pe

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije