Preskoči na glavni sadržaj

Nicholas Sparks- "The lucky one"

(Nikolas Sparks-Srećnik izdanje Laguna )

Logan u Kuvajtu pronalazi sliku u pijesku, stavlja je na oglasni ploču i traži vlasnika slike, ali nitko se ne javi da je preuzme. Na slici je prelijepa djevojka, a slika je neka vrsta amajlije namijenjena njenom bratu, što Logan saznaje mnogo kasnije kada napokon završava njegov vojni ugovor i on odlazi u potragu za tajanstvenom djevojkom.Svih tih godina što je čuvao fotografiju, njegov je prijatelj Victor smatrao kako je ta slika amajlija koja ga štiti od nevolja te je Loganu nebrojeno puta spasila život, a nakon Victorove smrti Logan prihvaća sudbinu ravnoteže i shvaća kako mora naći djevojku da joj zahvali i da joj se oduži što mu je spasila život.

Logan strpa stvari u ruksak i pješke krene na dalek put zajedno sa svojim vjernim prijateljem psom Zeusom. Usput upada u sitne razmirice, ali ne odustaje od zadanog cilja. Naposljetku pronalazi nju, i zaposli se u štenari na njenom imanju, ali ne otkriva joj svoje tajne, zapravo oni pričaju o svemu osim o slici koju on stalno nosi sa sobom. Logan i Beth se malo pomalo zaljubljuju jedno u drugo, a tu onda svoje prste ugura Bethin bivši muž koji pokazuje svoje pravo lice uhode.

Beth sazna za sliku koju Logan posjeduje i njihova ljubav dolazi na kušnju. Beth ima neke svoje tajne, neku svoju bolnu prošlost i veliku bol koju nosi u srcu. Logan živi život popraćen traumom koju je doživio u ratu, dok Keith ima svoje lude sociopatske sklonosti prema bivšoj ženi pa je stalno uhodi i zagorčava život kako njoj tako i njihovom sinu. Svi nešto kriju, ali laži neće dugo ostati sakrivene.

Predivna je ovo priča o teškoj ratnoj situaciji u kojima se nalaze vojnici, o prijateljstvu koje je neprocjenjivo te o potrazi za sudbinom koja rezultira pronalaskom ljubavi. Svaka od ovih situacija imat će jako trnovit put, neće biti nimalo lako, ali ovo je roman koji budi nadu i daje neopisivu snagu. Borba i preživljavanje ovise o čistoj sreći, nada za spas jedino je što tinja u srcima vojnika, a kada se polako gase ti mladi životi nastaje strepnja i bol.

Logan je svoj spas odlučio pronaći sa Beth, a kada je napokon pronalazi nije imao riječi kojima bi joj opisao istinu. Intrige i laži začinit će ovu priču i pretvoriti je u pravi vrtlog sumnje. Kako je Logan pronašao Beth i zašto joj odmah nije rekao istinu? Koga se Beth sjeti kada ugleda Logana po prvi puta? A kakve mračne tajne krije Keith? Pročitajte, otkrijete tajne koje koče ove mlade ljude i saznajte koliko je zapravo mala granica između ljubavi i mržnje. Naravno Sparks ne bi bio Sparks da u priču ne ubaci poneku tragediju tako da uz ljubav i sreću očekujte i gubitke i suze, nesretne smrtne slučajeve i patnju, ali usprkos tome ovo priča ipak ima sretan kraj (kako za koga). Preporuka od mene za sve ljubitelje Sparksa, roman vas neće razočarati, što se ne može reći za istoimeni film koji je puno drugačiji od knjige, a zajedničko knjizi i filmu je samo isti kraj. Tako da knjigu u ruke i ne propustite još jedno nezaboravno putovanje sa Sparksom.

Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga